Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturka 2010

POMOCY, NIE WIEM, CO WYBRAĆ

Polecane posty

Gość maturka 2010

Filologię chińską czy angielską? Myślę głównie w kategoriach pracy... mam czas do poniedziałku :o Pomocy, ludzie!

Gość buuuummmm
to co wolisz :) to co bardziej cie interesuje! praca to nie wszystko, nie bedziesz wykonywac pracy ktorej nie lubisz przeciez bo dlugo tak nie pociagniesz....

Chińską. Gdy za pięć lat skończysz studia, w biznesie chiński będzie językiem podstawowym.

Gość lucinda509
ja bym wybrała filologię chińską, bo to mało znane. Ale to już zalezy od Ciebie co Cię bardziej interesuje

Gość Rosssi
Chinska.

W języku chińskim jest kilka dialektów, tak jak w angielskim. W języku angielskim wyróżniamy dialekty: - brytyjski, - amerykański, - australijski, - międzynarodowy. W języku chińskim wyróżniamy: - tradycyjny, - uproszczony, - kantoński, - mandaryński.

Gość maturka 2010
o kurczę! dziękuję za szybkie odpowiedzi :) No właśnie oba kierunki mnie interesują, z tym, że angielski jest dla mnie bardziej przewidywalny, a chiński (tak, mandaryński, ok) bardziej... potencjalnie fascynujący ;) tym niemniej na studia idę po to, by mieć dobrą pracę związaną z językami... i sama nie wiem, co wybrać...

Gość akunamatata
sama sobie odp, że wolisz chiński i to dobry wybór, bo to kierunek przyszłosciowy i jeszcze Cie kręci więc czego chcieć więcej :)

Gość maturka 2010
No dobrze, to idę na chiński :) Na anglistykę zawsze mogę się przenieść po roku ;)