Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje pomoccy

Kto z was był w poradni psychologicznej ?

Polecane posty

Gość potrzebuje pomoccy

i rozmawial z psychologiem ? chce isc ale sie cholernie boje, jak to wszystko wygląda ? bede musiala mu opowiadac o sobie ?nie wiem czy sie otworze przed obcym:(

Ja będę w poniedziałek, to Ci opowiem potem, jak chcesz :) A jakby ktoś napisał, to też by było miło, bo w ogóle nie wiem o czym mam rozmawiać z tą kobietą... Boję się, że wyjdzie, że oszukuje siebie i nie czuje tak naprawdę tego, co czuje...

Gość baltycki_morswinek
spokojnie, nie ma sie co denerwowac. Ja bylam wiele razy, nawet nie pamietam czy sie denerwowalam, psycholog zrobi wszystko bys poczula sie bezpiecznie i bys sie nie denerwowala. Po prostu daj na luz, terapeuta jest od tego by Cie wysluchac.

Gość baltycki_morswinek
Juz teraz nie pamietam jak wygladalo nasze pierwsze spotkanie, pewnie zapytala jak wyglada moje zycie, z czym sie zle czuje itd. Bylo super, pamietam ze raz przyszlam zmeczona po calym dniu, a pani psycholog poprosila bym zamknela oczy, gleboko usiadla w fotelu i czytala mi jakis psychotekst relaksacyjny (metoda relaksacji), czulam sie jak wprowadzona w hipnoze, umysl odplynal, a potem juz nie bylam zmeczona. Ogolnie takie spotkania bardzo pomagaja, odkrywasz czego tak naprawde chcesz, co moznaby zmienic

A czy jak tam przychodzisz, to już z konkretnie sformułowanym problemem? Bo u mnie na przykład jest coś nie tak, ale nie wiadomo co i dlatego lekarka mnie skierowała do psychologa... Ja nie wiem, co ja mam jej powiedzieć... Generalnie czuje się szczęśliwa i w ogóle...

Gość potrzebuje pomoccy
ja tez nie umiem sprecyzować o co tak naprawde mi chodzi , czuje pustke , brak sensu w zyciu to mnie meczy najabrdziej i doluje bo sama nie wiem czego chce. Ibiza jak pojdziesz to prosze napisz:)

Gość Ja nie!
:):):):)....A co tam dają?

Gość potrzebuje pomoccy
dodaj temat do ulubionych:)

Gość marakata
nie ma sie czego bac,ja tez bylam i wspominam te kilkanascie;)wizyt bardzo dobrze,tym bardziej,ze baaardzo mi pomogly:). A co masz powiedziec??psycholog na pewno sam zapyta Cie co Cie do niego sprowadza i nie ma sensu silic sie wtedy na kwieciste przemowy:D nawet jesli masz problem ze sformulowaniem tego co Cie trapi,to opisz to tak jak potrafisz,ogolnie.On juz dalej temat pociagnie,zada Ci kilka pytan,ktore pomoga w okresleniu problemu. Nie trzeba sie wcale obawiac ale trzeba chciec tez samemu sobie pomoc tzn byc z psychologiem szczerym i zaufac mu bo to czlowiek,ktory jest od tego,zeby pomagac ludziom i niejedno w swoim gabinecie juz slyszal i zazwyczaj wie co mowi i zna sie na swojej robocie:)

Gość nickonicko2010
nie ma sie czego bać,psycholodzy to mili ludzie,byli specjalnie szkoleni jak rozmawiać z ludźmi:) ... http://tnij.org/fajneubrania

Gość kurcze ja mam skierowanie do
psychiatry z podejrzeniem początków depresji A nawet przez mylsl mi to nie przeszło A poszłąm do internisty z bólem pod zebrami :) Terza mam dylemat jak tu isc do psychiatry i na jakie pytania bede musiała odpowiadac I to w dodatku mam na kartce nazwe leku który zaszugerował mi internista a to jakis psychotrop :(

Gość adriannna
a ile kosztuje wizyta u psychologa?

Gość potrzebuje pomoccy
u mnie jest poradnia na NFZ wiec chyba nic:)

Gość Sliczny dzień
Witam:) Ja chodze do psychologa z powodu mojego DDA... Wiem co czujesz, ja na poczatku tez sie balam, zwlekalam, zastanawialam sie co ja konkretnie mam powiedziec... A wyszlo tak, ze weszlam, zapytala sie mnie co mnie do Niej sprowadza, powiedzialam i tak sie zaczela nasza rozmowa...:) Pierwsze spotkanie było "drętwe", a teraz? Rozmawiamy o rzeczach, ktore mi przeszkadzają, wracamy do mojego dzieciństwa, ktorego sie wyparłam... Czasami jest cieżko, sa łzy ale dzieki checi walki i ?"naprawy" pomalutku widze efekty...:) Powodzenia!!!:)

Mnie też skierowała lekarka z powodu bólów w układzie jelitowym, na które nie ma innej odp. jak nerwowe... Tylko, że nie mam żadnego powodu do nerwicy, szczególnie teraz, kiedy jest urlop, a ja choruję... Dodałam temat do ulubionych i napiszę co i jak. Nie wiem co jej powiem, bo nie wiem w czym jest problem... A wizyta za darmo, choć to w ogóle nie mój rejon tylko jakaś poradnia jakby społeczna czy co... byłam zaskoczona, że za darmo i tak szybko termin, bo dziś zadzwoniłam ,a mam wizytę w pon. już. Podobno kobieta pomogła wielu ludziom i liczę na nią, liczę że wydobędzie ze mnie to, co przeszkadza mi normalnie funkcjonować... Pozdrawiam!