Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gwiazdeczka_1987

NFZ Ubezpieczenia Ciąża i lekarze.. CO ZROBIC?

Polecane posty

Gość Gwiazdeczka_1987

Mam pytanie i licze że nie zjedziecie mnie zaraz na początku,niestety w domu miałam niezaciekawą sytułację i musiałam przerwac naukę i is do pracy,oczywiscie pracuję na lewno,czyli zadnego zusu ubezpieczenia itd. Okazało się ze jestem w ciązy. Nie mam zadnego ubezpieczenia,poszłam do ginekologa,ale bez karty chipowej z NFZ połozna nie chciała mnie wpisac,a czytałam ze jest taka ustawa ze kobiety w ciązy mają opiekę bez ubezpieczenia tak samo. Coś mi się pokomplikowało,mam wielki problem, z TYMI sprawami tam na dole,i MUSZE isc do ginekologa,niechce stracic dziecka. Ona powiedziała ze nie moze ze ma zabronione drukowanie pustych recept i wogole wpisanie mnie na liste i ze dowidzenia. Widziała jak zle sie czuje. CO ZROBIC? Błagam kobietki pomozcie mi.

Gość Gwiazdeczka_1987
prosze was,co zrobic?

Gość fanka anka
zapisz sie do UP i bedziesz miala ubezpieczenie

Gość Gwiazdeczka_1987
niechca mnie zarejestrowac bo jestem w ciazy....

Gość i po co to wklejasz
jesli cos ci się dzieje, to jedź na pogotowie. jako kobieta w ciąży masz prawo do leczenia nawet bez ubezpieczenia, powiedz co ci połozna powiedziała. i zarejestruj sie w urzedzie pracy, bedziesz miala ubezpieczenie.

Gość i po co to wklejasz
musza cię zarejestrowac, kto ci powiedział, że cię nie zarejestrują?

Gość nie musza
UP z zalozenia jest dla ludzl zdolnych i chetnych do pracy; autorka nie jest zdolna wiec nie moga jej zarejestrowac.

Gość i po co to wklejasz
dobra wola urzędnika. Idź jeszcze raz do Urzędu i absolutnie nie przyznawaj się do tego, że jesteś w ciąży. Na pewno nie będą cie pamiętać.

Gość gargamelica
a w jakiej przychodni nie chcieli cię przyjąć? kobiety w ciazy i w połogu mają prawo do bezpłatnych swiadczen zdrowotnych nawet gdy nie są ubezpieczone, podobnie sprawa sie ma z dziecmi i młodzieżą do 18 r.ż pracuję w nfz w razie problemów dzwon do swojego oddziału nfz lub rzecznika praw pacjenta pozdrawiam i życze zdrówka

Gość i po co to wklejasz
Znalazłam podstawę prawną, muszą cię zarejestrować, nie robią żadnej łaski: O ile więc osoba bezrobotna spełnia określone powyżej warunki stan ciąży nie ma znacznia przy rejestracji w PUP, mało tego odmowa rejestracji z tego powodu będzie stanowiło dyskryminację. Co istotne w razie urodzenia dziecka przez kobietę pobierającą zasiłek dla bezrobotnych lub w ciągu miesiąca po jego zakończeniu, okres ten ulega przedłużeniu o czas, przez który przysługiwałby jej, zgodnie z odrębnymi przepisami, zasiłek macierzyński. Na podstawie art. 2 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz.U. Nr 99 poz. 1001) Wydrukuj to sobie, idź do urzędu i pokaż durnej babie, w razie czego idź do kierownika UP.

Gość Gwiazdeczka_1987
dziękuje wam,zadzwonie jutro do nfz. Ze mna coraz gorzej,objezdziłam juz wszystkich ginekologów w moim rejonie. Zaden mnie nie przyjmie,a prywatnie jak dzowniłam to jeden ma urlop a drugi dopiero we wtorek. 60 zł badanie w srodku,90 zł usg...fest

Gość fdsfgdsg
troche to dziwne, bo tez jestem w ciazy i zadna przychodnia/ginekolog nie poprosili o ubezpieczenie :)