Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kfiatuszek333

Niskie beta hcg a wysoki progesteron

Polecane posty

Gość kfiatuszek333

Witajcie, Mam prośbę odebrałam dzisiaj wyniki beta hcg 359,1 mlU/ml i progesteronu 61,84 nmol/l. Jutro idę do lekarza i nie ukrywam że się stresuję. Wypada mi początek 6 tygodnia, a martwi mnie taka niska beta. Dodam że ostatnią ciążę poroniłam w 7 tyg i progesteron wtedy miałam 39nmol/l, beta była podobna... poradźcie coś. pozdrowienia kFiatek

Gość Mama córeczki wspaniałej
A co możemy Ci poradzić?:) Jutro lekarz Cię zbada i będziesz wiedziła co i jak, głowa do góry i nie stresuj :)Powodzenia

Gość kfiatuszek333
dzięki kochana ;) ale, ciężko w spokoju wysiedzieć.... może któraś miała podobnie i wszystko zakończyło się pomyślnie...? pozdrawiam Cię

Gość serialeonline.pl
to dobrze że masz wysoki progesteron bo on odpowiada za podtrzymanie ciąży, jeśli ma go się za mało to zaczynają się plamienia itd i wtedy lekarz przepisuje luteine albo duphaston a to nic innego jak progesteron:) możesz być spokojna:)

Gość kfiatuszek333
Dzięki dziewczyny. Trzymajcie za mnie kciuki jutro... żeby było ok. ściskam i pozdrawiam kFiatek

Gość serialeonline.pl
będzie dobrze:)

nie patrz na wartość bety, a na przyrost po 48h. Wiesz, kiedy dokładnie była owulacja? Tylko monitoring może ją potwierdzić, więc spokojnie :) I przy tak niskiej becie możesz nic nie zobaczyć na usg :( podobno minimum to 1000-1500(u niektórych nawet 3000)