Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aabbee

co zabrać do szpitala , będę rodzić na parkowej

Polecane posty

dziewczyny podpowiedzcie co trzeba zabrać do kliniki , na ostatniej wizycie zapomniałam się zapytać mojego lekarza , a w tym tygodniu poszedł na urlop... w sumie mam termin na 27 sierpnia , ale zaczynam już się zastanawiać . to moja pierwsza ciąża..

weź szlafrok ciepłe skarpety, dużo specjalnych wkładek po porodowych będą ci bardzo potrzebne.dla dziecka nie musisz nic brać, do wyjścia ze szpitala to może ci ktoś przynieść ubranka.jak bys chciała porady to pisz ja jestem 8miesięcy po porodzie

dzięki za szybką odpowiedź.. słyszałam , że na parkowej jak i na zamenhoffa w tych klinikach dają wszystko... teraz jestem na zwolnieniu więc mam trochę czasu i już zaczynam o tym wszystkim myśleć. podobno wyprawkę daje klinika dla dziecka , ale nie wiem jak z koszulą pampersami itd..Jeżeli możesz to podpowiedz. Aga :)

Gość aga c..
musisz mieć cc czy ty tak chcesz??

do Aga c.. ja chcę bardzo się boję porodu , no i jeszcze prawie emerytka wśród rodzących (34 lata)...wiem różne są opinie na temat rodzenia przez cc.. ale ja już postanowiłam

też miałam cc, więc te podkłady nie będą az tak bardzo potrzebne, bo dobrze Cię wyczyszczą :) przydadzą się zwykłe podpaski [mi krwawienie połogowe skończyło sie po 6 dniach]. Majtki siateczkowe się przydadzą. nie zapomnij o własnym piciu. mi się przydał laktator, bo byłam sfrustrowana karmieniem piersią, bo się z córką nie potrafiłyśmy zgrać. I butla była w sam raz :)

cc nic nie boli. ani w trakcie ani po. W trakcie jest nawet przyjemne ;) w pierwszej dobie już chodziłam, siusiałam, opiekowałam się małą. Nie ma czego się bać :) blizna wygoiła się super. a co w ogóle bolało? kroplówka i zastrzyk ;) a tak to bezboleśnie, polecam!!

Gość KASZTANOWE WŁOSY
CO ZA PIIERDDOLNIĘTE MATKI NAJPIERW PŁACĄ ZA CESARKĘ A PÓŹNIEJ NIE DAJĄ PIERSI DZIECKU.CO ZA WYRODNE MATKI.ŻYGAĆ MI SIĘ CHCE NA WAS.ŻAL MI TYCH DZIECI.ZWYRODNIALCE!!!!!!!!!!!!!!!!

nie płaciłam za cesarkę :) miałam znajomego lekarza, który zrobił to za darmo. Miałam bardzo miły personel. Własny apartament, za którego też nie zapłaciłam. I karmię małą butelką, bo jest nam wygodniej. I co? Boli Cię to, że niektórzy mają w życiu lepiej od Ciebie , kasztanowe włosy? :) mała chowa się bardzo dobrze. :)

Gość KASZTANOWE WŁOSY
walnij się w łeb wyrodna matka jestes i tyle...

Do blue c. a Ty cc miałaś prywatnie??? jeżeli tak , to napisz mi jeszcze co muszę z sobą zabrać do kliniki ;)

weź ręczniki jednorazowe, przydadzą sie pod prysznicem, żeby nie brudzić ręczników. Klapki pod prysznic, kapciuszki. Miałam 3 piżamki [wyszłam w 4 dobie ze szpitala]. Majtki siateczkowe [ blizna łapie powietrze i szybciej się goi]. Co prawda szpital zaopatruje pacjentki w podkłady, ale miałam swoje - az 5 opakowań i zużyłam pół opakowania w pierwszej dobie - od 2 - 6 doby prawie nic nie leciało ;). Dla dzidziusia miałam pampersy, ubranka, rożek, ale w szpitalu też to jest, chociaż ja wolałam swoje. laktator, jak wyżej. Chusteczki dla maleńkiej - te nawilżane. Przydały mi się własne sztućce, kubeczek, talerzyk. Dużo wody mineralnej niegazowanej - im szybciej się zrobi pierwsze siusiu tym lepiej - nie ma się czego bać ;). Mieliśmy jeszcze aparat fotograficzny. No i mąż ze mną spał w szpitalu. Obok miał łóżko ;)

Zapomnieliście o wkładkach laktacyjnych. W 2 dobie jest przeważnie, nawał laktacyjny.

do evannka ...dzięki , jak sobie jeszcze coś przypomnisz , to pisz.. Aga