Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chokolademaelk

Anglia - początek help !

Polecane posty

Gość chokolademaelk

Czesc , we wrześniu bedę mieszkać już w Angli . Mam 18 lat niedawno zdałam mature, wybieram sie na kurs językowy, by sie jeszcze troche podszkolić , Chce potem dalej kontunowac nauke, Mam pytanie do ludzi którzy tak samo jak ja w młodym wieku wyjechali na wyspy .Jaką prace początkowo mieliście ? Jakie były mniej wiecej wasze zarobki, czy trydno dla takiej osoby jak ja znaleźć prace ? Doświedczenie w pracy mam minimalne , pracowałam w sklepie itp. ale to raczej nic skomplikowanego. Z góry dziękuje za odpowiedż,

Co prawda w Anglii nie mieszkam a wyspe obok :) ale ja moje poczatki zaczeły sie tak ze dwa tyg sie klimatyzowałam a potem załozyłam pps-a i zaczełam szukac pracy zanim go jeszcze dostałam:) Moje poczatkowe zarobki wahałay sie od 350 e do 600 ale na całe szczescie nie byłam tu sama a z chłopakiem, wiec utrzymywalismy sie rowniez z jego zarobkow. Samej było by mi b.ciezko i raczej była by to wegetacja niz normalne zycie. Teraz mija prawie 2 rok jak tu jestem i zarabiam prawie 3 tys e. Prace oczywiscie mam inna.

a wyjechałam jak miałam lat 20, tez miałam kilak prac za soba ale były to prace w sklepie, czy tez jako przedstawiciel handlowy. Nic specjalnego. Jednak wszystko to wpisałam do CV- nawet to ze stałam godzinami na przerożnych promocjach. O wszystko sie na rozmowach wypytywali np a co to za sklep itp. Dlaczego wyjechałam z Pl, czy podoba mi sie Irlandia(owszem) ale pogoda juz nie bardzo:), czy jestem osoba która jest w stanie mieszkac raz nad morzem raz w gorach, w sensie czy lubie podrozowac i czy zmaiana otoczenia jest dla mnie jakims duzym problemem. Nie radze szukac pracy w agencjach, bo tam to nawet miejscowym ciezko znalesc. Musisz niestety sie poswiecic i szukac pracy ze tak powiem od drzwi do drzwi :)

Gość nokio[]p[]
najlepiej po przepracowanych 18 miesiacach z jocentre isc na kursy. a jak twoj angielski?masz mature> czy konkretny zawod?

Do UK wyjechalam majac 19lat. Najpierw pracowalam cale wakacje jako kelnarka (za minimalna - wtedy 4.21), zeby cos sobie odlozyc a od wrzesnia zaczynalam studia. Podczas roku akademickiego dorabialam jako kelnerka, barmanka lub w fabrykach, zeby sie utrzymac. Przez perwsze dwa lata wykonywalam prace podstawowe marnie platne, moja pierwsza powazna praca byla roczna praktyka w dziale finansow po 2 latach pobytu w UK. Teraz mija 4 rok a ja zarabia 40 000 rocznie. Wiec jezeli masz checi, mnostwo motywacji i woli walki da sie cos osiagna w tym kraju, ale musisz sie ksztalcic bo inaczej trudno bedzie ci sie wyrwac z fabryki.

Gość grazynka....
Ach te mlodociane milionerki :D :D 3 tys na miesiac, 40 tys rocznie :D :D Pochwalcie sie w jakim zawodzie pracujecie ;), ze majac praktycznie zerowe doswiadczenie takie pienadze zarabiacie majac 22-23 lata :D

Gość EstoyanowDK
grazynka.... dokladnie, az chce sie wyjezdzac do UK / IRL ;) Mozliwe, ze to sa zarobki brutto. W Danii, w "normalnej firmie", na "normalnym stanowisku" - 1800EUR (poprzeliczalem to ;) ) "na reke" - staz 3 letni.

Gość nie pewna
Wyjechalam jak mialam 19 lat puierwsza praca sprzatanie w centrum handlowym. Teraz pracuje juz w biurze i ucze sie ale poczatki byly ciezkie.. nie bede ukrywac. Zalezy tez czy jedziesz do kolezanki czy np do rodziny ktora pomoze Ci z praca.

Gość nie pewna
grazynka- to jest mozliwe ja akurat takiej kasy nie zarabiam ale znam ludzi ktorrzy zarabiaja. To ze wiekszosc nie ma ambicji i tyra cale zycie na magazynie nie oznacza ze kazdy tak ma.

Gość a ja od dawna w biurze i do
40 tys duzo mi brakuje :P i co niby nie mam przez to ambicji?

Gość chokolademaelk
Jade tam do chłopaka i raczej mi pomozeee hehhe :) nie mam żadnego zawodu planuje go zdobyć właaśnie w Anglii :) hee no i przedewszytkim edukację :P bo wiem ze bez tego to nędza a mój Angielski to taki podstawowy raczej :P

EstoyanowDK- musze Cie zmartwic - to jest kwota która co miesiac wpływa na moje konto :) Grażynka musze Ciebie tez zmartwic:P pracuje w sklepie odzieżowo sportowym :) :)

Gość grazynka....
ZielonaWyspa - wcale mnie nie zmartwilas, niech Ci bedzie na zdrowie :) ... Tylko powiedz mi dlaczego jakos trudno mi w to uwierzyc ;) ...? Moze dlatego ze od 17 lat za granica mieszkam i troche realia znam ...? :P :D A tak na marginesie... nie pytalam GDZIE pracujesz tylko "w jakim zawodzie"... ale to i tak nieistotne ;) nie pewna - nie twierdze ze nie zarabiaja, sama skonczylam za granica studia i mam bardzo dobry zarobek, ale przeciez nikt w sklepie nie zarobi 3000E na miesiac !? Majac 2 lata doswiadczenia !? Przeciez to smiech na sali :D Ludzie nie osmieszajcie sie !! :D :D