Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosząca o odpowiedź...

Okres a test ciążowy

Polecane posty

Przepraszam, że zaśmiecam, bo wiem, że był już taki temat lecz tam odpowiedzi na swoje pytanie nie znalazłam... Spodziewałam się okresu 7 dni temu i spodziewałam się ciąży, lecz dziś dostałam okres (okres jest możliwy do 3 miesiąca ciąży). Czy mogę zrobić test ciążowy podczas krwawienia? Dziękuję za odpowiedź i wyrozumiałość.

Jeśli jesteś w ciąży, to test powinien być pozytywny bez względu na krwawienie (w końcu robisz go z moczu :) ). Pewniejsze jest badanie krwi, i tu też okres nie ma znaczenia. Z tego co wiem to raczej "okres" w ciąży to jest słabsze czy krótsze krwawienie albo plamienie, ale mój mój kolega mówił że jego żona miała normalne krwawienie w ciąży, dwa razy i dopiero w czwartym miesiącu dowiadywała się o dzieciach.

Dziękuję bardzo za odpowiedź :)

Gość zamyslona........
Jeżeli mowa o "normalnym" krwawieniu w ciaży to rzeczywiscie jest ono takie jak w @? Chodzi mi o wyglad krwi bole itp. I czy jezeli ono wystapi i kobieta zw. na to ze jest taki jak w @ wyklucza ciaze a mimo tego objawy ciazowe sie nasilaja a test pokazuje II kreki to czy dziecku nic nie zagraża? Bede wdzieczna za odp

miesiączka(złuszczanie endometrium) w ciązy nie występuje, ponieważ byłoby to poronienie. Nie ma takiej możliwości. Mogą być krwawienia, plamienia itp. bez skrzepów, mocnych bóli