Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuskaa

Rosół --pytanie!

Polecane posty

Gość zuskaa

czy jak ugotuje piersi z kurczaka (do sałatki) z wegetą to czy ten wywar można podac pozniej jako rosół?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie absolutnie
to woda bedzie a nie rosol , rosol jest z kurczaczka , kosci, miesko wolowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość FocIa###
A ja nie raz tak robiłam że rosołek na samych piersiach z kurczaczka. Przynajmniej nie był taki tłusty. Piersi możesz potem wyjąć a wywar doprawić. Ja tak robię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o jasny szmelc
kobiet, komu ty taki rosol i takie miesko chcesz podawac?? :D nie ron sobie obciachu z ta vegeta, bo cie goscie wysmieja (chyba, ze sa jacys niekumacie). rosol to wywar z miesa, kosci i warzyw, powiedzmy, ze nawet obojetnie jakich. ty chcesz serwowac vode z vegeta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o jasny szmelc
mozesz zrobic z samych piersi taki lekki wywar, ale jak dodasz jakies normalne warzywa i przyprawy, nie vegete :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możesz podać wywar
ale użyj świeżych warzyw oprócz vegety, wyjdzie pyszny bulion

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zuskaa
tylko pytam, bo ostatnio taki właśnie rosół mi podano na stół :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o jasny szmelc
nie oprocz, tylko zamiast, ludzie nie rozumiecie, ze ten smak vegety to taki szmelc, ze chyba tylko niedorozwinieci ludzie go lubia i nie odrozniaja od normalnego smaku przypraw albo warzyw ze zupy :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o jasny szmelc
no i co zuska, smakowal ci ten rosol? bo to chyba najwazniejsze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zuskaa
nie sposob to coś nazwac rosołem, co prawda było dobrze słone ale jednak nie rosół

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zrob wywar daj kawalek wolowiny kawalek szpondra kurze udka a nie piersi mozesz tez dac najzwyklejszych kosci. Warzywa por seler zabek czosnkucebula ( mozesz wczesniej opalic nad ogniem)marchew pietruszka lisc laurowy ziele angielskie sol pieprz szczypta sosu sojowego szczypta czabru. I to ugotuj i to bedzie rosol

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ZADAM TU PYTANIE
Proszę o odpowiedź. Mam dwa spore udka i chce ugotować jak najwięcej rosołu, ile najwięcej wody mogę wlać żeby nie był za wodnisty? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ZADAM TU PYTANIE
proszę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ZADAM TU PYTANIE
trudno, wlałam 3 litry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
smak rosołu głównie bierze się z warzyw, mięso gra tu rolę drugorzędną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ZADAM TU PYTANIE
warzyw mam sporo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
"sporo" dla każdego znaczy co innego nie zapomnę miny koleżanki, jak zobaczyła, że do wywaru na zupę wkładam 3 marchewki, 2 pietruszki i pół selera (warzywa sporej wielkości, ale i gar duży) - ona daje wszystkiego po.... 1 sztuce :) :) :) i dziwi się, że zupy nie mają smaku, który uzyskuje za pomocą wegety zgroza!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ZADAM TU PYTANIE
ja mam 3 marchewki, jedna bardzo grubą pietruszkę, poł selera, por, dodam też czosnek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cebula jeszcze ziele angielskie x 5 i liść laurowy x 3 powodzenia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ZADAM TU PYTANIE
taaak wiem , ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rosół najlepszy na świecie
tłusty kurczak, 3 marchewki, 2 pietruchy, seler, por, ćwiartka włoskiej kapusty, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, sól i na koniec przypalona cebula

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ZADAM TU PYTANIE
a kroicie w kosteczke i potem zjadacie z zupą czy wrzucacie w wiekszych kawalkach i nie jecie warzyw? bo ja kroje, marchewke w zupie uwielbiam, troche selera i pietruszki kroje w kosteczke a reszte w wieszym kawalku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gotuję w całości a potem część kroję czy ścieram i do zupy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ZADAM TU PYTANIE
zapytałam z ciekawości ;) dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×