Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kropeczka626

Stosunki czy politologia ?

Polecane posty

co sie bardziej opłaca ? Politologia na UG (UNIWERSYTET GDANSKI) czy stosunki miedzynarodowe ze specjalnoscia niemcoznawstwo na UŁ(UNIWERSYTET ŁODZKI) sto razy bardziej wolalabym Gdansk , niby sa takie propozycje pracy gdzie mozna pracowac po politologii , ale nie wiem ile w tym prawdy . a Łódz ? kazdemu sie kojarzy jako miasto przeymslowe i brudne czy to prawda ? Lubie niemiecki , ale sama nie wiem .. czy to mi tez cos da ?

no tak standard jak sie napisze , jakiegos glupiego postu w stylu'chłopak otarł sie o mnie . czy jestem w ciązy" to juz nikt nie odpisze ..

Gość sallyneedshelpp
łódź nie jest taka brudna...mam tam 70km często bywam...mysle ze wlasnie ŁÓdź się rozwija... hmmmm...ja wybralabym stosunki a w gdansku stosunki nie sa ciekawe?

Gość sallyneedshelpp
halo halo? potem nie marudź ze nikt nie odpisuje :D

Gość sadfasfs
i jedno i drugie to kierunki dla idiotów. nie dość że proste to jeszcze większość absolwentów nie ma szans na znalezienie pracy po nich. w ogóle po jakiego chuja takie kierunki istnieją i to jeszcze na tylu uczelniach?

sa, ale za pozno o tym pomyslalam.. pozatym progi na ug sa strasznie wysokie.. i nie ma tam specjalnosci niemcoznawstwo .. a na zwyklych SM jest na poczatku sam angol.. a ja sie od 12 lat ucze niemca..i z angolem nie wiem jakby bylo...

Gość sadfasfs
jeśli to powołanie to spoko ale większość studentów idzie na te kierunki bo są łatwe i w nosie ma że marnują te 3-4 lata zamiast robić coś pożytecznego co im naprawdę coś da. tylko mają takie przedłużenie dzieciństwa :o

Gość jakatakanijaka
ja skończyłam politologie, specjalność: międzynarodowe stosunki polityczne i gospodarcze :) studiowało mi się bardzo fajnie, ale pracę trudno znaleźć :( musisz liczyć się z tym, że mało jest ofert i będziesz prawdopodobnie robic coś zupełnie innego, niż planujesz teraz. Tak jak ja :)

Gość jakatakanijaka
I moim znajomym, i mi, udało się znaleźc pracę, w końcu... ;) ale zaznaczam, że mało komu w zawodzie, tzn: my szukaliśmy w administracji państwowej. Ale wiem, że są osby, które robią to, co lubia i chciały robic. Jeśli Ci zależy i będziesz się starać, to kto wie....powodzenia :)