Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniolekkkk

długie cykle u 17-latki

Polecane posty

Gość aniolekkkk

witam! mam 17 lat i miesiączkuję od 5 lat. od początku mojego miesiączkowania moje cykle są bardzo długie, okres dostaję mniej więcej co 30-35 dni. do tej pory przy miesiączce towarzyszyły mi ogrooomne bóle brzucha, ale od kilku miesięcy są znikome, prawie ich nie odczuwam, co bardzo mnie cieszy, jednak dalej martwię się tymi długimi cyklami. czy to może oznaczać coś złego, czy jeszcze mi się to wszystko poukłada? zaczęłam teraz o tym myśleć, ponieważ martwię się czy nie będę mieć problemów z zajściem w ciążę. bardzo proszę o odpowiedź.

Gość kernberg
kle 30-35 dni nie są nieprawidłowo długie, wedlug mnie są zdeydwanie w normie. W staraniach o dziecko liczy się, czy cykle są owulacyjne, a mniej się liczy, ile trwają.

Gość amarantha
omg dziewczyno ciesz sie ze masz takie, u mnie cykle trwaja 70-100 dni :/ lecze luteina poki co. tabletki anty nic nie pomogly, tzn takie cykle nieregularne mialam zanim zaczelam je brac juz, potem przez 5 lat brania ich bylo ok, pol roku temu odstawilam, to przez 110 dni nie mialam okresu i dostalam luteine, teraz mam na niej kolejny cykl. ciesz sie ze masz takie.

Gość aniolekkkk
amarantha, współczuję trzymam kciuki za Cb. to u mnie zwykle co 35 dni.