Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzącaANONIM

Pomóżcie w bardzo ważnej sprawie!!!

Polecane posty

Gość niewiedzącaANONIM

Sąsiadka kiedyś porządna kobieta choć biedna finansowo ma troje dzieci, 2 miesiace temu urodziła córeczke i coś jej sie pokręciło. Przez ostatnie 1,5 miesiaca chodzą do pobliżnej knajpy i piją! W mojej małej miejscowości jest bardzo głośno o tej rodzinie, już w południe zabierają dzieci ( 8 letnia dziewczynka, 4 letni chłopiec i tego dzidziusia) i przychodzą po 22 bardzo pijani aż sie zataczają.Chodzi mi o to gdzie zglaszać takie sprawy i czy w ogóle zglaszać.Żal mi tych dzieci zaniedbanych i głodnych,brudnych i śmierdzących.Matka je jeszcze uczy klamać bo dziś sptkalam tą starsza dziewczynke i zapytalam gdzie idzie-powiedziala ze do kolezanki z bratem i szliśmy razem ponieważ mieszkam w pobliżu tej knajpki, oni przeszli dalej a ja popatrzalam i co widze znowu siedzi z tym dzieciątkiem i pije piwsko w knajpie. Dzieci pewnie zaraz sie wrocily i tam weszli. No dla mnie to tragedia i sprawa ktora ktos musi wziąść w swoje rece bo jak tak dluzęj mbyć...to jest jakas patologia. Co sądzicie...potrzebuje porady czy wtracac sie czy nie,zostawic to bo niestety porozmawiac z nią nawet nie ma co. W ciązy wypalala 40 papierosów dziennie i piła może nie tak ale piła, rozmawialam z nią to powiedziala JA WIEM,WIEM -i koniec. Dziecko mialao pobieraną krew z głowki i ma tarczyce.

Gość kokojambo
Do opieki społecznej przede wszystkim :o Sprawdzą, zrobią wywiad środowiskowy i odbiorą dzieci :o

Gość kokojambo
I nie przechodzić obok takich spraw obojętnie:o Jak najbardziej zgłoś to, bo dobro tych dzieci jest przecież najważniejsze. Ludzie nie reagują, a później dzieją się tragedie. Niekiedy drzwi w drzwi słychać i wszyscy mają w du.pie to co się tam dzieje. Nie zastanawiaj się.

Gość niewiedzącaANONIM
Tylko wiecie boje sie że bede miala wyrzuty sumienia jak zabiorą jej dzieci... jak bedą plakały za matką, wiem że bardzo zle robi ale zeby sie spamiętała bo dzieci ma cudowne, mądre tylko ta malutka taka chora przez jej głupote! Nie chcialabym podawać mojego nazwiska może można anonimowo to zgłoscić. Napewno chcieliby porozmawiać ze mną jeżeli by juz doszło do tego. Ja sie już zabieram za to i jakoś nie umiem. Wlasnie żeby kiedys nie doszło jeszcze ze bedzie biła te dzieci. Ale jak wy sobie wyobrażacie jak ta kobieta wstaje do tego dziecka tak za przeproszeniem najebana! te maleństwo trzeba nosić i przytulać,no ja sobie tego nie wyobrażam a mam 3 latka i tez 2 miesieczna córeczke więc az serce mi sie kroi.

Gość kokojambo
Można anonimowo. Ja tak zrobiłam jak obok drzwi słyszałam krzyki napierdzielonego ojca, który bije dziecko :o Zadzwoniłam też na policję i przyjechali. Teraz opieka społeczna ma na nich oko. Narazie jest cisza. Nie ma co tego zostawiać, bo wyrzuty sumienia to możesz mieć wtedy jak się stanie tragedia :o Wtedy będziesz sobie pluła w twarz, że nic nie zrobiłaś i odpowiednio nie zareagowałaś. To nie wina tych dzieci, że mają takich starych :o

Gość niewiedzącaANONIM
To ja to zrobie choc wierzcie mi boje się mimo wszystko. Tylko czemu jeżeli jest tak głośno o nich,wszyscy wielce plotkują między sobą- tak to jest w małych miastach i nikt nic nie robi! Ludzie tylko gadją i się patrzą.

Gość kokojambo
Bo ludzie tylko potrafią gadać, ale żeby coś dla kogoś zrobić to gów.no :o Ludzie to najgorsza rasa :o Najlepiej to się takimi sprawami nie przejmować i mieć w du.pie, że dzieciom sąsiadów dzieje się krzywda. Każdy ma swoje problemy i pewnie dlatego nie reagują na ludzką krzywdę. Ludziom brak jest uczuć. Na ulicy i na oczach innych by kogoś ukatrupili, a każdy by tylko przeszedł obok i nie zareagował :o Taka dzisiaj jest rzeczywistość :o

Gość kokojambo
Dzisiaj za flaszkę gorzały, piwo albo 10 zł jeden drugiego zabije.

Gość kokojambo
Patologia do tego stopnia się szerzy, że nawet własne dzieci wykorzystuje się do celów zarobkowych na alkohol :o A skąd wiesz czy te dzieci nie są molestowane sexualnie na przykład? :o

Gość niewiedzącaANONIM
Tak jest ,zgadzam się. Ludziom to chyba sprawia przyjemnosć. Ale nie kosztem dzieci One są najważniejsze.

Gość kokojambo
Bo ludzie nie mają serca, uczuć i za grosz współczucia. Ludzka krzywda nikogo nie rusza i to jest najbardziej smutne.