Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mamy doła zawodowego

Wychowywanie dziecka a rozwój własny

Polecane posty

Gość mamy doła zawodowego

Drogie Mamy! Piszę tu, bo niebawem dobiegnie końca mój urlop wychowawczy. Idąc na niego ponad dwa lata temu planowałam, że oprócz zajmowania sie domem i dzieckiem znajdę czas dla siebie - na dalszą edukację, na powtarzanie języków obcych, które i znam i które mogą mi być potrzebne w potencjalnej przyszłej pracy... Plany planami... i tak minęło 2 i pół roku, z doskoku zerkałam do jakichś książek, podręczników, coś próbowałam czytać, zapamiętać, po czym po jakimś czasie znów obowiazki domowe brały górę: opieka nad dzieckiem, spacery, zakupy, pranie, gotowanie, sprzątanie, czasem jakieś sprawy do załatwienia... O 23 marzyłam tylko o świętym spokoju i śnie. A teraz? Teraz budzę się z ręką w nocniku, dosłownie. Nie wiem w ogóle, czy znajdę jakąś praę, czy będę w stanie tak efektywnie pracować jak to było przed urodzeniem dziecka. Mam strasznego stresa. Zadzwoniła dziś do mnie rekruterka i dlatego trochę dało mi to do myślenia... A jaką Wy macie sytuację? Robicie coś TYLKO DLA SIEBIE w sprawach zawodowych podczas urlopu wychowawczego? Pozdrawiam.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować