Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bereniczka

czy po zareczynach powinien byc szybki slub?

Polecane posty

Gość a powiedz nam
ale my nie wyznaczylismy daty slubu....wiec nie bylo czego przesuwac...myslelismy owszem o legalizacji naszego zwiazku ale to byly luzne plany...to,ze byla odlozona kasa to nie znaczy ze poszla by na slub (chociaz najpewniej by tak bylo)....zreszta nie bede juz nic tlumaczyc bo i tak pewnie nie dotrze...w zyciu sa rozne sytuacje i okres narzeczenstwa jest po to by sie w nich dobrze poznac i dotrzec...po slubie powinno sie juz byc dobrze zgranym zespolem a nie dopiero docierac...dlatego ja uwazam,ze po zareczynach powinno sie ze soba pomieszkac rok dwa trzy czy tyle ile jest potrzebne zeby sie dotrzec i zeby potem nie bylo niespodzianek bo potem to juz bedzie troszeczke za pozno...

ciociu jak juz to wziac;)slub nie czuje takiej potrzeby,parcia rodzine juz mam wiec niby po co mam odstawiac szopke z weselem ? Tak mi dobrze:) A gotowa jestem chocby jutro tylko ciagle pytam po co?Co to zmieni? Oczywiscie bede mogla sie przedstawiac jako zona meza:D

Gość a powiedz nam
brzydula-bo ciocia chce wam ten slub i wesel postawic;d decyduj sie albo teraz albo....hahahahaha swoja droga szef mojego narzeczonego stale pytal kiedy slub wezmiemy i na poczatku tlumaczylam jak krowie na rowie dlaczego nie juz...pozniej stwierdzilam ze nie ma sensu... I kiedy ostatnim razem zadal mi to pytanie przy moim narzeczonym powiedzialam mu: Jesli zaplacisz za slub i wesele...poniesiesz wszystkie koszty z tym zwiazane i zorganizujesz wszystko tak jak chcemy zeby bylo to moge nawet jutro.... On po tej odpowiedzi obrocił sie do mojego narzeczonego i zadal jemu to samo pytanie Dlaczego nie teraz i kiedy? i moj narzeczony odpowiedzial mu dokladnie to samo co ja...od tamtej pory mamy spokoj z glupim pytaniem...

Gość ciocia krysia
i dalej nic nie dociera czym i po co sa zareczyny :( ludzie sie zareczaja a potem pretensje ze inni pytaja kiedy slub i jeszcze glupio dogaduja o jego finansowaniu nie stac was na slub nie zareczajcie sie

Gość a powiedz nam
hahahahha....ale TY jestes durna naprawde.... jak kogos nie stac to nie powinien sobie dzieci "robic" ...chyba lepiej po zareczynach zbierac kase na slub niz brac krdyty wysepic cos od rodziny wziac ten slub i byc malzenstwem a potem zaraz dziecko bo idac Twoim tokiem rozumowania malzenstwo musi sie zdecydowac na dziecko i to od razu bo jesli nie to po co slub w takim razie brac? i potem plakac bo nie ma kasy na splate kredytu, rodzina juz nie pomoze bo bedzie miec dosc pasozytow a dziecko niestety ale dosc drogie w utrzymaniu... owszem najelpiej robic wszystko za "ciosem" zeby uszczesliwic jakas idiotke z kafeterii...

Ciociu nas nawet stac na ten ślub tylko czasu nie mamy zbytnio;) A rodzina,znajomi już nawet nie dopytują:)niektórzy to chyba nawet nie pamiętają,że papierka nie mamy:) Wiesz wazniejsze bylo mieszkanie.W dzisiejszych czasach wlasny dach nad glowa to podstawa Widzisz zaufalismy sobie bez podkladki papierkowej:)I wszystko wspolnie kupujemy,finansujemy

Gość ciocia krysia
a powiedz nam sproboj rozumiec co pisze na razie ciezko ci wychodzi wiec nie bede po raz setny pisala co mam na mysli

Gość a powiedz nam
zeby miec cos na mysli najpierw trzeba myslec...ja tez sie nie bede po raz setny bawila w tlumaczenie...jesli jeszcze nie jestes to powinnas pomyslec o byciu urzedniczka skoro tak lubisz papierki...albo zbieraczem makulatury...wybierz sobie....

Gość ciocia krysia
a powiedz nam jestem prawnikiem wiec papierki nie sa mi obce :P