Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

czy jest jakas zaleznosc miedzy tym jakie i ile rodzenstwa mielismy my "rodzice" a plec naszego dziecka? Np, moj maz ma same siostry ktore urodzily synow, natomiast ja mam siostre ktora urodzila corke, czy jest jakas zaleznosc zeby wiedziec jaka plec nas czeka ? :D

Gość jkjkjhkjh90980
nie ma takiej zależności wszystko zależy od dnia cyklu w którym dojdzie do zapłodnienia i od tego jaki plemnik połączy się z jajeczkiem

no tak myslalam ale moj maz cos kombinuje :) a co sadzicie o sposobach na dziewczynke? jest w ogole cos takiego? jak to zrobic? :)

znaczenie ma wlasnie dzien w ktorym doszlo do zaplodnienia (przed owulacja dziewczynka,a po chlopiec)a podobno pary w ktorych sa problemy z poczeciem ze strony mezczyzny duzo czesciej maja pozniej corki,niz synow,ile w tym prawdy nie wiem.Kiedys czytalam,ze to jakiej plci rodzenstwo mamy wplywa na to jakiej plci beda nasze dzieci...jakos nie chce mi sie wierzyc

a wiec jak to z ta owulacja....jak np okres plodny mialam od 18 ...to zeby miec dziewczynke to co?

na dziewczynke kochasz sie przed owulacja a na chlopca po,w dniu owu masz 50/50 szans...u mnie sie sprawdzilo:))czekam na core

a owulacja jest jakos w srodku? jak dni plodne mam od 18 i trwaja tydzien czasu...to gdzie moze byc owulacja? przepraszam za dosc plytkie tematy ale wszyscy mowia inaczej...

Gość owulacja jest
14-16 dni przed nadejściem miesiaczki

przedwszystki owulacji nie wyliczysz!!!musisz sie obserwowac,albo zdac sie na testy owulacyjne.ja np przy syklach 30-32 dni owu mialam ok 12-12 dni przed nastepnym okresem.

czyli jesli sie kochalam przed 18 to bedzie dziewczynka a jak po to chlopczyk lub dziewczynka a jak po skonczeniu tego tyg to chlopczyk, tak?

wiesz gwarnacji nikt ci na to nie da...ktos napisal wczesniej rosyjska ruletka...to szczera prawda,wspolzycie przed lub po tylko zwieksza szanse a nie je przesadza.wpisz sobie w google planowanie plci i poczytaj,powodzonka

ja czytałm kiedys opracowanie Duńskich naukowców, według ich najnowszego opracowania: zapalenie papierosa przez kobiete odrazu po stosunku zwiększa szanse na dziewczynke. Nikotyna podobno zabija męskie XY plemniki. Ile w tym prawdy nie wiem ;)

to na to wychodzi ze palaczki powinny miec same dziewczynki:))a te niepalące chlopcow...:))oj nie jest to takie proste:))

zabcia86 >> nie do końca jest tak jak mówisz :P Niepaląca ma takie same szanse na chłopca jak i dziewczynke,oczywiście biorąc pod uwage dzień cyklu, nasienie męża itp Natomiast u kobiety palącej zwiększa się szansa na dziewczynke, nie oznacza to, że nie może urodzić chłopca. Zresztą tak jak powiedziałam wcześniej do takich wniosków doszli Duńscy naukowcy na podstawie obserwacji ilus tam tysięcy kobiet. To nie jest moja teoria ;)

poniżej klika teorii znaleźionych w niecie: ...miesiąc, w którym dochodzi do zapłodnienia, wpływa na płeć dziecka. Z badań wynika jednak, że prawdopodobieństwo jest dokładnie takie samo, zimą czy wiosną. ...jeśli w momencie zapłodnienia była pełnia księżyca, urodzi się chłopiec. ...jeśli przed zapłodnieniem rodzice powstrzymywali się od współżycia przez okres jednego miesiąca, urodzi się chłopiec. ...fakt, która to ciąża ma wpływ na płeć dziecka (ze wzrostem liczby ciąż zwiększa się prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki). ...przy niskim urodzeniu łożyska urodzi się chłopiec. ... jeżeli stosunek odbywa się na dzień lub dwa przed owulacją, jest większa szansa na to, że w drogach rodnych przetrwają plemniki "żeńskie". Jeśli do współżycia dochodzi w czasie owulacji lub tuż po niej, większą szansę w wyścigu do komórki jajowej mają plemniki męskie.

kolejne teorie zaczerpnięte z netu: ...miesiąc, w którym dochodzi do zapłodnienia, wpływa na płeć dziecka. Z badań wynika jednak, że prawdopodobieństwo jest dokładnie takie samo, zimą czy wiosną. ...jeśli w momencie zapłodnienia była pełnia księżyca, urodzi się chłopiec. ...jeśli przed zapłodnieniem rodzice powstrzymywali się od współżycia przez okres jednego miesiąca, urodzi się chłopiec. ...fakt, która to ciąża ma wpływ na płeć dziecka (ze wzrostem liczby ciąż zwiększa się prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki). ...przy niskim urodzeniu łożyska urodzi się chłopiec. ... jeżeli stosunek odbywa się na dzień lub dwa przed owulacją, jest większa szansa na to, że w drogach rodnych przetrwają plemniki "żeńskie". Jeśli do współżycia dochodzi w czasie owulacji lub tuż po niej, większą szansę w wyścigu do komórki jajowej mają plemniki męskie.

wiem,wiem,ze nie twoja:))generalizowalam:))tak samo jak ze wspolzyciem przed owu lub po:))u mnie sie akurat tak trafilo,ze potwierdzilam regule.tak samo jak chinskie kalendarze plci...to wszystko jest dzielem natury,zawsze bedzie albo chlopiec albo dziewczynka:))

kolejne teorie zaczerpnięte z neta: ...miesiąc, w którym dochodzi do zapłodnienia, wpływa na płeć dziecka. Z badań wynika jednak, że prawdopodobieństwo jest dokładnie takie samo, zimą czy wiosną. ...jeśli w momencie zapłodnienia była pełnia księżyca, urodzi się chłopiec. ...jeśli przed zapłodnieniem rodzice powstrzymywali się od współżycia przez okres jednego miesiąca, urodzi się chłopiec. ...fakt, która to ciąża ma wpływ na płeć dziecka (ze wzrostem liczby ciąż zwiększa się prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki). ...przy niskim urodzeniu łożyska urodzi się chłopiec. ... jeżeli stosunek odbywa się na dzień lub dwa przed owulacją, jest większa szansa na to, że w drogach rodnych przetrwają plemniki "żeńskie". Jeśli do współżycia dochodzi w czasie owulacji lub tuż po niej, większą szansę w wyścigu do komórki jajowej mają plemniki męskie.

kolejne teorie zaczerpnięte z netu: ...miesiąc, w którym dochodzi do zapłodnienia, wpływa na płeć dziecka. Z badań wynika jednak, że prawdopodobieństwo jest dokładnie takie samo, zimą czy wiosną. ...jeśli w momencie zapłodnienia była pełnia księżyca, urodzi się chłopiec. ...jeśli przed zapłodnieniem rodzice powstrzymywali się od współżycia przez okres jednego miesiąca, urodzi się chłopiec. ...fakt, która to ciąża ma wpływ na płeć dziecka (ze wzrostem liczby ciąż zwiększa się prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki). ...przy niskim urodzeniu łożyska urodzi się chłopiec. ... jeżeli stosunek odbywa się na dzień lub dwa przed owulacją, jest większa szansa na to, że w drogach rodnych przetrwają plemniki "żeńskie". Jeśli do współżycia dochodzi w czasie owulacji lub tuż po niej, większą szansę w wyścigu do komórki jajowej mają plemniki męskie.

a slyszalas o tym ze jak ojciec dziecka ma samych braci to on tez bedzie mial syna... W ogole tych teorii na peczki jest,tak jak pozycje,jak na misjonarza to na dziewczynke,a od tylu na chlopca:)

oj sorrki za tyle powtórzeń, kafe mi się zwiesiło :( zaraz zgłosze do maderatorów aby usuneli moje skopiowane wpisy :O zabcia slyszalam o tej teori ale w troche innej wersji, nalezy prześledzić linie męską od strony męża, czyli ile jego ojciec miał synów, ile bracia, dziadek ojca i tak do tyłu ;)

Gość dfghnll
Mój maz ma 2 braci a my mamy dziewczynke

wredzioszku-np moj maz ma dwoch braci,jego ojciec mial 2 braci i siostre,dalej nie wiem,musialabym sie tesciowej zapytac:)) w kazdym razie brat mojego meza ma 2 corki:))my tez mamy miec core...trzeci brat ma dopiero 14 lat,wiec troszke wczesnie na bycie tatusiem,ale kto wie...coraz mlodsze dzieci robia dzieci:)