Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdsfks3243

Nazwa Chrzescijanin

Polecane posty

Gość kdsfks3243

nazwa kretyn pochodzi od cretien - chrześcijanin, gdyż życzliwość i pogodny uśmiech niedorozwiniętych miały przypominać cechy prawdziwego chrześcijanina. Dawno nie bylo nic o religii... to moze na poczatek taka mala ciekawostka: angielski wyraz "cretin" oznaczajacy poprostu kretyna, ma swoja etymologie (trudne slowo - oznacza pochodzenie ) w alpejskim dialekcie jezyka francuskiego i pochodzi od slowa Chrtien

Gość No co ty nie powiesz
Jezus był żydem i działał w Izraelu, każdy kto wyśmiewa chcrześcian podważa Jezusa jako proroka. Uważasz że to był zwykły żydowski oszust i cwaniaczek jakich wielu i w dzisiejszych czasach?

Gość i co ja mam napisac
jest to jedyny przypadek w dziejach ludzkości, kiedy syn wybrał sobie matkę przed swym narodzeniem: Syn boży odwiecznie wybrał Maryję za swoją Matkę i obdarzył pełnią swej Łaski, która przewyższała łaskę wszystkich .aniołów i Świętych. Wziąwszy z Maryi ciało za sprawą Duch Świętego, Syn Boży żył w przedziwnej komunii ze swą matką pĄN mówi do ks. Ottayio (25 VI 1975): Jest to tajemnica doskonałej Komunii. Ja żyję w Niej, a Ona we Mnie. Ona „zyje Moją naturą Boską, a Ja Jej naturą ludzką... Za Jej pośrednictwem Ja, Słowo Przedwieczne Ojca, otrzymałem naturę ludzką. Dzięki Niej tajemnica Zbawienia stała się rzeczywista.., Przez Jej pośrednictwo szatan został zwyciężony, człowiek dobrej woli, jeśli tylko chce, może się zbawić. z relacji istniejącej między Bogiem a Moją Matką powstają sprawy wzniosłe i jedyne: Jej Macierzyństwo połączone z Dziewictwem Jej Niepokalane Poczęcie Wyłączenie Jej z podlegania zepsuciu ciała Wniebowzięcie i królowanie Maryi nad wszystkimi potęgami Nieba i ziemi Jej władza nawet nad mocami piekła, które Ona wreszcie zwycięży całkowicie. Ludzie zarozumiali, uważający się za samowystarczalnych, nie widzą wielkości i potęgi Mej Matki, która jest przecież ich Matką. Nie słuchają Jej wezwań macierzyńskich. Maryja uczestniczyła w ofierze Chrystusa jako Współodkupicielka. PAN mówi do ks. Ottayio (28 VI 1975): Moja Matka uczestniczyła i ma prawdziwy udział w Moim Kapłaństwie w tym znaczeniu, że na Kalwarii złożyła Ojcu ofiarę czystą i świętą Baranka Bożego Jego Syna i ofiarowała się z Nim sama. Musiała złożyć w ofierze wszelkie uczucia, musiała i chciała powtórzyć swoje . Toteż jak Jezus i z Jezusem powiedziała: . Tylko miłość nieopisana, niepojęta, miłość bez wymiarów ludzkich, uczyniła Ją zdolną do tak wielkiego czynu. Jako mająca udział w Moim Kapłaństwie Moja Matka okazała Bogu i ludziom największy dowód miłości, polegającej na ofierze życia Tego, którego umiłowała najbardziej. Między Maryją a szatanem trwała nieustanna nieprzyjaźń, zapowiedziana już w raju (Rdz 3,15). PAN mówi do ks. Ottayio (26 X 1975): Moja Matka swoją pokorą zgniotła łeb węża. Tylko łącząc się ze Mną w pokorze, ubóstwie i posłuszeństwie, będziecie mogli zwyciężyć wroga waszych dusz, Maryja w najdoskonalszy sposób zrealizowała przykazanie miłości, które jest naczelną zasadą królestwa Bożego. ONA mówi do ks. OttaWo (7 XII 1976): „Kocham Jezusa miłości tej nie można wyrazić ludzkimi słowami, bo nie zrozumiecie tego, póki jesteście na ziemi. Jest ON prawdziwym Synem Boga, jak też i moim prawdziwym Synem. Dla Mnie prawem natury i całkowitą koniecznością jest kochać Go jak Prawdziwego Boga i Prawdziwego Człowieka nie mogę nie kochać Boga Jedynego w swej naturze, istocie i woli jak też Trójcy w Trzech Osobach. Lecz, synu muj jestem także Matką waszą i jako taka kocham was z taką mocą, z jaką kocham Boga. ...Obraza skierowana do Mojego Syna jest mieczem, który przebija Me Serce. Matka Najświętsza zachęca nas do odmawiania różańca( 1977): Dano wam silną broń i jeśli w Kościele będziecie jej używać, wszelkie niebezpieczeństwo zniknie . Poleciłam ją w Lourdes i w Fatimie i na wielu innych miejscach. Dziś na nowo mówię to wam: Różaniec! Różaniec Różaniec! Jezus, będąc Prawdziwym Człowiekiem, posiada z racji .swej Boskiej Osoby władzę na ziemi i na niebie. Maryja podobną władzę otrzymała przez łaskę. Szatan nienawidzi Chrystusa i Maryi. PAN tłumaczy ks. Ottayio (10 I 1977): Jex nienawiść do Najświętszej Maryi Panny była nie mniej dzika jak do Mnie, bo: Ona zajęła jego dawne miejsce w świecie niewidzialnym i widzialnym, jako pierwsza wśród wszystkich stworzeń po Bogu Stwórcy w Trójcy Jedynym. 2. Ponieważ Jej (fiat: uczyniło możliwym Odkupienie I zadało potężny cios panowaniu czarta nad Ludzkością, które zdobył przy pomocy zasadzki zastawionej na pierwszych rodziców. 3. Inna jeszcze przyczyna tego jego niepohamowanego gniewu na Niepokalaną pochodzi stąd, że ta upokarzająca go porażka spotkała go od wątłego stworzenia od niewiasty niższej od niego z natury. Stało się to i będzie na wieki dla szatana udręką o tyle wyższą od wszystkich mąk piekielnych i ziemskich, a dla ludzkości niepojętą, że zabiłaby ona każdego człowieka, gdyby mógł jej doznać choćby przez chwilę. Maryja przygotowuje swoje dzieci do walki z szatanem i uprasza im u Jezusa potrzebne laski i moc. PAN mówi do ks. Ottayio 7 X 1975): Moja święta Matka zgniecie znowu łeb szatana, ale nie sądźcie, że szatan wraz ze swymi zastępami i coraz liczniejszymi sprzymierzeńcami, wyrzekną się swego panowania łatwo, bez oporu i strasznej walki. Egzorcyści zgodnie stwierdzają, że szatan, pełen złości i nienawiści, nigdy nie wymawia przez usta opętanych imieola Maryi, tylko mówi: Ona, Ta z wysoka, Ta niepokonana itp. PAN mówi do ks. OttaWo (13 VII 1976): Szatan był stworzeniem Bożym, które zbuntowało się przeciw Niemu. Szatan był po Bogu, w świecie niewidzialnym i widzialnym, najpotężniejszym stworzeniem, największym, cudownym w swej dobroci i świętości. Ta jego wielka moc i piękno zgubiły go, bo stał się z tego powodu tak strasznie pyszny, uważał siebie za podobnego Bogu. Sąd jego odmow poldania się Bogu. Stąd jego wieczna zguba, stąd też nieprzejednana nienawiść ku Bogu, Najśw. Maryi Pannie, która J.I,Ia po nitu pierwsze miejsce wśród stworzenia, Najśw. Maryja Panna jest nie tylko powodem jego porażki, gdyż .w. pokorą uczyniła możliwym Odkupienie, lecz jest Ona po Bogu, w świecie niewidzialnym i widzialnym, „„pierwszą Istotą i żadne stworzenie Jej nie dorówna. W orędziu skierowanym do jednego z czcicieli (7 V 1996) mówi św. Michał Archanioł „Bóg chce, aby Maryja Niepokalana Matka Jezusa Chrystusa, nasza Pani i Królowa, zatryumfowała nad szatanem i złymi duchami. Moim zadaniem nawoływać was, abyście się do Niej uciekali, bowiem Ona otrzymała wszystkie moce i łaski potrzebne wam do zbawienia. Nasz Pan Jezus Chrystus chce pokonać szatana przez Maryję. Jak zbuntowany duch pokonał kiedyś Ewę w raju, tak teraz druga Ewa, Maryja, pokona wszystkie jego wrogie zastępy. Teraz nastał czas Maryi. Czy nie zauważacie, jak Jan Pawel II, ukochany syn Maryi, podkreśla Jej znaczenie i cześć tej umiłowanej córy Syjońskiej? Wraz z Aniołami jestem na zawołanie i usługi Maryi, naszej Królowej. Ona wydaje mi rozkazy, Ona oświeca mnie światłem Bożym. Musicie się bardziej oddać Matce Najśw. Ona was prowadzi do Jezusa, który już zwycizył I szatana i ostatecznie chce go zwyciężyć na świecie przez Maryję, swoją Niepokalaną Matkę. Macie się oddać Maryi do Jej dyspozycji, jak my się Jej oddajemy, macie się Jej poświęcić. Wasze poświęcenie się mnie jest środkiem, abym wam dopomógł w oddaniu się Maryi, a Ona poprowadzi was do Jezusa. Maryja jest w Jezusie bardziej niż wszystkie inne stworzenia rozumne. Jest pełna laski dla was wszystkich. Jezus Chrystus znalazł w Niej pomoc podobną sobie, Mówiąc o różnych szczegółowych aspektach oddania się Maryi, św. Michał Archanioł podkreśla między innymi: „Zwłaszcza gdy atakuje was szatan, przyzywajcie Maryję. Przyzywajcie mnie także, bowiem Bóg zlecił mi spieszyć wam z pomocą, by odpędzać od was ataki złych duchów. Gdy poprosicie Mar)ę, Ona zaraz rozkaże mi, abym odpędził od was szatana i złe duchy. Jestem Jej Hetmanem, Maryja, wasza duchowa Matka, otrzymała od Boga przywilej towarzyszenia wam wszystkim i jednocześnie każdemu z was. Przy każdym z was znajduje się wasza duchowa Matka, Maryja. Jak j-a otrzymałem łaskę adorowania Boga znajdującego się we wszystkich Aniołach, Świętych i Ludziach, jak również adorowania Pana Jezusa osobiście na wszystkich miejscach, gdzie się znajduje Najśw. Sakrament tak Maryja, wasza duchowa Matka, pomaga każdemu z was, swoich dzieci, aby Jezus wzrastał w was. A ten wzrost dokonuje się tu, na ziemi, w posłuszeństwie wiary. Wśród dzisiejszych łudzi, którzy wszystko sprowadzają do materii i przeżyć zmysłowych, zanika pojęcie duszy nieśmiertelnej. Jak powiedział Pan: . Przeciwwagą tego jest życie duchowe, czyli wasze otwarcie się na działanie Ducha Świętego Maryi, moje, Aniołów i Świętych. Trzeba, aby wszyscy czciciele zaczęli częściej odmawiać choćby krótki egzorcyzm papieża Leona XIII w sytuacji, kiedy zauważą w swoi życiu, albo w swoim otoczeniu, działanie szatana. oddajmy się przeto Maryi. W końcu Jej Niepokalane Serii. zatryumfuje W Medziugorje Matka Najświętsza mówi o następującej duchowej w walce z szatanem: codzienne odmawianie całego różańca - codzienna Eucharystia - codzienne czytanie fragmentu Pisma św. częsta spowiedź post (w lub dwa razy w tygodniu o chlebie i wodzie).

Wracając do tematu bo jak widać pewne osoby pojęcia nie mają o czym mówią. Chrześcijanin w polskim języku znaczy dosłownie - ZANURZONY. To znaczy to słowo.