Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z Nickiem

kurczak inaczej?

Polecane posty

Gość o jasny szmelc
na pewno sie NIE otrujemy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do o jasny szmelc.....
ja uzywam kostek rosolowych do kazdej zupy, wegety do wszystkich potraw do obiadu, sosy z torebki też, dania ze sloika jak wieczorem nie chce mi sie robic nic na kolacje, wpieprzam niezdrowe chipsy codziennie, frytki, smażone mięso na oleju i wszystko na co mam ochote i mam gdzies czy zdrowe czy nie. Nie mam zamiaru jest ciągle marchewki z groszkiem, jem to co lubie i co mi smakuje a ty wez schowaj te swoje uwagi bo i tak kazdy ma je gdzies :) Nie chcesz, nie jedz, nikt ci nie kaze 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tumacze:
nikt nie mowi o jedzeniu marchewki z groszkiem caly czas (wrecz odwrotnie, stawiaja na roznorodnosc), tylko o potrawach zrobionych z miesa, warzyw, ziol, klusek ... obojetnie ... po prostu produktow wystepujacych w naturze, ktore maja swoje wlasne wyjatkowe smaki i wartosci odzywcze. jedne sa mniej zdrowe, inne bardziej, nie o tym tutaj mowa, tylko o spozywaniu smakowitosci, zaleznie od gustow, jeden lubi to dugi tamto, ale zeby sie nie ograniczac do jednego smaku kostek rosolowych do wszystkiego. to jest tylko propozycja, ludzie na tym i innych topikach dziela sie swoimi doswiadczeniami jak zrobic dobre jedzenie, po to by poczatkujace osoby ktore na razie potrafia robic tylko zupe z torebki i sos knorra mogli sie czegos nauczyc. nie wydaje mi sie, zeby te "PORADY" byly wymierzone jako ataki, raczej sluza jako informacje. sama chetnie je czytam. chociaz zdaza mi sie zrobic zupe z torebki czy sos ze sloika jak nie mam czasu isc do sklepu, to dzieki takim informacja dowiedzialam sie wiele rzeczy na temat potraw, przypraw, sposobow przyrzadzania jedzenia, o ktorych wczesniej (jako ze nie wynioslam nic z domu w sensie kulinarnym, moi rodzice to beztalencia, chociaz przekochani) nie wiedzialam i odkrylam tysiace smakow, ktorych nie znajdziesz w jalowych lub slodko-slonych gotowcach. no i zrobienie wielu smacznych naturalnych potraw czesto nie zajmuje duzo wiecej minut niz przysposobienie gotowca. to tak gwoli wytlumaczni. a ty osobo u gory - przeciez nikt cie nie zmusza do jedzenia smacznych i zdrowych potraw, mozesz sobie nadal jesc bulionetki jak lubisz. to sa tylko sugestie..........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja lubie kurczaka z najprostsza salatka z sosem czosnkowym i keczupem! pieke go na patelni z przyprawami na pikantno, do miski kroi sie male pomidorki w plasterki, salate lodowa lub kapuste pekinska i do tego robi sie sos. na 3 lyzki jogurtu naturalnego gestego dodtac z polwoe lyzeczki majonezu przyprawic wycisnietym czosiem, oregano, bazylia, oraz przyprawa tzatziki. salatke sie uklada warstwowo. najpierw kapusta na nia troche keczapu, na to kurczak pokrojony, na to pomidorki i polac tym bialym sosem, i od nowa kapusta, keczup, kurczak,pomidory, sos bialy az sie skocnza skaldniki - taka salatka kebabowa, mozna dodac jeszcze kukurydzy ale ja nie lubie;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×