Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana..co robić

problem z narzeczonym..jak zawsze-kasa..

Polecane posty

Gość kqdkqkq
jak wzielas sobie golodupca to macie problem z kasa...trzeba bylo znalezc bogatego faceta to bys nie miala takich problemow:)wiem ,bo wzielam faceta z duza kasa i sama pracuje i nie narzekam

Gość fiziamizia
tradycjonalista ? jak z koziej doopy trąba . facet tradycjonalista nie chciałby ,eby żona w ogóle pracował , bo to dla niego " nie honor " - skoro żona pracuje - to widocznie z nim cos jest nie tak ,skoro nie potrafi zarobic na dom . ten twój to zwykly smark - dobrze sie zastanów - czy chcesz sie z nim całe życie użerać ?

Gość załamana..co robić
ale jak mam sobie później sama dać radę? nie stać mnie na samodzielne wynajęcie mieszkania, nawet kawalerki, nie mówiąc o opłatach i jedzeniu. zarabiam 1200zł, od września będzie to 1500zł pokoju samego nie chcę w mieszkaniu studenckim, jestem na to za stara na pomoc rodziców nie będę mogła liczyć jak odwołam ślub za który oni zapłacili..

Gość powiedz ze jezeli tak ma
wiec wyjdziez za maz bo sie boisz a pozniej ebdziesz meczyc sie cale zycie...mozna wynajac gdzies jakis pokoj, czasem starsze osoby posuzkuja kogos do mieszkania za darmo w zamian za sprzatanie i opieke, mozna wynajac jieszkanie z kims na spolke...dasz rade, a poza tym rodzice chyba zaplacili przedplaty a nie za cale wesele juz te 20-30 tys?

Gość fiziamizia
zamiast za maż wychodzić za byle kogo - poszukaj wspóllokatorki - daj sobie czas na zanlezienie kogoś wartościowego , a nie takiego " patyjarchę "

Gość załamana..co robić
rodzice zapłacili już niestety wszystko.. naprawdę myślicie, że nie dam rady przemówić mu do rozsądku?

Gość fiziamizia
może sie .... próbuj . ale to pewnie nie jest pierwsza wasza csysja o pieniadze - czy warto wiazać sie z komś kto myśli tylko o sobie ?

Gość załamana..co robić
hej, piszcie dziewczyny

no jak to co, opłać połowę czynszu, przedstaw mu rachunki za wodę etc. - też zapłaćcie po połowie a jedzenie kup sama dla siebie. szybko mu przejdzie ;) Jej ulubionym odcieniem było zauroczenie wiśniowe.

Gość to zależy...
Powiem Ci szczerze, że jak on już teraz taki jest, to po ślubie będziesz tylko jego pomiotłem i popychadłem. Jak kupisz jedzenie sama dla siebie, to musisz też kupić lodówkę, bo przecież zje Ci wszystko. Powiedz mu po prostu, że się z nim nie zgadzasz i wszystko płacicie po połowie i mieszkanie i rachunki i jedzenie i środki czystości. Ty zarabiasz więcej niż on i na pewno sobie poradzisz bez niego wynajmując choćby stancję u kogoś. A on jak zarabia mniej, to się przestraszy, bo sam nie da sobie rady. Dziewczyno, albo postaw mu takie warunki, albo uciekaj. Bo jak weźmiesz ten ślub i zajdziesz w ciążę, to będziesz cierpieć całe życie i Twoje dziecko też. A tatuś będzie żulił na wszystko, bo przecież musi iść z kolegami na piwo. Otwórz oczy!