Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Masakra jo

Wena mi ucieka

Polecane posty

Gość Masakra jo

Moim odwiecznym marzeniem było napisać książkę. Od paru lat zaczynam, po 40 stronach stwierdzam że jednak nuda i pisze nowe. Potem znów delete. Jak można sobie wene przywracać ?są środki na wene ? :< to straszne że już nawet nie ma tematyki której by nikt nie ujął w powieściach. Wszystko kurde zajęte. Nowe słowa, ale fabuła ta sama. nie ma przyszłości dla młodocianych pisarzy x/ żale sie bo czubki na stadionie niedaleko puścili muzykę i nie mogę spać ! To skandal że legalnie można zakłócać ciszę nocną

Gość To się nazywa niemoc twórcza

Gość Inspiracja płynie.....
Bywa, że biorąc na warsztat stary oklepany temat zmieniając tylko "tło"w postaci środków wyrazu artystycznego itd itp nagle wypływa tysiąc pomysłów na nową fabułę...w błędzie jest ten,myślę,kto uważa,że proces twórczy opiera się na wynalezieniu wyłącznie nowej treści. Owszem. Tak byłoby najlepiej. Jednak to nie zawsze proste. Paradoksalnie pomysł na napisanie czegoś może wypłynąć z prozaicznych spostrzeżeń....napisałeś,że dochodzi do Ciebie muzyka ze stadionu i Cię to wkurza. Usiądź i spróbuj sobie wyobrazić jakiś groteskowy obraz tego co tam się dzieje na stadionie...jakiś obraz,w którym mieszają się fantazja,absurd i jednocześnie coś co Cię otacza ale widziane w takiej karykaturalnej formie. Np zacznij od"Kurwa nie mogę zasnąć znów. Z początku chciałem rozładować napięcie na forum ale to nie to co wewnątrz a to co na zewnątrz odwodzi mnie od snu. Ze standionu nie opodal dobiega jakaś ch.....a muzyka. Nigdy bym normalnie tego nie zrobił ale stało się. Wstałem,ubrałem się i wyszedłem co zobaczyć co tam się do k. nędzy dzieje......i jedziesz:D:D pamiętaj o takim treningu. To uelastycznia i zbliża do napisana czegoś na poważnie.