Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łalalala

Osoby z wadą wzroku.

Polecane posty

Gość łalalala

Może to głupie pytanie, ale jestem ciekawa. Powiedzcie mi co robicie z okularami korekcyjnymi na plaży? Ściągacie je i zakładacie przeciwsłoneczne, czy zostajecie ze szkłami na nosie?

Gość bez sęsu
tam, gdzie nie muszę wyraźnie widzieć a gdzie grzeje słońce, zawsze zakładam przeciwsłoneczne :P

Gość polecam zainwestowac w soczewk
okulary korekcyjne zakladam tylko na parenascie minut - miedzy kapiela a pojsciem spac...

Gość a jednak nie sa takie dobre
a jednak nie sa takie dobre przyzwyczaiłam się do nich nosiłam miesiac bez przerwy chwialiłam ze wszystko supoer, do zeszlej niedzieli wylew w oko, krew , krwawi do dzisiaj , koszmar :(

Gość łalalala
Nie każdy może nosić soczewki ;p i nie każdego na to stać.

Gość no ja na plazy
opalam sie bez okularow, poniewaz w nich zostaje mi bialy slad na nosie i oczach :P Gdy ide sie kapac zakladam brylki, poniewaz bez nich nic nie widze. Mam wade - 9 D. Czasem zakladam soczewki, ale ich nie znosze - wole okulary.

Gość polecam zainwestowac w soczewk
oczywiscie ze nie kazdy i nie kazde. nalezy sie udac do okulisty-optometrysty, ktora dobierze odpowiedenie. i co pare miesiecy do kontroli, aby sprawdzic stan oka i czy nie odczuwasz dyskomfortu. ja nosze od 3 lat. siostra od 12 lat.

Gość chodzę w soczewkach
40 zł miesięcznie to nie jest jakaś straszna kwota

Gość jak wchodzę do wody zdejmuję
kiedy wracam na brzeg - wkładam. Przeciwsłonecznych nie lubię, bo widzę w nich jeszcze gorzej niż bez okularów. Są specjalne szkła, które pełnią jednocześnie funkcję korekcyjną i chronią przed słońcem, ale póki co mnie na to nie stać ;)

Gość wszystko super
ale w soczewkach nie powinno się kąpać bo jak się woda dostanie do oczu to soczewki należy zdjąć i wyrzucić od razu.

bez przesady, soczewki to wydatek ok 60zł na 3 miesiace - 30 soczewki i 30 płyn. ja za wizyte u optyka (zeby dobral soczewki) + mały płyn + soczewki dwutygodniowe zapłaciłam 34zł. na wakacje warto zainwestowac. bo ja kiedys w baltyku utopilam okulary za 400zł ;)

Gość vicky27
ja stosuje soczewki, ale sie w nich nie kapie, jezeli jestem w wodzie to uwazam i moj maz tez wie ze na mnie chlapac nie mozna;] co pol roku mam regularne badanie wzroku i jezeli soczewki mi nie pasuja to sa wymieniane na nowe, np teraz wracam spowrotem do miesiecznych bo jednodniowe okazaly sie beznajdziejne, bez regularnego badania oczu i indywidualnego dobrania soczewek przez okuliste mozna skonczyc z wylewem jak ktos wyzej napisal itp..

pierwsze słysze :o a jak przez przypadek ukruszy mi sie troche tuszu na nowe soczewki tez mam je wyrzucic? po to sie je wieczorem myje i wklada do plynu zeby wyczyscic i pozbyc sie bakterii ;) nawet jak w domu siedze i mam na sobie okulary (np teraz) poce sie ito one mi zjezdzaja, nienawidze tego :P

Gość aniol bez skrzydel
na plaży zdejmuję okulary , bez nich widzę rozmazane twarze ale nie jest tak źle żebym potrącała ludzi ;) __ http://tnij.org/hmoa

Gość moim zdaniem jako M
na plaze chodze tylko w soczewkach, kiedys mialam 2 pary korekcyjnych (bo mam wade -7) - jedne normalne jedne przeciwsloneczne ale bylo z tym za duzo zachodu

Gość soczewkowaaaaa
nie przesadzajcie:O ja nosze soczewki miesięczne air optix, zdarza się że zabrudzę je tuszem ale wtdey wystarczy wypłukac je w specjalnym płynie i już, no problem. jak upadnie na stół to też wystarczy przepłukac.

Gość wszystko super
tak mi powiedziała pani optyk w vision express, przypuszczam ze to dlatego ze jak je zamoczysz to nie masz na plazy plynu i nie lecisz ich od razu czyścić. Ja plywam w soczewkach ale na basenie i dodatkowo zakładam okulary przeciwsłoneczne

Gość nickonicko2010
usunięcie wady wzroku kosztuje okolo 2000zł(jedno oko) warto rozwazyć wykonanie takiego zabiegu ... http://tnij.org/fajneubrania

Gość moim zdaniem jako M
nie kazdy sie kwalifikuje na zabieg korekcyjny i nie u kazdego daje sie zlikwidowac wade w 100% wiec nie ma sie co podniecac mi zmniejszyliby wade o polowe ale na calosc nie mam szans wiec w moim przypadku to kasa wyrzucona w bloto bo i tak nosilabym soczewki tyle ze slabsze :P

Gość wszystko super
na zabieg trzeba mieć czas - wizyty przed, w trakcie i kontrolne, dojazdy. poza tym są skutki uboczne, jak o nich poczytałam to mi się odechciało, zwłaszcza że znam taki przykład w mojej rodzinie. Nikt mi nie zagwarantuje ze nie będe w tym 1%. np teraz mogę prowadzić w nocy w okularach, po zabiegu w przypadku efektu halo może to być niemożliwe i co wtedy?

Gość ttamie
widzę jeszcze cokolwiek, więc z okularów korzystam w jak najmniejszych ilościach. na ulicę bez bryli oczywiście nie wyjdę, ale na plażę czy tam gdzie siedzę plackiem i nic mi nie grozi po prostu je ściągam. soczewek nie mogę, bo mi morda puchnie i wyglądam jak szczur laboratoryjny :P

Gość tez keidys tak myslalam
wszystko bylo super do roku, od wylewu nie moge sie pozbeirac, z oka chlupała mi krew, i wygladalo jakbywewnetrzna warstwe mi ktos sciagnal nienawidze okularow ale chyn ajuz sie nie odwaze na soczewki, widok bezcenny widziec krew leająca się z oka