Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mieszkanie spoldzielcze

W Anglii - zmiana sytuacji

Polecane posty

na takich jak wy zerujace na zasilki zaplacile 4180 taxu za zeszly rok ! Nabralo sie pozyczek a teraz chce sie mieszkac za darmo 1 do 1 sie zyje czyli wegetuje i jeszcze zachodzi sie w ciaze porazka

Gość dsdsdsdsdsds
moi znajomi juz 3 lata czekaja na mieszkanie i jakos zyja, a ty zrobilas dzieciaka i w 2 miesiace chate bedziesz miec, gdzie tu jest sprawiedliwosc

Gość Londyn zachodni...
narobilscie dlugow,teraz pojawia sie dziecko,,,,dziecko wiadomo,moze sie zdarzyc nieplanowe,,,ale dlugi? kompletna nierowzwaga i lekkomyslnosc,,,,i za czyjas lekkomyslnosc reszta spoleczenstwa ma placic? pomoc spoleczna tak ale dla naprawde potrzebujacych!

Gość lakamejka
Zgadzam sie z "Londyn zachodni..." Mam dzieci, nie mam dlugow. Moze powinnam sobie pozyc ponad stan a potem z placzem uderzyc do councilu aby mi mieszkanie dali bo mnie na wynajem nie stac? :O

Gość jaki krem njukiooooyu
ale wy tandetne zazdrosnice jestescie ;))uwazajcie zeby wam sie noga nie podwinela. a skoro kredytow nie macie to cos z waszymi zarobkami nie tak. bo normalnie jak sie mieszka w Anglii jakies 5.6 lat to sa i kredyty...

Gość lakamejka
Dziwne. Mnie stac aby bez kredytow normalnie zyc :D A gdybym wziela juz ten kredyt to na pewno zanim zaciagnelabym nastepny splacilabym pierwszy. Wlasnie dlatego, ze jestem odpowiedzialna nie tylko za siebie ale i za dzieci. I nie zazdroszcze autorce :D Bo niby czego? Braku perspektyw? Dlugow? I zgadzam sie, ze pomoc socjalna powinna byc dla najbiedniejszych ale z glowa!!! A nie...zyje ponad stan a potem placz :O To glupota a nie powiniecie nogi a za glupote w zyciu sie placi :P

Gość vgfhtfyyyyytt
ale to chyba nie twoja sprawa co ???

Gość i nadszedl ten czas
jak to nie twoja sprawa? a czyja? z czyjej kieszeni ida pieniadze na benefity, mieszkania councilowskie? po pierwsze tutaj antykoncepcja jest za darmo, jesli wiesz, ze nie mozecie sobie teraz pozwolic na dziecko trzeba sie bylo zabezpieczyc! poza tym czemu kogos ma to obchodzic, ze narobiliscie dlugow? sorry, ale za glupote sie placi...nie chce byc zlosliwa, ale jest wielu uczciwych ludzi czekajacyh wiele lat na mieszkania spoldzielcze, a niestety czesto dostaja tacy co wlasnie kombinuja..ze niby samotne matki a potem sie okazuje, ze nagle partner mieszka a nimi ...jesli masz problem to lepiej udaj sie do najblizszego citizens advice bureau, oni udzielaja bezplatnej porady prawnej,

Gość mamaaaaaaaaaaaa
a ile lat placisz ten podatek 20 ze tak glosno krzyczysz czy moze dopiero przyjechalas i udajesz wielka Angielska podatniczke...hehehhe

Gość ty za to nie placac zbyt wiele
podatku juz lapska po socjal wyciagasz :O I przez takie wszawe polaczki (specjalnie z malej litery) Anglicy maja o nas zle zdanie. Obys nie dostala tego mieszkania i pod mostem z bachorem skonczyla! :P Zreszta male szanse masz na to ze nad glupia Polka co dlugow narobila council sie bedzie litowal i dom ci podaruje :D

Gość i nadszedl ten czas
ja juz tu jestem od 7 lat wiec i tyle samo lat place podatek, nie jedno juz przeszlam, bylam w roznych ciezkich sytuacjach, ale nie oczekiwalam, ze rzad musi mi pomagac..a teraz sporo jest takich osob, ktore nawet nie znajac jezyka angielskiego doskonale wiedza co i ile im sie nalezy i jak oszukac, zeby dostac...powiem szczerze, ze wole zeby moje pieniadze z podatkow szly na edukacje, drogi, komunikacje a nie na posozytow... osobiscie nie mam nic do autorki postu, bo nie znam dokladnie okolicznosci, ale troszke za wysoko mierzy..bo nie jedna jest matka z dzieckiem, ktora ma problemy finansowe i musi sobie radzic, i nie ma co oczekiwac, ze po 2 miesiacach oczekiwania czy nawet pol roku dostanie mieszkanie...

Gość Londyn zachodni...
no jesli macie za wysokie zarobki i wam sie nie nalezy mieszkalnie socjalne no to sie poprostu nie nalezy! po cos sa te granice,zeby jednak trafialo do najbardziej potrzebujacych,,,,,na co macie kredyt? samochod? wycieczki drogie? no kurcze ,to nie sa rzeczy 1szej potrzeby,,,, a ktos kto mowi ze normalne ze sie ma kredyt to chyba za bardzo wpadl w konsumpcjonizm,jak mnie na cos nie stac to tego nie kupuje....

Gość hewajuna
Niestety dla councilu dlugi to nie zaden priorytet. Wrecz przeciwnie, takich lokatorow nikt nie chce. Jestescie ludzmi nieodpowiedzialnymi i w takim wypadku raczej trudno o pomoc. Jezeli okaze sie, ze przez te dlugi nie jestescie w stanie zapewnic dziecku podstawowych potrzeb to moga wam dziecko odebrac :-( Niestety ale tak dziala prawo brytyjskie. Radzilabym sie poduczyc na ten temat.

Noz kurwa mac zaraz mnie cos trafi!!!! Jestesmy w anglii ponad 6 lat, oboje zawsze ciezko pracowalismy, nie pisalam po co mam kredyt bo nie chcialam sie nad sobia litowac! Moj maz mial wypadek lezal prawie rok ze srubamiw kregoslupie i musielismy za cos zyc do cholery jasnej! Zaraz ktos powie: trzeba bylo wracac do Polski a no moznabylo za 16tys funtow, bo tyle kosztuje transport! Teraz jestesmy juz pol roku w domu razem, chcielismy dziecko ale kto by sie spodziewal ze nam sie akurat uda za pierwszym miesiacem staran! Nikt! I stalo sie, i juz kochamy to dziecko, ale wiem ze moze byc nam ciezko i wiem ze damy rady, noz kurwa mac mam jeden kredyt ktorego bank mi udzielil bez problemu ze wzgledu na sytuacje, a teraz maz juz nie ma takiej dobrej pracy ale ciagle zarabia w miare, w miare zeby zyc, ale beznadziejnie zeby cokolwiek odlozyc, dotarlo do tych zawistnych, pierdolnietych mozgow!

A tak nawiasem kogo uwazacie za najbardziej potrzebujacych? Jak ktos ma 9 dzieci? Tez jego wina bo sobie narobili? A moze ktos kto nie ma rak i nog? A to juz wogole niech zdechnie bo rzad musialby poswiecic za duzo! Boze jaka jestem wsciekla na te niektore wasze komentarze, poprostu az mi niedobrze, bo skoro my nie potrzebujemy pomocy, nie kwalifikujemy sie do tych potrzebujacych to niech wogole wszyscy zarabiaja z 50k na rok i wszyskim niech bedzie dobrze a opieke spoleczna niech zlikwiduja! Nigdy nie bralam zasilkow, jak widac wolalam wziac prywatna pozyczke byle nie isc i blagac o jakiekolwiek grosze, byle nie czuc juz smaku chleba z pomidorem bo na to bylo mnie stac! A ktos mi bedzie pisal ze jestem wszawym polaczkiem, zastanowice sie ludzie zanim cokolwiek napiszecie!

Gość autorko czego beczysz
maz mial problem z kregoslupem niedawno a teraz juz oboje dobre zarobki macie, wiec pewnie wyolbrzymiasz troche. A po drugie dostanie albo dostal zajebiste odszkodowanie, ktore pokryje lub pokrylo wszystko z nawiazka i jeszcze na rok dogodnego zycia zostanie. Tak wiec jak prosisz o rade obcych ludzi to napisz o co chodzi a nie sciemniasz i z kazdym dniem nowe dodatki do histori dopisujesz

Gość krokodyl niedundee
hahahah no autorko! Ty to masz tupet dopiero! Najpierw przeczytaj swoj pierwszy post i zastanow sie co mogli pomyslec ludzie go czytajacy. Wsciekasz sie, rzucasz sie a po co? Jakbys od poczatku naswietlila cala sprawe toby reakcje ludzi byly pewnie inne..a tak wcale sie nie dziw, ze ktos moze byc zly na pasozytow dojacych ile sie da. Poza tym zamiast sie oburzac i wylewac tu swoje zale lepiej idz po fachowa porade prawna. Poza tym ktos dobrze napisal, ze jesli Twoj maz mial powazny wypadek to dostanie dobre odszkodowanie, wiec czesc dlugow uda sie wam splacic.

Gość krokodyl niedundee
a poza tym jesli wyuzywasz nas od zawistnych pierdolnietych mozgow nie oczekuj, ze ktos Ci z checia udzieli porady ... troche kultury i obycia by sie przydalo...

Gość do psychicznej kafezdziry
odszkodowania nie dostanie, bo pewnie na czarno pracował :classic_cool:

Nie nie pracowal na czarno, ale wypadek mial autem nie w pracy i nie mielismy ubezpieczenia od choroby/na zycie wiec o jakim wy odszkodaowaniu mowicie? Zastanowice sie. Przeczytalam swoj pierwszy post i tak brzmi lepiej niz: jestem ofiara losu bo maz mial wypadek i chcialabym zeby ktos pomogl mi zalatwic, wolalam napisac ze glupio przepuscilam kase. Ale nie upowaznia to nikogo do obrazania mnie. Ani mojego meza. Tak czy inaczej, juz uzyskalam pomoc a kafeteria to rzeczywiscie gowno. Dziekuje, topik zamkniety.

skoro takie gówno to po co tu piszesz?? Zamiast siedziec w UK mogłas wziac ten kredyt i zmykac z mezem do kraju proste. A nie teraz lapy wyciagac

Gość tchibo cafffeeee
sorry ale nie znajac Cie osobiscie jak mamy oceniac twoja sytuacje? no wlasnie po tym co piszesz..skoro napisalas, ze glupio przepuscilas kase to Cie ludzie ocenili odpowiednio, widac, ze nie umiesz przyjac zadnej krytyki, wcale nei musialas pisac posta w stylu litujcie sie nade mna bo maz mial wypadek..wystarczylo delikatnie wspomniec, ze wzielas kreyt z powodow rodzinnych i tyle... tak czy srak napisalas cala sytuacje z wypadkiem to nie moglas odrazu napisac? skoro uwazasz nas za glupcow to ciesze sie, ze opuscilas to forum

Gość zmyslasz z tym wypadkiem
az huczy :D:D:D:D:D Naprawde masz innych za naiwnych debili? :P

Gość autorko czego beczysz
powinnas dodac z czyjej winy byl wypadek, bo jesli to nie wina meza to kase dostanie. Nie musisz miec ubezpieczenia na zycie, mozesz miec ubezpieczenie na dom lub na samochod full. Posprawdzaj wszystko, moze jednak da rade cos wskurac. A z drugiej strony da sie przezyc za 16 kawalkow rocznie na dwie osoby, oszczednie ale mozna, bo leczenie chyba mial darmowe, zawsze moznabylo sie postarac o jakies dodatki. Jesli pracowal legalnie to tez doatawal jakies pieniadze, przeciez byl na zwolnieniu chorobowym

Gość Swinka
Witam ,nie chce mi sie wierzyc w takie bzdury jakie wypisujesz tutaj!Agencja ci nie chce wynajac mieszkania studio lub 1 bedroom z 1 dzieckiem BZDURA ,NIE WIEM PO CO WOGOLE TAKI GLUPI TEMAT ZAKLADASZ !JA MAM SWOJ DOM 4BEDROOM ,ALE MAM ZNAJOMYCH Z DZIECMI I WYNAJMUJA 1BEDROOM FLATY !!!!TO NIE MA NIC DO RZECZY jesli nie stac Was ,to wynajmijcie 1 bedroom -mieszkania z councilu Wam sie nie nalezy !!!!!!!!!!

Gość wstydpoprostu.com
zgadzam sie z Toba swinka, najgorsze jest to,ze my placimy podatki i to nie male a nic z tego nie mamy!najlepiej isc na latwizne, bo rzad da! wstyd mi za takich polakow

Gość Swinka
Mam dosyc zjezdzajacych sie tu Polakow ,ktorzy tylko pija tanie piwa,obgaduja sie nawzajem i ciagle narzekaja !Jak bedziecie pracowac to sobie odlozycie na depozyt,a potem kupicie wlasne mieszkanko ,lub domek Badzcie wdzieczni ze wogole tu mieszkacie Bo wiekszosc Polakow to by tylko dupy innym obrabialo ,kradlo i najlepiej nie robilo nic Polacy sa naprawde strasznie msciwi,pazerni itd ...A gdzie ci co przyjechali tu do pracy ?Placic podatki,zyc uczciwie ?Niestety to jedynie jaies 30% niestety!!!Reszta ,ktora tu sie osiedla to siedza i czekaja na pomoc od Panstwa PRZYKRE NAPRAWDE PRZYKRE !!!!!!!!!!!!!

Gość Swinka
tAk,mi tez jest wstyd JA tez mam dziecko i jak stoje pod szkola i slysze rozmowy Polskich mam ,to mam dosyc Sa naprawde jakies takie nie wychowane!Ciagle tylko obgaduja innych,nie patrzac na siebie ! A wiekszosc facetow ,jak widze te ich oczy pzrepite i plecaczki -to mi sie zle robi Tylko przyjechali ,zeby wyrwac sie z Polski ,a tutaj zerowac na innych! Wstyd naprawde !