Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

didi_86

kiedy mogę zacząć pływać ??

Polecane posty

jestem 10 dni po porodzie, szwy się rozpuściły czuję się dobrze , mogę już popływać ??

Chyba jeszcze jesteś zasłaba... 10 dni po porodzie organizm jeszcze nie jest w pełni sprawny, ale najlepiej spytaj lekarza. A po za tym, to czy przestałaś krwawić? tampona przecież jeszce nie wsadzisz.

Gość vwrtgwgftrt
No jednak z jakiegoś powodu lekarze proszą o unikanie takich ekscesów przez miesiąc po porodzie, obojętnie czy poród naturalny czy cesarka. Zdarzysz się napływać a w tej chwili chyba wazniejsze jest własne zdrowie co?

jak wół pisze że 6 tyg do zakonczenia połogu a bynajmniej do pierwszej wizyty u gina jak gin pozwoli to ok skad mamy wiedziec czy tam masz ok chcesz plywac ok idz ale jestes podatna na bakterie

DO 6 lub 8 tygodnia po porodzie trwa gojenie się ran i ogólne dochodzenie narządów rodnych do "normalnego" stanu więc pomysł żeby iść na basen 10 dni po porodzie nie jest dobry, no chyba że chce się złapać ostrą infekcję zwłaszcza że rana po oderwaniu łożyska nie jest jeszcze zagojona i łatwo o jakieś bakterie które mogłyby przedostać się szyjką macicy. Lepiej poczekać niż nabawić się poważnego zakażenia.

Jacieeeee, podziwiam, że 10 dni po porodzie jesteś i już chce Ci się pływać...

No;D też mnie zaskoczyło ale pewnie dziewczyna chce po ciąży i porodzie zacząć cieszyć się życiem;)....byle nie za szybko..bo i do czego się śpieszyć:)

Mi 10 dni po porodzie nie chciało się wyjść nawet do sklepu, do znajomych, do rodziny, no nigdzie. Dopiero tak dwa miesiące po odżyłam zupełnie. Stąd moje ździwienie.

więc tak , nie krwawie , nawet nie plamię sama jestem zdziwiona swoim saMOPOCZUCIEM I TYM ŻE NAJCHĘTNIEJ W OGÓLE BYM NIE SIEDZIAŁA W DOMU ale może rzeczywiście macie rację . poczekam jeszcze trochę , przynajmniej do miesiąca , pójdę do lekarza , żeby nie było później z tego problemu jakiegoś :)

Gość sdsaddd
ale wiesz ze to ze nie krwawisz nie jest normalne? organizm ci sie nie oszczyszcza to nie dobrze, idz do lekarza, moze masz jakies zatrzymanie to niedobrze

nie mam pojęcia czy to źle , bo czuję się naprawdę dobrze , jeszcze trzy dni temu plamiłam trochę ale krwawienie minimalne miałam ostatnio w szpitalu , przed wyjściem do domu byłam badana przez mojego lekarza i on uznał że wszystko jest dobrze