Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz oczy mi wypadną

Stereogramy. Potrafi ktoś na to patrzeć?

Polecane posty

http://www.forumiarze.pl/images/fbfiles/images/delfiny.GIF No za cholerę nie widzę tu żadnych delfinów :O Czytałam instrukcje i próbowałam już robić zeza, rozmywać wzrok, wyciągać przed siebie kciuk itd, ale nic nie pomaga. Czytałam jeszcze, że są 2 sposoby. Patrzeć przed obrazek i za obrazek. Ale nie pojmuję tego. [zły]

ja widze wiesz co to nie chodiz o to zbey sie tego nauczyc to jest taka wrodzona umiejetnosc patrzenia przestrzennego kiedys kolega mial ksiazke z takimi obrazkami chyba 40 nikt ze znjaomych nie potrafil nic zobaczyc ja zobaczylam wszystkie

Z tego co czytam, to można się tego nauczyć, i wielu osobom nawet szybko to przychodzi. Ile jest tych delfinów? Bardzo się różnią od tego obrazka, który widzą wszyscy?

Z tego co czytam, to można się tego nauczyć, i wielu osobom nawet szybko to przychodzi. Ile jest tych delfinów? Bardzo się różnią od tego obrazka, który widzą wszyscy?

ja potrafię. w sobotę był taki temat na kafe, potem się bawiłam w oglądanie ze dwie godziny, hehe

Gość jeśli widzicie to zaznaczcie w
paincie pędzlem, w którym miejscu, bo ja też nic nie widzę .

Gość wielka.glowa
hehe, ja tez kiedys nie umiałam, ale jak raz sieuda, to juz bedziesz wiedziała, jak to sie robi :) nie poddawaj się Musisz się zagapić, zrobic "rozmarzony wzrok", gapić się galeko daleko w głąb tego rysunku i absolutnie sie nie skupiać - tak sie rozleniwić i nagle obraz sam sie wyłoni. Tam jest jakiś pająk czy kupka czegoś na dole, a u góry tak jakby skaczące ryby, takie pozginane

Mówisz o tych 6 delfinach? W takim razie to ja też je widzę... Eh, myślałam że to lepiej wygląda :( W takim razie chyba umiem na to patrzeć, ale spodziewałam się o wiele lepszych efektów.

Gość akuuukuu
ja widze 6 szt, ale ręki sobie nie dałabym uciąć , że to delfiny

Na samym środku są dwa delfiny, jeden pod drugim. Na tamtym linku podawałam link gdzie jest pokazane co jst na obrazku - wtedy łatwiej to zobaczyć.

Tutaj macie taką stronę gdzie są pokazane obrazki jak wyglądają trójwymiarowo, a po kliknięciu macie stereogram - może łatwiej Wam będzie dostrzec w stereogramie jak będziecie dokładnie wiedzieć co na nim jest. http://www.ewa.bicom.pl/stereogramy/

jak mam na kartce to mi łatwiej bo z jakiejs gazety mam cała kolekcję a na kompie już nie dam rady dojrzeć nic ;/

dzięki takto ja, właśnie czegoś takiego szukałam, bo ciężko jest mi się na coś patrzeć nie wiedząc co mam tam w ogóle zobaczyć

Z zezem nie daję rady bo już mnie głowa od tego zaczyna boleć, poza tym w ogóle nie wiem czy mi ten zez wychodzi, nbo nawet nie wiem czy potrafię zezować. Tak na to patrzę i patrzę na wszystkie sposoby i nic nie widzę. Chyba się nigdy tego nie nauczę :(

Gość lelouche vi britania
Oja Cięęę! Jak byłam dzieckiem była taka gazetka, z tyłu której były właśnie stereogramy :D:D Dzięki za linka. Bardzo dawno tego nie robiłam, wyszło mi od razu. Chodzi o to, że jak np. czasem się tak 'zatniesz' to rozmazuje Ci się obraz i nie patrzysz właściwie nigdzie, mimo że masz otwarte oczy, to chodzi mniej więcej o coś takiego. Ten obvrazek jest jakby w 3D, jak chyba wszystkie stereogramy i widać falę, 2 delfiny na srodku, jeden ma zrobione oko tak, ze wydaje sie patrzec na Ciebie :) Superowe.

Próbowałam patrzeć na kropki, ale też nic nie widzę :( Tylko sobie przez te przybliżanie i oddalanie rozjechałam fotelem stopę :D

Chodzi o to, że ja umiem rozluźniać wzrok. Potrafię sobie powiększać i pomniejszać źrenice i wtedy się wszystko zaczyna zamazywać. Tylko, że mimo to i tak nic nie widzę. nie raz gapiłam się wcześniej na swoją rękę tak, że się robiła po jakimś czasie przezroczysta, ale stereogramu nie widzę 😭 Ale i tak bedę dalej próbować :P

haha jak juz za dlugo sie gapisz to ci bedzie ciezko bo masz oczy zmeczone. ja potrafie zobaczyc od razu jak nie patrzylam wczesniej a potem coraz trudniej mi. no sa dwa delfiny i takie 2 waly fal ale ja po prawej i lewkj stronie gornego delfina widze podluzne waskie ksztalty - jakby blad??

A długo Ci zajęła nauka patrzenia na stereogramy? Czy może widziałaś to od razu? Jak opisujecie te delfiny, które widzicie, to aż mnie to napawa zdumieniem, że jakim cudem to można zobaczyć :P :D

Mnie też już bolą. Muszę so9bie zrobić odpoczynek :) W sumie powiększać i pomniejszać źrenice, oraz robienie wzrokiem niewidzialnej ręki umiałam zawsze. Teraz się tak zaciekawiłam. Wy też umiecie robić cos takiego?