Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sadie

jakie jest prawdopodobieństwo na to, że i JA mam tarczycę

Polecane posty

Otóż moja mama i brat mają tarczyce(nie wiem czy nadczynność czy niedoczynność) a ja przed ani podczas ciąży nie miałam robionych tych badań. Tak się zastanawiam może przez to nie mogę zajść teraz w ciąże??? Sama nie wiem. Ile kosztuje i jakie badanie mogę wykonać prywatnie bez żadnych skierowań?? Mama mówi że tarczyca 'wygląda ' normalnie nie mam żadnych zwisów ani nic...ale się nakręciłam i się boje

Gość pan Josef Fritzl
dostaniesz u ogólnego za free skierowanie na TSH, a więc hormon z przysadki mózgowej regulujący prace tarczycy T3 i T4 to już z własnej kieszeni, po 25-30 za jeden, są to hormony własciwe tarczycy

Gość wiesz co ? tarczyce to wszyscy
mają :D Zrób tsh ok 14 zł i usg ok 40 zl.Na usg wyjdzie czy masz na niej jakies guzki czy tez nie .

choroby tarczycy raczej nie są genetyczne, ale jeśli widzisz jakiekolwiek objawy(w zależności czy to nadczynność, czy niedoczynność, przy nadczynności występuje przyśpieszony metabolizm, kołatanie serca, wytrzeszcz oczu, zaś przy niedoczynności można zauważyć powolny metabolizm- jednym słowem po prostu się tyje, czy ciągłe zmęczenie) badania nie są drogie, a do endokrynologa każdy lekarz da ci skierowanie, gorzej tylko z terminami.

Gość pan Josef Fritzl
o właśnie USG tarczycy - 40-50 zeta, nieinwazyjne badanie, lekko tylko boelsne (trzeba naciskać w okolicach kratni gałka od USG)

na pewnoe nie jest genetyczna....???? bo objawów nie ma żadnych z tych co zostały tu napisane. jedyne co to mam ciągle niską temperaturę ciała około 36stopni

Gość wiesz co ? tarczyce to wszyscy
Hej tam panie Josef no nie pisz mi ,że usg to jakas lekka bolesnosć :D miałam takich kilka to łaskotki :) nie pomylilo Ci się z biospsja ? Mam juz usunieta tarczyce i żadne usg,ani przed ani po nie miało jakiejkolwiek bolesności :) usg brzucha tez cię boli ? 🖐️ :D

Gość Magda.)..
A ja Ci powiem ze moze byc rodzinne.moja mama miala chora tarczyce,jej brat, ja jestem po operacji tarczycy i moja siostra tez ma guzki. Przypadek?raczej nie.I powiem Ci ze przy niedoczynności tarczycy są duze kłopoty z zajściem w ciążę.tak ze lepiej sie przebadaj :)