Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AsiaAsiaAsiaaaa

tabletki osłonowe przy antykoncepcji??

Polecane posty

Gość fallus1974
Kochane dziewczyny! Jeżeli nie chcecie, aby Wasz facet zaczął patrzeć na inne dziewczyny to 100 x zastanówcie się na stoswaniem tej asekurelli! Mojej narzeczonej tak odbiło, że gdyby nie maja szybka diagnoza to by się nasz związek rozpadł. Objawy: wachania nastrojów, nagłe kaprysy i potrzeby (ciąża to pikuś), BRAK LIBIDO, stany lękowe i nerwowe. KATASTROFA!!! Już 2 dni po przyjęciu pierwszej tabletki zachciała mieć dziecko w sposób zupełnie nieracjonalny. WSZYSTKIE te stany chorobowe minęły PO OSTAWIENIU Asekurelli.

Gość Pielęgniareczka
Fallus- nie chciałabym Cię drażnić, ale objawy jakie wymieniłeś to na pewno nie od Asequrelli były. Mogły pojawić się po rożpoczęciu przyjmowania antykoncepcji. A opcja numer dwa brzmi: twoja dziewczyna zanim zaczęła brać antykoncepcję miała już jakieś zaburzenia i tabsy anty tylko je nasiliły. A sama asequrella to shit. Lepiej sobie raphacholin na wątrobę kupić. Taniej wyjdzie i na dłużej wystarczy.

Gość katka88
i bądź tu człowieku mądry... a mi piersi rosną;( łaaaa ;( ;( ;(

Właśnie "rosną: Ci kratka przez anty i zatrzymanie wody, albo też jeden ze skutków to jest obrzęk piersi, też to miałam i to było najgorsze, nie tylko dla mnie, ale i mojego mężczyzny, dobrze, że po tej asequrelli już nie bolą. Jak dla mnie to choćby dla tego warto! Zadowolenie obustronne :) :D

Gość zmień gina
"pierwszy raz z tabletkami:) Witam! Ja tez słyszałam o tych tabletkach. Za dwa tygodnie mam iść do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne. Będą one moimi pierwszymi. Na ostatniej wizycie powiedzialam lekarzowi, że po lekach hormonalnych tyję, to stwierdził, że mam złą dietę. A boje się bo dawniej takie brałam i przytylam 20 kilo! przez 2 lata. Potem je odstawilam i zrzucilam- bez cwiczen- 10 kilo. Czy jest jakiś sposób na dobieranie odpowiednich tabletek? Czy bede musiała próbować i szukać do skutku? Bo po tej reklamie jestem w stanie zainwestować te 15 zł na aquarelle." zamiast inwestować w suplementy, zmień ginekologa. jesli mówi ci że mas złą diete, a opisujesz mu taki skok wagi po tabsach i spadek po odstawieniu to prawdopodobnie jest głupi i złośliwy. a powierzanie swojego zdrowia głupiemu lekarzowi jest sporym ryzykiem. niestety w tym zawodzie jest masa ludzi którzy potrafili sie wykuć czegoś na 3Z ale zapomnieli, że jesli nie dodadzą do tego kapki MYŚLENIA oraz szczypty empatii i douczania sie to równie dobrze mozna bedzie sie leczyc przez net. Pewniejsze.

Gość WJola
witam, ja dziś rozmawiałam ze swoim ginekologiem i powiedział, że to bzdura z tymi tabletkami osłonowymi, że jedyną dobrą metodą na brak skutków ubocznych w trakcie brania pigułek antykoncepcyjnych jest ich dobre dobranie, każda kobieta ma inny organizm i dla każdej inny może być najlepszy; ja od dawna biorę "yasminelle", jestem zadowolona, to samo bierze większość kobiet w mojej rodzinie; nie dajcie się ogłupić reklamom. pozdrawiam

Pytałam swojego ginekologa i mówil, że nie poleca mi tych tabletek ponieważ jest to najzwyklejsze naciąganie pieniędzy. Jeśli ktoś odczuwa ich pozytywny wpływ na libido to jest to w 100% placebo. Co do samych tabletek anty to brałam takie o bardzo małej zawartości hormonów, ale libido spadło mi tak, że prawie wogóle przestałam uprawiać seks ze swoim chłopakiem i tabletki stały się zupełnie zbędne. Teraz żałuję, że wogóle je zaczynałam brać bo jak nigdy w życiu nie miałam trądziku to teraz mam całe plecy zmasakrowane i żaden dermatolog nie może mi pomóc. Żaden ginekolog o tym nie mówi przepisując tabletki, ale znam wiele osób, które po latach od odstawienia mają potworne problemy z trądzikiem, który z pleców po czasie przeniosł się na dekold i twarz... dlatego warto się zastanowić dwa razy zanim zacznie się brać pigułki anty.

Gość Naturalny
A nie prościej zamiast próbować asekurelli i testować różne LEKI hormonalne - antykoncepcyjne przeżucić się na metody naturalne? Z żoną stosujemy metody od 11 lat i są w 100% pewne. Nie truje się organizmu, nie ma problemu z libido ;-), nie ma problemów z sumieniem. Dla niektórych wstrzemieżliwość w okresach płodności może być problemem, ale gdy ten czas minie, to... :-). W każdym razie POLECAM!!

dziewczyny pomoge Wam, sma zrobiam swego czasu gleboki reserch na temat tabsow antykoncepcyjnych, z uwagi na to, ze po kazdych spadalo mi libido do zera:) w sumie innych obiawow nie mialm jakis uciazliwych a nawet jesli to spadek libido byl tym jedynym problemem ktory mnie martwil..mam juz dziecko wiecej nieplanuje..przynajmniej na razie..ok do rzeczy a wiec po przeanalizowaniu roznych skladow i ich wplywu na rozne dolegliwosci, znalazlam, biore i jestem mega happy bo mam libido i to nawet duze teraz:) a wiec biore Microgynon 30:)

Biorę moje pierwsze tabletki już 10 m-cy i jedynym skutkiem ubocznym jaki u mnie wystąpił to spadek libido. Byłam dzisiaj u mojego ginekologa i chciałam żeby doradził mi jakieś tabletki osłonowe. Na co pan doktor powiedział żebym nie dała się nabierać na reklamy i że te tabletki tak mnie mogą skutecznie osłonić że mogę zajść w ciążę. Może zna ktoś jakieś naturalne metody na zwiększenie libido?

Gość gość
Moja ginekolog powiedziałą, że Aseqrella może zmniejszac działanie tabletek anty, więc nie polecam. Lepiej zmienic tabletki na takie, które będą odpowiadały naszemu organizmowi :)

Gość szyna
a Harmonella to tez oslonowe przy antykoncepcjii brala ktoras moze???

Gość gość
Przy antykoncepcji polecam dietę bogatą w witaminy z grupy B. Jeśli nie jesz dużo pokarmów z tą witaminką, to wtedy należy rozważyć suplementację witaminami z grupy B. Żadne Srekuelle czy inne badziewie. Do tego dużo pić, codziennie ćwiczyć i będzie. Jeśli chodzi o suplementy hydro - na zatrzymywanie wody w organizmie, itp to polecam ZAWSZE CZYTAĆ SKŁAD! Wyciąg z żeń-szenia czy z zielonej herbaty to zwykłe naciąganie! Nie będę tu robić reklamy, ale jeśli już chcecie się czymś suplementować, to zajrzyjcie na fora sportowe. Tam trenerzy podają marki produktów z prawdziwymi witaminami, a nie jakieś zielone herbatki ;-)

Gość gość
Mi lekarz powiedział że te tabletki działają bardziej jak placebo. Lepiej jest po prostu dobrać odpowiednio tabletki. Mi się to niestety nie udało więc zmieniłam hormony na metodę objawowo-termiczną, używam Cyclotestu

No a mnie lekarz zalecił stosowanie jako osłony Harmonelli, gdyż ten preparat powstał na podstawie badań i jego skład został właśnie tak dobrany aby uzupełnić te składniki, których brakuje przy zażywaniu hormonów. Ja Harmonellę stosuje od kilku miesięcy i naprawdę dobrze się po niej czuję. Mam wrażenie, że włosy i paznokcie są zdecydowanie mocniejsze. Co do Asecurelli to nie stosowałam, gdyż wyznaję zasadę, że nie kupuję preparatów, które są reklamowane w telewizji, gdyż z reguły jest to największe badziewie. Przykładem są witaminy Marsjanki, których moje dzieci nawet polizać nie chciały, bo smakowały tak, że całe opakowanie wylądowało w koszu na śmieci

Gość kinga_mała
a ja mam zasadę, że nie wierze w reklamę - ani tv ani tą w necie, jak ktoś wypisuje głupoty o produkcie, niby żeby komus pomóc. to ściema. ta osłonówka nie dość że nie pomaga to jeszce to jest dodatkowe 15 zeta do każdych tabletek anty. brałyśmy to z moja siostrą przez 3 miechy i nic. wg mnie lepiej zainwestować w lepsze tabletki niż wierzyć w te głupoty.

Gość Paula_B
ja próbowałam asekurelle - bo od tabletek anty nie miałam ochoty na seks, a po tym bylo ok. jak któras ma z tym problem, to warto spróbować.

Gość WIERZYCIE W TO
serio? :D przemysł farmaceutyczny żyje z WYMYŚLANIA NOWYCH DOLEGLIWOŚCI PMS? a może...dysforyczny zespół przedmiesiączkowy? :D . zamiast znajdować nowe leki, wykorzystują te istniejące wymyślając różne pasujące do nich zaburzenia firmom farmaceutycznym naprawdę nie zależy na waszym zdrowiu, bo nie będą miały zysku :D . PRZYKŁAD zdecydowana większość ludzi ma normalne ciśnienie mniejsza grupa ma ćisnienie wyższe od normalnego, a jeszcze mniejsza- jeszcze wyzsze firmy dążą do poszerzania kryteriów rozpoznawania chorób i do WYDŁUŻANIA ich leczenia na 1000 osob zazywajacych lek na nadciśnienie tylko 5% po 5 latach uniknie jakiegoś incydentu ze strony ukladu sercowego TO ŚWIETNIE tylko że wiekszosc osób brała lek nie czerpiac z niego żadnych korzyści, dodatkowo byla narażona na dzialania niepozadane :)

Gość gość
Ja również stosuje osłonę w postaci harmonelli, zawarte w niej składniki posiadają Oświadczenia Zdrowotne, czyli mają udowodnione działanie lecznicze. Przede wszystkim chroni serce, naczynia i wątrobę, dodaje energii, pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi. Nic nie ma temat libido dlatego uważam że nie ma takich leków, które by je poprawiało.

Gość gość
Dla mnie dowodem jest to, że jest skuteczny dla mnie a nie jakieś tam oświadczenia. Kupuję asequrellę odkąd się pojawiła bo na mnie działa. Biorę ją, jak mam potrzebę, zależnie od cyklu; mnie pomaga głównie na libido, które po tabletkach czasem spada.