Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z sukienka

Jaka sukienka dla mnie?

Polecane posty

Gość problem z sukienka

Pytam tutaj, bo na ślubach i weselach nikt nie odpisuje. Dziewczyny mam nadzieję, że mi pomożecie. Dostałam zaproszenie na wesele znajomych i mam problem z wyborem sukienki. Po ciąży znacznie przytyłam, mam dosyć duży brzuch i trzeba go zamaskować. Uda też nie są w najlepszym stanie. Jestem przyzwyczajona do noszenia rzeczy w mniejszych rozmiarach i na pewno kupię coś niestosownego dla mojej aktualnej figury (szczypiorkiem już nie jestem). Prawdopodbnie noszę rozmiar 42, w sumie to sama dokładnie nie wiem. Może coś doradzicie? Krój? Chciałabym jeszcze wysmuklić plecy i ramiona, wiem, że można za pomocą dobrego ciucha zdziałac cuda.

Gość problem z sukienka
No kurcze, pomóżcie ;)

Gość Fela z wesela
Tak myślę, żebyś poszła do dobrego sklepu w eleganckimi sukienkami i tam na pewno Ci coś doradzą. Ja ostatnio tak miałam - a niestety się mi przytyło. Panie w sklepie ( w Poznaniu) doradziły mi w co się ubrać, żeby dobrze wyglądać :)

Może coś odciętego pod biustem? To zamaskuje brzuch. Buty nie mogą mieć zapięcia powyżej kostki, bo takie zapięcie skraca i pogrubia nogi. Tyle mogę Ci pomóc :)

tak jak ktoś już napisał, kup sukienkę odcinaną pod biustem, nie będzie widać dodatkowych kilogramów ( sukienka opływa ładnie ciało) i będzie ci wygodnie. Gorsety odpadają.

Też mi się wydaje, że gorset to kiepski pomysł :) Możesz pomyśleć o jakimś ciemniejszym kolorze, który optycznie wyszczupli ciało.

Gość problem z sukienka
Dzięki za rady, wezmę je pod uwagę. Ciężko cokolwiek znaleźć, nie mam też zbytnio czasu przy dwójce dzieci. Pozostaje przejść na dietę i chociaż trochę zrzucić, ale raczej na spektakularne efekty się nie nastawiam.