Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tatuś39

Czy pozwalać dziecku słuchać rapu?

Polecane posty

Gość Tatuś39

To pytanie chciałbym zadać bo nie wiem jak si.ę z tym uporać.To niby tylko muzyka ale jak się widzi co oni robią na koncertach,te filmy z nimi się ogląda,te ich teksty słucha.... Jak uważacie-pytanie szczególnie kieruje do rodziców jeśli są tacy tutaj.Do młodych tez jak to widzą.

Gość woda nie mineralna
Puki sie młody nie wzoruje na tym co oni tam robia to niech sobie slucha

Gość murdock
Ja uwazam ze zdecydowanie NIE.To nie jest muzyka jakas wartosciowa a jest jedynie prosta po to zeby przeniesc teksty ktore w rapie sa najwazniejsze.jak wszyscy wiedza sa to same niecenzuralne slowa.Malo tego.rap niesie ze soba pewna idee.Jest nia zdecydowanie nienawisc do wszelkich norm spolecznych.

Gość Tatuś39
Tak ale widzę jak chodzą praktycznie dzieciaki słuchają tego Pei całego i klną jak...

Gość Ależ oczywiście że tak
Każdy czarnuszek w USA słucha rapu i zobacz, jacy się wartościowi zrobili :classic_cool:

Gość sorry,sorry
sorry-ale tak durnej wypowiedzi dawno nis slyszalem: "woda nie mineralna Puki sie młody nie wzoruje na tym co oni tam robia to niech sobie slucha" ---zastanawiam sie czy ludzie tacy jak ty potrafia w ogole myslec samodzielnie.Wydaje mi sie ze waszym mozgiem jest zydowska gazeta dla Polakow i jej podobne.

Gość lenusia
NIE NIE NIE

Gość Tatuś39
Posłuchaj po prostu nie chce żeby dzieciak krzyczał J...Policję-bo to bez sens ,nie chce żeby potem zaczął ćpać.nie chce żeby miał w gębie jak taki spod sklepu

Gość Tatuś39
Spójrz na 60parę % małolatów,którzy tego słuchają...

Gość murdock
"staszek spod monopolowego murdock- gowno wiesz" ;;;; odpowiadam twoim jezykiem bo innego prawdopodobnie nie zrozumiesz: a ty wiesz siki.

Gość murdock
zebys ty monopolowy wiedzial ile ja lat siedze w muzie-pewno tyle co masz ty lat razem z twoim ulubionym stolcem.

Gość Tatuś39
Zakaz na Firmę i Peje takkk....a Eldo to taki hmm nie no sam posłuchiwałem.a ten Tede czy Sokół tak?

Tede nie, Sokół jak najbardziej. Niech młody wychowa się na kawałkach Eldo, to zobaczysz jaki inteligent z niego wyrośnie ( i piszę to całkiem poważnie:O). Teksty Eldo są dalekie od przemocy, są liryczne i dużo w nich zahaczeń, metafor pochodzacych z literatury, z naciskiem na szkolne lektury. ;)

Gość murdock
Dobrze bylo by dac mu cos w zamian.Skieruj jego uwage w strone innego rodzaju muzyki.Pokaz mu np.Jam.Albo (zalezy ile ma lat)Porcupine tree.Cos pozytywnego w kazdym badz razie.

Gość Tatuś39
a co sądzicie o tym tede bo on jakoś nie śpiewa o przemocy itp.Bo widze go w necie i wgl

Gość murdock
Peja jest bylym zlodziejaszkiem .Jednym z tych co wystawali w Poznaniu przed bramami i szukali okazji gdy jakis kierowca zostawi cos w aucie.Czy to moze byc jakis autorytet dla kogokolwiek?Wytlumacz mu to.

Gość murdock
Tak-ten tede-ale wiesz-gatunek ten sam.gdy go polubi to nie unikniesz tego ze bedzie sluchal tych wszystkich Pejow i innych primitywow.Bedzie sie poruszal w obrebie tego gatunku-to jest chyba jasne to o czym pisze.Ja bym z nim pogadal.Pokazal mu o co chodzi.Napewno zrozumie.

Gość Tatuś39
Aha a z zagranicznych to jakiegoś Flera chce i Eminema i Dr Dre...

Tatus, uswiadom synowi przede wszystkim, ze jak chce sluchac rapu, to nie moze sciagac muzyki z internetu, bo to mija sie z celem.:classic_cool:

Gość Ta rozważnaa
No oczywiście ! JA mam 17 lat i rap to jedyna muzyka, której słucham. Przecież to oczywiste.To, że słucham rapu to NIE znaczy że się tłukę, rozpie***am, palę i piję. Tak nie jest muzyka ta ma piękne przesłania i jest głosem ulicy, na której żyje każdy z nas . A nie jakieś techniawe umcy umcy i ćpanie do tg .