Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onunshog

niski wzrost i waga dziecka

Polecane posty

W mojej rodzinie jest półtoraroczne dziecko, waży niewiele ponad 7 kg, jest niskie i ma bardzi małą główkę, do tego jest straszliwie wychudzone na twarzy, mam nieco młodsze dziecko, dzieci czasem bawią się ze sobą, zaczynam bać się, ze dziecko kuzynki jest chore i moze zarazić czymś moje, wiem, że było na badaniach w szpitalu, kuzynka zapewnia, że wszystko jest ok ale nie wiem czy jej wierzyć

czym zarazi Twoje dziecko niedowagą czy niskim wzrostem!!!! skoro dziecko było na badaniach i wszystko ok, to czego się obawiać może rzeczywiście ma wadę serduszka, albo innego narządu ale tym Twoje dziecko się nie zarazi

chyba troszkę źle mnie zrozumiałaś, boję się, że dziecko może mieć jakąś chorobę zakaźną lub np. pasożyty, z tego co wiem kuzynka raczej nie ma zaufania do lekarzy i uwaza, ze na wszystko najlepsze są zioła i znachorzy, jeśli dzieciaczek ma jakąś wadę wew. lub chorobę genetyczną nie wiem z drugiej strony czemu trzyma to w tajemnicy, moze możnaby mu jakoś pomoc?

zostaję czasem razem ze swoim i dzieckiem kuzynki i chciałabym wiedzieć czy jesli dziecko ma np. wadę serca trzeba na coś zwrócić szczególną uwagę itp.

Gość maamkachyba
moja ma 18 mc wazy 8 kg mierzy 75 cm ma powiekszona jedna nerke i jakies szmery w serduszku jednak nic po niej nie widac

przez przypadek dowiedziałam się, że kuzynka miała toksoplazmozę w ciązy, może to ma wpływ na rozwój dziecka, w każdym razie toksoplazmozę też trzymała w tajemnicy

ale toksoplpazmoza sie zarazila w ciazy?? czy przed ciaza juz sie zarazila>>> bo to roznica, jezeli sie zarazila w ciazy , dziecko mogloby sie urodzic z jakas wada niestety, po drugie sa dzieci i dzie...jakby bylo otyle tez bys podejrzewala ze jest chore na cos??

kiedy się zaraziła to tajemnica, moja siostra pracuje w szpitalu zakaźnym i spotkała kuzynke niedługo po porodzie z dzieckiem jak czekała na wizyte do doktora specjalizujacego się w toksoplazmozie

Gość MIELEEEEEEEEEEEEEEEE
PRZECIEŻ TOKSOPLAZMOZA NIE JEST CHOROBĄ ROZNOSZONĄ PRZEZ LUDZI TYLKO ZWIERZĘTA TO ŻE KUZYNKA CHOROWAŁA NA TOKSO.... TO LOGICZNE ŻE MAŁA PO URODZENIU MIAŁA ROBIONE BADANIA

onunshog....ale mimo to nawet jakby dziecko sie urodzila z wada to przeciez nie zarazi tym twoejgo dziecka... nie wymyslaj i nie traktuj dziecka jak odludka,kazde dziecko jest inne... jedni maja nadwage a inni niedowage ...

nawet jeśli dziecko kuzynki ma toxo wrodzoną (przeniesioną z matki podczas porodu), nie zarazi Twojego. A jeśli innego pasożyta, to co za problem? Zamkniesz dziecko w złotej klatce i do przedszkola też nie puścisz, bo złapie owsiki? Bez przesady. A chorobą zakaźną zarazi się nawet na ulicy czy w sklepie.