Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-B-C

14 dc a ciąża . odpiszcie

Polecane posty

:D ja na temat obsesyjnego mierzenia temperatury nie wypowiadam się ;) nigdy nie mierzyłam, nigdy nie kupowałam testów owulacyjnych i nie podejmuję się rozmowy na ten temat. ja zaszłam w ciąże tradycyjnie, zobaczyłam śluz i zaciągnęłam chłopa do łóżka ;) i wyszło :)

kupilam ostatnio VITA-MINER z luteina bo chcialam brac witaminy. i tam juz byl taki zestaw.i jest kwas foliowy. ;) chyba nie zaszkodzi co ? :)

ja juz tez bylam w ciazy i udalo nam sie a pierwszymrazem ale ciaza w 13 tygodniu okazala sie obumarla :(

moniska0405 ja tez sie nie znam na tych mierzeniach temperatury. nigdy tego nie stosowalam. i przykro mi z powodu utraty dzidzi... :(

moniska0405 a jakie mialas objawy na samym poczatku ciazy ?

objawy mialam taki po pierwsze strasznie bolaly mnie piersi a po miesiacy wystapily wymioty ogolnei przechodzilam ciaze dosc dobrze

bede trzymac kciuki, zeby tym razem bylo wszystko w porzadku. Boze jak ja bym juz chciala wiedziec czy sie udalo... nie chce sie pozniej rozczarowac.. :(

mi moi lekarze mówili że jeżeli kobieta ma dobre wyniki to nie ma sensu zażywać żadnych leków :) poza tymi które są niezbędne oczywiście. a w szkole rodzenia mówili że w USA były kiedyś takie witaminy dla ciężarnych (kobiety obsesyjnie je łykały) i dzieci rodziły się przez to bardzo duże, w końcu zostały wycofane z rynku.

FRANKAZWARSZAWY nie stresuj mnie. :( to co mam ich nie brac ? moga zaszkodzic ??

dziekuje za slowa otuchy przydadza sie napewno okres mam dostac 5 sierpnia wiec zrobie wtedy test i mam nadzieje ze zobacze 2 kreseczki

ja mam troche mniej dni do @. ale juz bym chciala wiedziec co sie dzieje , czy sie udalo czy nie .. zeby to bylo takie proste... slyszalam, ze testy jest dobrze robic dzien przed spodziewana miesiaczka. prawda to ?

najlepiej zrobic w dniu spodziewanej miesaczki chociaz sa takie testy co wykrywaja juz 6 dniawa ciaze

te testy, ktore wykrywaja 6dniowa ciaze sa w ogole wiarygodne?

w sumie jak by sie zrobilo 6 dni po zaplodnieniu to mogloby jeszcze nie wyjsc bo poziom hcg moglby byc za niski. nawet jesli kobieta robi w dniu spodziewanej miesiaczki to niekiedy nie wychodzi prawdziwy wynik. jeszcze 4 dni czekania....

a ja nadal latam do lazienki....kurcze chyba jednak sie udalo :)

Gość gość
Hmm a ja się zupełnie nie spodziewałam ciąży, ba nawet nie za bardzo pamiętałam "aktu" wiem, że byłam tydzień poza domem, obchodziłam z rodziną urodziny, bo mój akurat pracował i nie mógł wpaść :) Wieczorem w dniu urodzin przyjechałam do niego (znaczy do nas) od rodzinki i nadal nic nie robiliśmy :) bo wiedziałam, że 26kw mam mieć owulację :) ale, że wcześniej jeszcze miałam zapalenia pęcherza to nic między nami nie było cały tydzień no i gdzieś ok. 27/28 naszło mnie w nocy i go zmolestowałam pół przytomna - zawsze w dni płodne miałam niewyobrażalną chęć :o rano nic na ten temat nie wspominaliśmy, a jeszcze tego samego dnia przed tą nocą "nie, bo mam dni płodne" :) Nie znacie dnia i godziny wychodzi na to 🖐️

Gość gość
A-B-Cte testy, ktore wykrywaja 6dniowa ciaze sa w ogole wiarygodne?Nie ma takich testów :) To po prostu sprytna ściema testów.. Plemnik zanim zapłodni komórkę potrzebuje ok. 5godzin na przetworzenie się (nie wiem jak to się nazywa poprawnie) potem komórka jajowa wędruje z jajowodu do macicy ok. 7-10dni, gdzie następuje implantacja zarodka, od tego momentu jest wytwarzany silnie hormon ciążowy :)

moniska0405 tak jestem senna i rozdrazniona. piersi mam obolale jak je dotykam. mam nieraz bole wpodbrzuszu. tak jakby mi ktos tam w srodku rozrywal cos.. a no i do wc latam co chwile bo tak mi sie siku chce... LatteMacchiato to gratuluje :) Ja tez nieraz mialam takie chwile :) w ktorym miesiacu ciazy jestes?

Gość bgfnhghjmyu
A-B-C kobieto weź wyluzuj...

nie straszę cię ci do witamin :) i poza kwasem do niczego z apteki nie namawiam :) tego typu specyfiki omawiaj z lekarzem. testy 6 dniowe to pic na wodę, zrobiłam wyszedł oczywiście negatywny a w ciąży byłam :)