Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jest stanowczo za duzo

mojej przyszłej narzeczonej podoba się pierścionek za 5 tysi

Polecane posty

Gość mala ana
są sprawy ważne i ważniejsze na ważne wydaje się mniej, na ważniejsze więcej kazdy sam decyduje co jest dla niego ważne i ważniejsze i raczej obiektywnie nie można tego ocenić

Gość ludzie sa plytcy
a ja piję z dziewczyna wino za 30 zl i nam smakuje mimo ze moge kupic duzo drozsze, to co jest to dziadostwo? ciebie podnieca cena, moze nie smakowac ale musi kosztować, bo wtedy dostajesz orgazmu

Jejku... widziałam prześliczne pierścionki zaręczynowe z brylantem za 400-500 zł. Na pewno nie chciałabym droższego, raz że lubię delikatne, dwa- nie postawiłabym faceta przed wyzwaniem kupna za 2 tys :-O A cieszyłabym się z takiego z cyrkonią. Nawet gdyby facet miał kasę, wolałabym żeby wydać te pieniądze na wspólny dom albo podróż poślubną. nie wyobrażam sobie dac do zrozumienia że podoba mi się taki za 5 tys., dla mnie to chamstwo. Od kiedy to wartość dziewczyny mierzy się wartością pierścionka? :-O

Gość blekotek
Temat jest bez sensu moim zdaniem! Autorze, twoja dziewczyna pokazała koleżance jaki rodzaj, model się jej podoba. Wiadomo, że patrzyła jak wygląda a nie ile kosztuje. Popatrz jak ten pierścionek wygląda i kup coś w tym stylu za tyle na ile Cię stać/ile chcesz wydać! A hasełka, że ktoś tam kupił taki jak mu się podobał a nie taki jaki utrafiłby w gust dziewczyny jest durny!!!! Przecież kupujemy kochanej osobie coś, co powinno się jej podobać, być w jej stylu. Kropka. Powodzenia! tak na marginesie mój mąż kupił mi pierścionek bez konsultacji, nawet nie wiedziałam, że chce mi się oświadczyć i trafił bezbłednie. A najlepsze jest to, że do dzisiaj nie wiem ile kosztował- dla mnie jest bezcenny :):)

To ze sie jej podoba nie znaczy ze musisz taki kupic. 2 tys to juz calkiem fajna sumka na porzadny piersiconek z brylantami chociaz z 2 strony jezeli stac cie na taki pierscionek a uwazasz ze za drogi to wpsolczuje kobiecie ze ma takiego sknere. to jest jedyny taki pierscionek i na cale zycie. Jezeli kobieta na codzien jest skromna nie wymaga prezentow to mozesz szarpnac sie na te 5 tys jak cie stac i jezeli ona sie go nie domaga tylko poprpstu wskazuje na sowj gust. szczescie ukochanej osoby jest bezczenne

znam dziewczyny, którym pierścionek nie podobał się, inna para poszła i wymieniła na inny bo tak chciała dziewczyna, moja dziewczyna powiedziała jej że chciałaby zebym jej taki kupił, a koleżanka powiedziala mi to, poprosilem ja zeby wybadała sprawę, bo to sie rozchodzi, nie chce żeby bylo tak ze jej sie nie spodoba bedzie narzekala a ja bede myslał ze wszystko gra, widziałem ten pierścionek i fakycznie ładny, ale są podobne za połowę mniej i mają niewiele mniejszy brylant

Gość do rity
wiecie co? ja dostalam pierscionek za 4090,00 zl (paragon sie zaplatal do certyfikatu). podobal mi sie tanszy za ok. 1900 - mialam ze tak powiem wyznaczony limit ;) (na te pow. 2500 nawet nie patrzylam, dlatego nawet nie widzialam wczesniej tego ,ktory dostalam) . Wcale nie jest oczojebny jak tu ktos napisal,czy kiczowaty , tylko przepiekny. I najlepsze na koniec- to NIE JEST pierscionek zareczynowy, po prostu moj mezczyzna uznal, ze chce mi zrobic taki prezent BEZ OKAZJI. a zareczynowy kupi sam i nie bedzie mnie prosil, zebym powiedziala mu co mi sie mniej wiecej podoba. tylko ze moja sytuacja jest troche inna. Bo to byla decyzja mojego mezczyzny o zakupie , sam zdecydowal ze kupi drozszy pierscionek niz to wczesniej ustalilismy . Nie rozumiem tylko dlaczego autor nie chce spelnic jednego z marzen swojej przyszlej zony. Sam napisal ,ze go na to stac. Przeciez nawet ona nie mowi mu tego wprost, ze chcialaby tylko ten i zadnego innego. Tylko ,ze taki jej sie podoba. Mozna znalezc tanszy, bardzo podobny itp. Mozna poczekac na znizke - niektore salony maja nawet nieraz promocje 30% na diamenty. Skoro jednak autor pisze o tym "problemie" na forum, wydaje mi sie, ze te oswiadczyny sa troche "bo tak wypada" , bo inni koledzy maja to za soba, bo rodzina naciska. Zastanow sie chlopie czy kochasz tą dziewczyne, czy po prostu jestes z nia z przyzwyczajenia.

Gość dajcie link do topiku
Też uważam, że 5 tys to trochę jednak dużo, ale patrzę z perspektywy własnych doświadczeń. Zależy z jakiego domu pochodzi - czy dostatniego, czy biedniejszego, Do tego dochodzi czy ona uważa, że tradycja nakazuje kupić drogi pierścionek, czy trzeba się pochwalić koleżankom, czy może zakompleksiona jest, czy uważa, że jej się "należy" itp. A może po prostu podoba jej się taki pierścionek, ale to nie znaczy że za wszelką cenę musi mieć. Mi też się jeepy podobają a jeżdżę samochodem "z niższej półki" ;)

Morska bryza jest przykładem moich kolezanek i nie chce zeby moja dziewczyna tak myslalła

i jeszcze cos ci powiem znam mase facetow ktirzy majetni nie byli ale kupili pierscionki wartosic ok 2 tys i zbierali na nie wiele wiele miesiecy po to zbey uszczelsiwic kobiete zeby pokazac ze jest najwazniejsza jedyna i zaplaca kazda cene za jej usmiech wiedzieli ze to jedyny taki pierscionek i ze to jest ta jedyna wiec piersiconek musi byc wyjatkowy Jednym slowem nie bylo ich stac a zorbili wszyskto zeby kupic cos porzadnego i uszczesliwic ciebie stac na 5 tys a sknerujesz

ja myślę że chce się chwalić przed kolezankami, jestem z nią 3 lata i trochę ją znam, lubi być lepsza od innych, to też jest powód dla którego nie chce jej kupic za tyle, chcę utemperować jej zachowanie

to jest stanowczo za duzo rozmawiles mnie to po co z nia jestes jak tak o niej myslisz?? utemperowac ja ?? chlopie ludzi sie nie wychowuje ona ma matke i ojca albo akcpetujesz ze taka j est albo sie rozstajecie a nie bedziesz ja tresowal masakra wiesz co ja dostalam pierscionek ani tani ani jakis strasznie drogi. Pokazalam kilka i wlasnie na niego ze ten mi sie najbardziej podoba ale powiedzialam ze to tylko wzor a sam kupi jaki zechce i za ile i wiesz co kupil go nie sknerowal a ze znajomych tylko przyjacoilka wie ze jest z brylantami nikomu sie nie chwalilam nawet rodzice nie znaja ceny i nie wiedza z czego jest

no tak, kobiety lubią "pokazać się " :) Czasem samo życie koryguje babskie widzimisię, czasem kobiety uważają, że są przez życie skrzywdzone, bo nie dostały czegoś tam za ileś tam a kolezanki dostały. Osobiście nie ruszają mnie tradycje wszelkie, ale wiem, że niektórzy bardzo na te sprawy zwracają uwagę. Sam musisz podjąć decyzję.

Mże ją uświadom mój wujek posiada dużą firmę budowlaną pod Wa-wą, mogliby sobie z żoną pozwolić na przeróżne ekstrawagancje i drogie rzeczy.. Ale tak czytając Twoje wypowiedzi.. Moja ciocia lubi robić zakupy w dyskontach.. Robi dziadostwo tak? :)

jest wartościową dziewczyną tylko czasami lubi być lepsza, nie będę jej śkreślał przez takie zachowanie, bo mogę starać się ją zmienić

nawet nie wiesz jak on sie cieszyl ze ja sie ciesze to mial byc pierscionek dla mnie i on chcial zebym dobrze sie w nim czula i zeby mi sie podobal

Utemperowanie? bardziej chodzi o naukę sztuki kompromisu, o szacunek do drugiej osoby, o poszanowanie ciężkiej pracy drugiego człowieka. Nie wiem ile autor zarabia, ale jeśli zarabiałby 2 tys zł, to mi byłoby wstyd żądać pierścionka za tyle lub więcej. I nie dlatego że siebie nei szanuję, ale dlatego, że szanuję jego.

Gość mala ana
skoro tylko czasami lubi byc lepsza, to moze jej pozwól i nie temperuj jeśłi chcesz temperować, to znaczy że lubi być lepsza nie tylko czasami (swoja drogą, od kiedy droższy pierścionek oznacza że ktoś jest lepszy?)

Gość pierscionek za 5 tys
to przyzwoita cena, tyle trzeba dac za w miare duzy, czysty diament. nie rozsmieszajcie mnie z pierscionkami z brylantem za 400 zl:D ciekawe czy w zestawie daja lupe zeby ten okruszek diamentu zobaczyc?:D to sa scinki z obrabiania normalnych brylantow, bo brylantem tego sie nie da nazwac.

czytając wasze wypowiedzi stwierdzam ze nie ma sensu kupowac tak drogiego, i zastanawiac sie czy jej sie podoba czy nie, kupię według własnego uznania, pewnie bedzie chciała sie dowiedziec ile kosztował i będzie chodziła po sklepach:)

Gość Może ją uświadom
Nie rozumiecie. Jak nie mam kasy, to nie wydaję. Jak mam, to wydaję. Do grobu jej tak czy owak nie zabiorę przeciez. I tylko o to mi chodzi. A dobre wino można kupić nawet za 10 zł, więc już bez licytowania się.

Gość Audi A8 W12
ja swojej kupiłem pierścionek cartiera cena 11000 zł.wiem dużo ale kocham ją nad życie.i przychyle jej nieba jak bedzie tego chciała http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

No to skoro jest wartościową mądrą dziewczyną, to zrozumie, że pierścionek za mniej też może być oznaką/symbolem miłości :) Nie mierzmy uczucia i szacunku grubością portfela ;)

Gość fssssssdddd
no to jej go kup chłopie :o

dajcie link do topiku masz całkowitą rację wydaje mi się jednak ze większość kobiet tak uważa ze jak facet ma kasę to powinien dawać drogie prezenty, ale nie tędy droga

blekotek ma rację, skoro go widziałeś to wiesz mniej więcej jakie jej się podobają, kup podobny a tańszy. Też mnie trochę to zmierziło jak napisałeś że chcesz "utemperować jej zachowanie" :O to Twoja przyszła żona, akceptujesz ją albo nie.. Ja raz widziałam w Bonarce w Krakowie pierścionek za ponad 9 tysi, byłam w szoku bo nawet nie wiedziałam wtedy że tyle mogą kosztować pierścionki :D Jeszcze mało o zyciu wiem :D ale fakt faktem, prześliczny był. Wcale nie kiczowaty, gustowny.

Gość grrrrr
matko to że powiedziała, że jej się podoba taki za 5tysi to nie znaczy że takiego oczekuje. Mi się np bardzo podoba lamborgini ale jakoś nie oczekuę, że mi facet kupi :P. Więc skoro uważasz, że nie warto tyle wydawać (a masz do tego święte prawo) i widziałeś pierścionki w podobnym stylu to śmiało możesz taki kupić. A co do cen to ten sam model może mieć bardzo różne ceny w zależności od wielkości i jakości kamienia więc poznanie ceny nie musi być takie proste.

To jest stanowczo za dużo - masz rację, nie tędy droga, materializm nigdy na dłuższą metę się nie sprawdza. Dziewczynom w chwilach ważnych czasem w głowie się miesza - budzą się marzenia o kiecce jak z bajki itp ;) Bądź wyrozumiały i studź co niekóre (!!) zapędy, bo dziewczyny tracą rozeznanie :) Zjawisko "zastaw się a postaw się" nie jest normalne.

zgadzam się:) bardzo podobny do tego za 5 kół widziałem w cenie chyba 2100 i go kupię niech się cieszy:)

jeśli Cię kocha to czy dostanie pierścionek za 5 000 cz za 1 000 powinna być szczęśliwa