Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-B-C

14 dc a ciąża . odpiszcie

Polecane posty

nie przejmujcie się złymi wpisami :) pamiętam jak 2 lata temu właśnie w lipcu byłam w szpitalu na usunięciu martwego płodu :( widziałam tam tyle łez i tyle dużych brzuszków w których były martwe dzieci i wiem jak to jest chcieć wręcz obsesyjnie pragnąć dziecka. Ale szkoda że inni tego nie rozumieją i takich "staraczek" (nie lubię tego słowa) a nawet się z nich śmieją :(

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] FRANKAZWARSZAWYnie miałam na myśli kpin i obrażania tylko uzmysłowienia latte że czasem lepiej nie pisać czegoś bo można wprowadzić zamęt u laikówsądzę że mam więcej doświadczenia niż ona i wiem jak się reaguje na różne wpisy w necie.może w zły sposób się wyraziłam i jeśli poczułsaię urażona to oczywiście przepraszam, nie to bylo moim zamiarem Franka nie jestem z reguły osobą kłótliwą ani arogancką, ale jak chcesz to mogę być, nie rób z siebie "matki polki" i wszystko wiedzącej mamusi, bo tak nie jest, czytałam swoje na wielu stronach np. jeśli chodzi o sam kwas ! A skopanych wyników nie podniesiesz samymi witaminami! większość lekarzy radzi brać witaminy od II trymestru, bo w I najważniejszy jest kwas foliowy, chociaż wiele lat temu nawet tego kobiety nie brały, akurat co jak co, może o ciąży pojęcia nie mam, ale za to o biologii jak najbardziej, więc nie wciskaj mi proszę kitów :) Znam Ciebie z innych for i wiem jaka jesteś, ale nie będę tutaj tego wypominać, więc skończmy ten temat.

Gość gość
Aha i jeszcze jedno! Wszystkie objawy, które pościągałaś ze stron występują ok. 6tygodni po zapłodnieniu, więc jakim cudem dziewczyna, która czeka na @ może poczuć cokolwiek? Nie rozśmieszajcie mnie... Parcie na pęcherz jest wtedy kiedy zarodek (płód) uciska pęcherz, a coś wielkość 2mm jak ma to robić ??

Gość gość
ABC jak tam przygotowania? :D Podbijam pytanie o testy? Zakupiłaś już jakieś? :D Najlepiej 2 :) I zrób test z porannego moczu, wtedy jest najwięcej hormonu..

Parcie na pęcherz jest wtedy kiedy zarodek (płód) uciska pęcherz, a coś wielkość 2mm jak ma to robić ?? nie sika się tylko dlatego że płód naciska, ja od samego początku częściej korzystałam z wc, nie wiem na czym to polega a le tak moze być :)

i do matki polki mi bardzo daleko ;) skoro uważasz że to co z neta ściągnęłam to objawy rzekomo koło 6 tc to jak mi wytłumaczysz to co ja czułam nawet przez okresem??? częstsze siusianie, zwiększone upławy, bolesność piersi??? dlaczego sądzisz że w tak wczesnej ciąży nie można mieć objawów??? :)

Gość gość
Może miałaś zapalenie pęcherza to normalne w tym okresie :) Wcale nie musi być przy tym bólu i pieczenia :) Ja przed zajściem w ciąże niestety zachorowałam na tego typu dolegliwość to latałam do łazienki, ale oprócz tego miałam pieczenie :o oczywiście furaginum pomogło jak ręką odjął :) Jeśli planowałaś to dziecko to na 100% był objaw subiektywny, jeśli wpadka to stawiam na lekkie przeziębienie :)

Gość gość
Zwiększone upławy mają prawo być, ale tego dziewczyna nie odróżni prawda? Bo na @ może być i sucho i mokro, ja miałam regularne cykle co do dnia, jak w zegarku, a jednak co mieś. miałam inne objawy raz suchość, a raz wilgotno :)

Gość gość
Franka jeszcze bym uwierzyła w teorię kiedy to płód wydala mocz i wydala go do płynu owodniowego, ale to jest już pod koniec I trym.

Gość gość
Sorki , że zapytam, ale w którym tygodniu poczułaś pierwsze ruchy dziecka? Mam nadzieję, że nie będę musiała czekać do 20tyg. bo niektóre dziewczyny pisały, że nawet przy 1 poczuły coś ok. 16-18 pod warunkiem, że jest się szczupłym.,

latte widzę że się nie dogadamy :) skoro wiesz o mnie i o mojej ciąży lepiej niż ja sama to ja się wycofuję :) pozdrawiam

co do ruchów: nie jestem szczupła ale już w 3 m-cu musiałam nosić ciążowe spodnie,, dziecko szybko rosło i miałam bardzo dużo wód płodowych stąd też szybki wzrost brzucha, ja zaczęłam takie "motylki" czuć koło13 tc co jest dziwne ale możliwe :) typowe kopniaki nie pamiętam kiedy czułam ale np 1 maja mój facet poczuł przez brzuch wiec byłam na przełomie 5/6 m-ca

Gość gość
Franka nie ma sensu się kłócić powiedzmy, że ja wiem swoje, a Ty swoje i na tym zaprzestańmy ten temat :) Nie mam wielkiego brzucha, więc zapewne jest i mało wód płodowych, chociaż maluch fajnie rośnie, niby to jestem szczupła, ale jest już prawie 16tydź. i nic.. pozostaje mi tylko cierpliwie czekać :) A jak tam autorka topiku się czuje? Coś cicho się zrobiło, a ja znowu spać nie mogę :)

testow nie kupilam, bo nie mialam kiedy. dzis znowu jade do wroclawia i jutro po 12 dopiero bede w domu wiec nie bede miala jak go zrobic :( jutro niby ma byc okres a tu ni widu ni slychu. bardzo dobrze sie czuje :) Macie racje, nie ma sensu sie klocic... ;) porozmawiajmy w milej atmosferze :)

Gość gość
A jak się czujesz? Jakieś bóle brzucha? Ja się czułam tak jak na @, po niej tak samo, myślałam, że przyjdzie, bo te bóle były takie identyczne a tu nic.. :)

w sumie bole podbrzusza mam, ale nie sa one caly czas. przychodza i po chwili ustaja.. nie czuje sie tak jak bym jutro miala dostac @, ale co ma byc to bedzie. zobaczymy co sie bedzie jutro dzialo :)

Gość dziewczyny doradźcie coś
a ja właśnie czekam na @ (ma być dzisiaj), jak na razie cisza

oj, już nikt tu nie zaglada z @ j.w.

Hej dziewczyny :) Mialam wczoraj jechac do wroclawia, ale nie bylam. Za to od godziny 15 zrobilam 500km i w domu o 1 w nocy bylam. Padlam od razu. Dzis mam dostac @... Jak narazie nic sie nie dzieje. Tylko niekiedy lekko zaboli podbrzusze. Najgorsze jest to, ze nie wiem czy to sa bole spowodowane przez @ czy przez cos innego... ;/ Testu dzisiaj nie zrobie, bo nie mam go niestety. Moze na dniach kupie, jak mi @ nie przyjdzie.. Oby nie bylo. A jak tam u ciebie dziewczyny doraździe coś? @ przyszla czy nie ?? :)

marlenaaa pisz na bierzaco co i jak u ciebie :) bede trzymac za ciebie kciuki :))

przyjdzie niestety dzisiaj - temperatura spadła do 36,5 więc to nieuniknione

oj.. kurcze a ja temperatury nie mierze... nie mam czasu na to.. a ja mam wrazenie, ze mam caly czas "mokro" taki bialy sluz mam... dziwne to..

szkoda ze nikogo nie ma.. :( a powie mi ktos czemu mam ten bialy sluz ??? konsystencja normalnie podobna do bialka jaja kurzego...

Gość mycha123456789
Są ogromne szansę że jesteś w ciąży. Miałaś dni płodne, a wtedy skuteczność zapłodnienia sięga nawet do 90%.

mycha123456789 tylko, ze ja juz sie tyle razy zawiodlam, ze sie boje myslec pozytywnie... nie chce sie rozczarowac :(