Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Joasta

Śródstopie

Polecane posty

Gość Joasta

Witam! 4 lipca miałam mały wypadek (ręka nadawała się do szycia, a noga bolała, ale dało radę chodzić). Pojechałam do szpitala. Rękę mi zszyli (10 szwów) i okazało się, że mam złamaną 2 i 3 kość śródstopia. Założyli mi szynę i kazali przyjść za tydzień na założenie gipsu pełnego. Zarejestrowałam się na 9 lipca i lekarz powiedział mi, że nie ma kto założyć mi gipsu. No to się wkurzyłam i poszłam prywatnie do chirurga 12 lipca. Po zobaczeniu zdjęcia lekarz powiedział, że mam przesuniętą kość 3 śródstopia i z 2 też coś było i, że najlepiej poskładać to operacyjnie. Na drugi dzień byłam umuwiona na ten zabieg operacyjny. Operacja trwała 1h i 45min. Chirurg musiał mi łamać na nowo kości, bo już zaczęły się zrastać i usunęli mi dwa obryzgi kości. Teraz mam w tej nodze 2 druty oraz śrubę samodociskową, którą mogą mi wyjąć po 8 miesiącach, jeśli ja się na to zgodzę. Nogę wsadzili mi w szynę gipsową i 16 sierpnia mają mi ją ściągnąć oraz wyciągnąć druty, a póżniej zadecydują o dalszym leczeniu. No i tu mam takie pytanie: Ile może trwać potem rehabilitacja? Czy do września będę już sprawna na tyle by uprawiać lekkoatletykę, sporty drużynowe, sztuki walki, gimnastykę i to wszystko bardzo intensywnie. Bo chodzę do klasy wojskowo-sportowej i jeśli do wrześnie się nie wyleczę to muszę zmieniać szkołę. No i ta szarpana rana na ręce: Nie mogę do tej pory jej wyprostować, czy jeśli zdejmą mi 19 lipca szwy to będzie mi ją łatwiej wyprostować?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować