Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarna_dziura

co chwile wyskakują mi dziwne komunikaty z firewall'a, co oznaczają?

Polecane posty

Gość --Bimbałek--
Twój firewall zablokował połączenie wychodzące z twojego komputera do adresu IP podanego w komunikacie. Ten adres IP to: IP address :194.204.152.34 [Reverse IP] IP country code:PL IP address country: Poland IP address state:Wroclaw IP address city:Piotrków IP address latitude:50.8667 IP address longitude:17.0333 ISP of this IP :Telekomunikacja Polska S.A. Organization:Commercial IP network of Polish Telecom Host of this IP: :dns2.tpsa.pl Local time in Poland:2010-07-17 18:30

Gość --Bimbałek--
li wygląda na serwer TP Sa w Piotrkowie.

Gość I Bimbałek I
A ten adres do ciebie zaczynający się na 94 to z Turcji :P Z kim ty tam flirtujesz? :D

Gość I Bimbałek I
% This is the RIPE Database query service. % The objects are in RPSL format. % % The RIPE Database is subject to Terms and Conditions. % See http://www.ripe.net[Who Is Domain][Reverse DNS Search]/db/support/db-terms-conditions.pdf % Note: This output has been filtered. % To receive output for a database update, use the "-B" flag. % Information related to '94.73.128.0[Who Is IP][Reverse IP Search] - 94.73.191.255[Who Is IP][Reverse IP Search]' inetnum: 94.73.128.0[Who Is IP][Reverse IP Search] - 94.73.191.255[Who Is IP][Reverse IP Search] netname: TR-CIZGI-20080710 descr: Cizgi Bilgisayar Sistemleri San. Tic. Ltd. Sti. country: TR org: ORG-CBSS1-RIPE admin-c: CAC973-RIPE tech-c: CTC973-RIPE status: ALLOCATED PA mnt-by: RIPE-NCC-HM-MNT mnt-lower: CIZGI-MNT mnt-domains: CIZGI-MNT mnt-routes: CIZGI-MNT source: RIPE # Filtered organisation: ORG-CBSS1-RIPE org-name: Cizgi Bilgisayar Sistemleri San.Tic.Ltd.Sti. org-type: LIR address: Cizgi Telekomunikasyon Hizmetleri San.Tic.Ltd.St[Who Is Domain][Reverse DNS Search] HC973-RIPE ESENTEPE MAH. SALIHTOZAN CAD. ELIF SOK. NO.4 K.2 MECIDIYEKOY 34394 ISTANBUL Turkey phone: +902122131214 fax-no: +902123564407 e-mail: [Who Is Domain][Reverse DNS Search] admin-c: HC973-RIPE admin-c: NTR976-RIPE mnt-ref: RIPE-NCC-HM-MNT mnt-ref: CIZGI-MNT mnt-by: RIPE-NCC-HM-MNT source: RIPE # Filtered person: Administrative Contact address: Cizgi Telekomunikasyon Hiz. San. Tic. Ltd. Sti. address: Esentepe Mah. Salihtozan Cad. Elif Sk. No4 K.2 address: 34390 Mecidiyekoy address: Istanbul - Turkey e-mail: [Who Is Domain][Reverse DNS Search] phone: +90 212 213 1214 fax-no: +90 212 356 4407 nic-hdl: CAC973-RIPE mnt-by: CIZGI-MNT source: RIPE # Filtered person: Technical Contact address: Cizgi Telekomunikasyon Hiz. San. Tic. Ltd. Sti. address: Esentepe Mah. Salihtozan Cad. Elif Sk. No4 K.2 address: 34390 Mecidiyekoy address: Istanbul - Turkey e-mail: [Who Is Domain][Reverse DNS Search] phone: +90 212 213 1214 fax-no: +90 212 356 4407 nic-hdl: CTC973-RIPE mnt-by: CIZGI-MNT source: RIPE # Filtered % Information related to '94.73.128.0[Who Is IP][Reverse IP Search]/18AS34619' route: 94.73.128.0[Who Is IP][Reverse IP Search]/18 descr: Cizgi Telekom Block #10.0 holes: 94.73.128.0[Who Is IP][Reverse IP Search]/19 holes: 94.73.160.0[Who Is IP][Reverse IP Search]/19 origin: AS34619 mnt-by: CIZGI-MNT source: RIPE # Filtered % Information related to '94.73.128.0[Who Is IP][Reverse IP Search]/19AS34619' route: 94.73.128.0[Who Is IP][Reverse IP Search]/19 descr: Cizgi Telekom Colocation Block origin: AS34619 mnt-by: CIZGI-MNT source: RIPE # Filtered

Bimbałek no wlasnie chodzi o to,ze z nikim nie gadam, ani po zadnych dziwnych stronach nie smigam i kompletnie nie wiem o co chodzi :D

Gość I Bimbałek I
To co się przejmujesz? Skoro ta strona nieważna to firewall ja blokuje. Znaczy, że działa :P

przejmuje sie bo moj komp to już trochę grat i nie wiem co mu może strzelić, kiedys wysłał mi w kosmos całą pracę dyplomową już gotową do druku takze nie ma z nim zartów :D a na firewall'u sie nie znam, wiec pytam bo mialam wrazenie przez te podawane nr IP w komunikatach,ze ktos chce mi sie podlaczyc pod siec albo wlamac po jakies dane haha :D

Gość ktos ci sie chciał włamac na k
ompa

meska pomarańczo - taka osba jest, tylko w tej chwili poza zasiegiem wiec musialam poprosic o pomoc kafeterian :D

wierzyć nie musisz, masz prawo, ale to ja wiem jak jest ;) u mnie doskonale sprawdza się powiedzenie,że jak masz miekkie serce, to musisz mieć twardy tyłek...