Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jurx

Troche sie podłamałam ...

Polecane posty

Gość jurx

bylam z moim facetem dwa dni temu u lekarza rodzinnego i co.. moj facet dostal cztery skierowania, poszedl do neurologa i dostal kolejne trzy skierowania....w tym na tomografie komputerowa glowy ;/. A on przez te 25 lat swojego zycia nie byl nawet u dentysty( nie liczac kontorli przymusowej w podstawówce)

Gość fdsfdsfdsfdfds
No ale o co chodzi? W jakim celu poszliście do lekarza? Ot tak sobie?

Gość taa, jasne i tak
od razu dostał skierowanie na tomografię... Może jeszcze mi powiesz, że termin ma za tydzień :D Jakie miał objawy?

zaniedbania są najgorsze, jak patrze na zachowanie noektorych to conajmniej połowe wysłałbym na tomografię

Gość jurx
Poszlismy bo on ma od roku kaszel,dosc czesto wymiotuje, kluje go w klatce piersiowej,co rano boli go glowa po przebudzeniu.No i w sylwestra mi sie dusil(musialam wzywac do niego w sylwestra pogotowie).Namawialam go na wizyte u lekarza ,ale dopiero teraz dał sie namowic.Do tego jest nerwowy i chcialam zeby wzial tez od ogolnego skierowanie do psychologaa. Tez sie zdziwilam ze neurolog dal mu skierowanie miedzy innymi na tomografie mozgu.z tego co mowil to zrobil mu lekarz jakies wstepne badanie(nie tylko wywiad)..

Gość jurx
a termin nie wiemy kiedy jeszcze bedzie mial, dzisiaj jezdzilismy po szpitalach... zostawilismy skierowanie i ma zadzwonic w poniedzialek to sie dowie w jaki termin ma sie stawic, ale z tego co babka z rejestracji mowila to terminy sa na koniec wrzesnia.

Gość fdsfdsfdsfdfds
No i zrobią mu badania i będzie wszystko wiadomo.

Gość jurx
no mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze, ale czemu odrazu , eeg, jakies przeswietlenia klatki piersiowej, kregow szyjnych, glowy ;/ ,skierowanie na badania pulmotologiczne ..

Gość Więcej badań
to tylko korzyść.Sytuacja będzie jaśniejsza.Trafiliście na porządnego lekarza.

Gość jurx
od trzech dni jeszcze leci mu krew z nosa.. Dzisiaj poszlismy na szejka i co ? wrocilismy do domu i go zwrocil ;/. ehh :(

Gość jurx
Wiem,ze im wiecej badan tym lepiej cos stwierdzic (mam nadzieje,ze nie bedzie co stwierdzac)..Sama na swoim przykladzie,wiem ze wiele lekarzy robi fachure.. Moja przyjaciolka tez sama wykryla sobie chorobe(szperajac w internecie) a w miedzy czasie zmieniala trzy razy lekarza.A naprawde choruje na rzadka chorobe

Gość droga jurx
spokojnie...dobrze ze mu zrobia wszystkie badania, bo czasami ludzie nie moga sie doprosic o skierowanie. Musza mu zrobic tomograf,zeby wiedziec jaka jest przyczyna albo nawet chocby po to aby wykluczyc pewne uszkodzenia. Glowka do gory! Bedzie dobrze.

Gość olevajka
nie ten temat,temat choroby nie jest dla mnie wspolczuje ci z calego serca wiem co znaczy choroba bliskiej osoby,oraz choroba ktora dotyczy nas osobiscie i to nie bzdurna choroba lecz bardzo wielka,uciekam gdzie indziej glowa do gory wsio musi byc dobrze pozdrawiam

Gość droga jurx
moze on ma jakas silna nerwice??albo jakis ucisk na nerw...?

Gość jurx
nie wiem ... ja podejrzewam ze on moze miec zaburzenia snu i nerwice tez.Z tego co przeczytalam to np. badanie eeg robi sie tylko w przypadku podejzenia padaczki,zaburzenia snu,badz smierci mozgu.Badanie polega na sprawdzeniu pracy mozgu.a on np. gdy zasypia ma drgawki,wystarczy,ze leze na jego rece gdy zasypia tez ma drgawki, ze snu nic nie pamieta, dlugo siedzi po noacy a pozniej dlugo by spal.Gada przez sen..a gdy sie budzi boli go glowa nic nie pamieta.Moze zle wchodzi w te wszystkie fazy snu.. To sa tylko moje takie..ale lekarzem nie jestem,wiec zobaczymy.. Ehh tez wiem co to jest choroba bliskiej osoby i swoja.Niestety tez szlajam sie po lekarzach :(

Gość jurx
okarze sie..trzy zdjecia rendgenowskie mamy juz odebrane. i z tego co zrozumialam co lekarz napisal to zrobily mu sie na kregach szyjnych jakies zwyrodnienia ...duzo nie moge doczytac,bo"bazgroly"..zobaczymy co neurolog na to powie.

Gość jurx
a czy to wazne ?186cm