Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akuuukuu

czy umieranie boli ?

Polecane posty

Gość akuuukuu

zastanawialiście się kiedyś nad tym ? i jak to będzie z Wami ? tak pytam, bo mam czasem takie chwile refleksji

Gość meszugene
moment w ktorym zatrzymuje sie serce zawsze boli :(

czy boli? to chyba róznie jest - dla jednych to meka , dla innych wybawienie . a co bedize dalej z nami - ? ja wracam do domu ,zawsze tak o tym mysle , wracam tam gdize juz na mnie czekają , gdzie mam swoje miejsce .

Gość wersja light
zawsze się walczy o ten ostatni oddech , masz uczucie jakbyś się dusił a potem game over :D

..... moją babcię bolało, umarła na raka, więc śmirć była dla niej ulgą.. zalezy czy ktoś wie, że umrze.. wtedy boli... ludzie chorzy, czy w wypadku, jak wiedzą, że już nic nie da się zrobić.. chyba najlepiej umrzeć we śnie chyba najmniej boli śmierć we śnie, tak mi się wydaje..

Gość akuuukuu
zawsze mnie to zastanawiało najbardziej boję się nie samej śmierci, ale bólu z nim związanego smutne to bardzo co nas czeka

Gość tolocoludziprzewolo
nie boli :) łaskocze tylko kili...kili :D

Gość .Husky
a na koncu umierania ma sie orgazm

dlaczego smutne ? kto sie urodził -musi umrzeć - i nie ma od tego odwołania . wiem ,ze to truizma ,ale umieranie jest taka sama częącią zycia jak narodziny i samo życie . myśle ,zę wiekszosci ludzi bardziej jest żąl odchodzić z tego śwaita ze śaidomościa ,zę ten śwait będzie nadal trwał - czy oni będę tu żyli czy nie . Że przyjdzie wiosna - a nas już tu nie będzie ....

Gość wittamcieppplutko
husky to brzmi zachęcająco może warto sobie trochę poumierać :D

Gość akuuukuu
jakby życie było piękne a my młodzi zdrowi, piękni, bogaci to każdy chciałby żyć wiecznie

Gość akuuukuu
nikt się nad tym nie zastanawiał ?

Gość koralik999
Jednych boli inni mająto szczęście że zasypiają i nigdy sie nie budzą gdybym wiedziała kiedy umrę http;//poznajdate.com/izoxq.html]cojestpośmierci to może byłabym przyszykowana na ból.

Gość Huzarnik
Oczywiście że może boleć,zależy jak umierasz czy po przewlekłej chorobnie czy nagle.

Gość umieranie boli........
j.w. Ludziom terminalnie chorym podaje sie srodki przeciwbolowe, bo kiedy organy wewnetrzne zamykaja swoje funkcie, to robia to kazdy z osobna. Wiec kiedy jeden zaniemoze, a drugi ciagle napiera, wszystko sie chcrzani w ciele i to boli. Pracuje w hospicjum wiec sie orientuje......

Gość hyujkyukuluil;
Podobno już przy samej śmierci, chwilę przed nic się nie czuje. Zależy oczywiście jak się umiera. Więcej wycierpisz jak organizm powoli odmawia posłuszeństwa, a jeszcze nie umierasz.

Gość alles_slar
a jak jeśli ktoś po prostu powoli zasypia? tzn jest świadomy nie śpi i nagle już nie złapie oddechu ? to dusi się ?

Gość umieranie boli........
ale to sie bardzo zadko zdarza, zeby ktos tak po prostu zasnal i sie nie obudzil. Zwykle jest to poprzedzone choroba, ktora zwykle boli. A jesli ktos sie dusi, to tez boli.

Gość alles_slar
nie no jasne ,że choroba , mówię akurat o mojej babci.. mnie przy tym nie było ,ale podobno właśnie tak odchodziła..

Ja pracuje w zakladzie pogrzebowym,widzialem wiele razy jak czlowiek umiera.Jezeli cierpi to wylacznie z powodu choroby lub urazu jakiego doznal.Sama smierc nie boli,gasnie swiatlo i to wszystko,nie zdajesz sobie nawet sprawy ze serce przestalo bic.

Gość kama 22
Marcin , jesli pracujesz w zakladzie pogrzebowym to nie mozesz widzieć jak ludzie umieraja, do Ciebie trafiają już po śmierci. Więc nie bajeruj. Sama smierć nie boli , tylko sposob w jaki umieramy nie zawsze jest mily. Niedawno zmarla znajoma, kładla się spac i trwało to ułamek sekundy , nawet nie zauważyla ze jest już na innym świecie. Ale nie każdy tak ma, to tak jak wygrana w totolotka.

Gość smutnaoxxxsobasmutnaaaaa
Śmierć to rozłączenie ciała i duszy. To SAMO W SOBIE nie boli nic. Człowiek zamyka oczy i się rozłącza to nic nie boli. Ale wiecie co jest najgorsze w śmierci? Że to jest NA ZAWSZE i NIC NIE MOŻESZ ZROBIĆ. Wy tego nie rozumiecie - tu żyjecie, robicie coś a po smierci NIC NIE MOŻECIE ZROBIĆ. No jak nie do diabła to jeszcze coś możecie pokombinować choć czasem ... ale jak do diabła to juz nic. No niby coś można ale on jest taki straszny, że nic tylko można zawodzić - ty świnio! wyzywać go i NIC NiE ZROBICIE. Możecie się modlić, wszystko. Byle co tam działa na niego - ale na ziemi , póżniej już nic. Jak wielki nietoperz po prostu napadnie i koniec :( No to jest straszne. Ale sama śmierć nie jest bolesna - choroba tak, ale moment, że zamykasz oczy i umierasz to nie boli. BO TAK POWINNO BYĆ zresztą. Nie umiera się z otwartymi oczyma. Śmierć powinna przyjść tak, że człowiek sam zamyka oczy. Ostatni sen. Ktoś zamyka oczy na zawsze. A tu? Ludzie zamykają ludziom oczy czyli NIE CHCĄ umierać ludzie. Bo człowiek powinien wiedzieć że umiera i zamknąć oczy. :(

Co mam bajerowac?Np.jedziesz po zwloki do hospicjum a tu nagle trafia sie na sali kolejny "szczesciarz" ktory wlasnie odchodzi do lepszego swiata. Czasami jestem we wlasciwym miejscu i wlasciwym czasie.

Gość już się nie boję
Ja kiedyś takie miałam schizy, strasznie się bałam.. aż zaczęło mnie boleć życie :O

Zalezy, jak umierasz. Mam wrażenie, że umierając będę cierpieć i boję się tego :o Nie samej kwestii, co mnie czeka po smierci, niewiadomego, tylko właśnie bólu.

Gość już się nie boję
Marcin, nie zazdroszczę roboty :O