Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lusterko.

Nieprzegotowana woda

Polecane posty

Gość Lusterko.

Witam dziewczyny! Mam takie głupie pytanie... Zażywam tabletki antykoncepcyjne. Nalalm sobie dzisiaj wode z czajnika, aby popic kolejna tabletke z blistra. Dokładnie dwunastą tabletke. Jednak okazało się, że woda była nieprzegotowana. Czy mogło to mieć jakiś wpływ na skuteczność tabletki? Głupie pytanie. Wiem. Ale nie można popijać tabletek napojami, aby nie zmniejszyć ich skuteczności. W nieprzegotowanej wodzie jest mnóstwo bakterii i syfów. Dlatego zastanawiam się, czy mogło to mieć jakiś wpływ. Wody wypilam pół szklanki. Tak dla ścisłości. Powiedzcie co o tym myślicie. Pozdrawiam!

Gość samkkaaaaaaaaaa
Dla ścisłosci -tabletke antykoncepcyjna popija sie niewielką iloscia wody,tak aby ona dobrze przeszła przez przełyk.A co do wody nieprzegotowanej,to wydaje mi sie,ze nie bedzie miało to wpływu na skutecznośc tabl.

Gość skad takie info?
ze mozna tylko woda popijac??ja bralam tabl 9 lat popijalam tym co mialam pod reka-kawy soki herbaty, mleko a jak bylam na impezie w czasie przyjecia tabl to i piwem popilam, i jakos nie zaszlam w ciaze bo skutecznosc niby mniejjsza jak nie popite woda

Gość antybiotykow nie powinno
sie popijac sokami zwlaszcza cytrusowymi :O ant mozesz nawet polknac sucha, zagryzc chlebem albo popic cola. tabsy (bez skrajnych przypadkow oczywiscie) sa skuteczne od lat 50tych, kwestia popijania ich jest akurat najmniej wazna by miala wplywac na ich skutecznosc.

Gość u mnie w mieście
po nieprzegotowanej wodzie możesz mieć rozwolnienie i najwyżej to może mieć wpływ na skuteczność. Woda jako taka nie

Gość samkkaaaaaaaaaa
skad takie info?--Bo kazdy lek (no chyba,ze na ulotce napisane jest aby popijac mlekiem)popija sie woda,zwykła,przegotowana woda,nawet nie powinno sie uzywac wody mineralnej ani zrudlanej. Niektore leki popija sie duza iloscia wody,co zaznaczone jest w ulotce,a przewaznie popija sie mała iloscia wody.