Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GIELDA texos

dziewczyny chcialybyscie miec chlopaka , ktory gra na gieldzie i w wieku 21 lat

Polecane posty

Gość gielda teoxv
nawet napisales szczylu do mnie i zaczales mnie obrazac :) a przewaznie robia to no wlasnie jakie osoby podczas dyskusji:) jak mozna nie rozumiec , ze jak sie dysponuje mniejszym kapitalem to ma sie wieksze mozliwosci inwestycyjne jak i spekulacyjne?? u nas w takim zargonie mowi sie na takie osoby pieszczotliwie leszcze

Gość gielda teoxv
dalem Ci przyklad karen ale ty nie potraisz sie odniesc do tego co napisalem :) widzisz jak napisalem , ze zaczynalem w 2007r od 2k zl i co miesiac doplacalem 500 zl to jak sadzisz jak dziala magia % skladanego jak uda cie sie zarobic na spolek 30% i potem od calego kapitalu 30% to ile to jest od kapitalu poczatkowego dalem Ci przyklad karen i nie wiem jak jeszcze mozna to wytlumaczyc no ale ltrudno :) im wiecej takich osob jak Ty na gieldzie tym lepiej dla mnie jak to sie mowi ?? dawcy kapitalu

Gość gielda teoxv
odnies sie do tego co napisalem bo o pierdolach nie rozmawiam podalem konkretne przyklady , ktore swiadcza o twojej niewiedzy i jak ty mi piszesz , ze ja jestem gimnazjalista a w rzeczywistosci to Ty nie odnosisz sie do tego co ja napisalem to kto tu jest na jakim poziomie zgadnij??? odnies sie do tego co napisalem chociaz watpie bys potrafil

Gość gielda teoxv
mi nie chodzi o poziom kobiet bo nie mi oceniac lecz o to , ze rozne kobiety niezaleznie od wychowania i inteligencj ipodobnie oceniaja atrakcyjnych facetow a , ze roznie takowego zdobywaja to juz inna sprawa :)

Gość gielda teoxv
tak jak pisalem wczesniej mozesz poczytac na tym watku :) zaczynalem podczas szczytu hossy :) wig to indeks grupujacy wszystkie spolki na naszym rynku i spadl on od szczytu z 70k punktow do dna na poziomie 20k punktow i jakbys choc troszke znal sie na gieldzie to bys wiedzial , ze rozne spolki maja rozne bete w porownaniu do szerokiego rynku no i jakbys czytal , ze gram na rynku kapitalowym i kontraktach to bys wiedzial , ze sie zarabia jak rynek spada jak i rosnie tym bardziej duze stopy zwrotu sie osiaga podczas fal spadkowych poniewaz trwaja one o wiele szybciej niz trendy wzrostowe(latwiej sie schodzi z gory niz pod nia podchodzi) oczywiscie mozna zle obstawic potencjalny ruch rynku lecz jezeli stosujesz stop losy i korzystasz z metod , ktore lapia trend to bys wiedzial , ze wlasnie od 2007 r do 2009r mozna bylo zarobic najwiecej na krotkich pozycjach zarabia sie na wzrostach i na sapdkach lecz duzo osob , ktore znaja gielde z gazet mysla o zarabianu na gieldzie tylko wtedy gdy instrument bazowy rosnie a nie zdaja sobie sprawe , ze mozna zarabiac na spadkach czyli pozyczam od kogos akcje proporcjonalnie do wigu 20 i sprzedaje je od razu na rynku i umawiam sie z osoba , ze oddam mu tyle akcji ile pozyczylem niezaleznie jaki bedzie kurs w przyszlosci i jak otworzylem 14 krotkich pozycji po 3460 pkt (przed upadkiem lemana) to przy spadku o 400pkt co przy tamtym silnym trendzie spadkowym bylo dosyc szybkie :( juz nie mowiac , ze indeks lecial dalej na poludnie z malymi korektami no ale liczmy 400 pkt to jezeli jeden punkt to 10 zl zysku lub straty to przy 14 kontraktach i 460 punktach ile masz kasy??

Gość gielda teoxv
heh widzisz nigdy ci nie pisalem o swoich transakcjach wiec nie wiesz tak naprawde jakie mialem (chyba tylko pisalem o groclinie i amice lecz to byly moje najlepsze transakcje a nie mowilem nic o wielu innych spolkach i kontraktach na , ktorych gralem wiec sory ale ci nie wyszlo :D) tymbardziej , ze groclin i amice kupowalem w pierwszym kwartale lub na poczatku 2 kwartalu 2009 r a to co gralem wczesniej to nie wiesz

Gość gielda teoxv
a najlepsze jest to jak napisales do mnie , ze sie pograzam :) i nawet nie wiedziales ile wynosi wig nosz naprawde jak ktos sie pograza to wlasnie Ty 600pnkt spadl do 2k punktow a to dobre http://stooq.com/q/?s=wig&c=10y&t=c&a=lg&b=0 zobacz sobie wykres wigu ja wiem to tylko 1000% pomylki ale co tam :D

Gość gielda teoxv
dobra lece spac a ty sie podszkol bo naprawde dyskusja jest jalow jak ktos nie ma elementarnej wiedzy o rynkach kapitalowych wiec sory ale musisz sie podszkolic to moze wtedy pogadamy bo narazie to jest dla mnie zenujace papa

Gość gielda teoxv
dobra lece spac widzisz jak ja mowie , ze sprzedalem proporcjonalnie spolki z wigu 20 to mam na mysli sprzedanie kontraktu terminowego i nic nie pisalem o kontraktach terminowych na akcje :D lub tez o sprzedazy akcji na krotko:D Ty sie starasz doszukac niescislosci w tym co ja mowie kapitalowo lecz merytorycznie to niestety ale w wiekszosci wypowiedzianych przez ze mnie zdan nie skomentowales i jedynie starasz sie doszukac klamstwa w mojej potencjalnej stopie zwrotu :D no ale ok ciezko mi jeszcze podawac nastyeppne argumenty osobie , ktora ma male pojecie o gieldzie wiec juz tego nie robie bo bez sensu jak ty nawet sie nie odnosisz do tegoco napisalem :D

Gość chlopiec sie pochwalil
:D:D

Gość ggfggg
a do tego jest brunetem o sniadej karnacji (w sumie ladnie to wyglada)"

Gość gry w kasynie
"I have never had a girlfriend. A ja mam 26 lat i na koncie 400 zł i co? któraś by mnie zechciała" Moze jakas desperatka co leci na tani towar. ;) :D:P

"gielda teoxv widzisz jak napisalem , ze zaczynalem w 2007r od 2k zl i co miesiac doplacalem 500 zl to jak sadzisz jak dziala magia % skladanego jak uda cie sie zarobic na spolek 30% i potem od calego kapitalu 30% to ile to jest od kapitalu poczatkowego" dla uproszczenia załóżmy, że autor miał na początku 20 000 PLN (2 000 PLN + 36*500 PLN) po 3 latach ma 200 000 PLN a. prosta stopa zwrotu w okresie trzech lat = 200 000/20 000 - 1 = 9 jeżeli przyjmiemy kapitalizację prostą (czyli nie procent składany), to mamy roczną stopę zwrotu równą 3 tylko, że 9 oznacza tutaj 900%, a 3 - 300% i jest to kapitalizacja prosta a nie złożona ("składana") b. jeżeli założymy kapitalizację złożoną (procent składany), to roczna stopa zwrotu wynosi 115% dla stopy zwrotu 30% w kapitalizacji złożonej po trzech latach mamy ok. 44 kPLN (a nie 200 kPLN) pomijając te rachunki powyżej, w dyspozycji autora pozostawała mniejsza kwota (uzupełniana wpłatami, co w sumie daje 20 000), zatem jego zwrot byłby jeszcze większy niż 115% w ciągu roku to tyle na temat samych wyliczeń bez komentarza

Gość tu nikt sie nie zna na takich
rzeczach

oj ludzie ludzie - a ja chłopakowi wierzę, a to dlatego, że sam doświadczyłem podobnej sytuacji. Niech wiec frustraci giełdowi, którzy tylko bardzo chcieli a niewiele im z tego wyszło - zmienią płytę i porzucą błędne wnioski. Oczywistym jest, że giełdzie "łatwiej" pogrywa się mniejszym kapitałem i łatwiej z małego kapitału zrobić szybko duży - taki właśńie o jakim pisze kolega. Warunek jest jeden - aero strachu w oczach, maxymalizajca ryzyka i jakieś pojęcie o tym co się robi i czego się chce. Przestańcie więc pisać o nierealności tego co on zrobił - bo to jest jak najbardziej realne, a wiedza jaką w w swych wypowiedziach prezentuje na to także wskazuje. Pozdrawiam młodego inwestora i życzę dalszych sukcesów - bo masz ku temu zajebiste predyspozycje - widac, że to po prostu kochasz. :-).... jak ja.., hehe

"tofik05 Przestańcie więc pisać o nierealności tego co on zrobił" rachunek czarno na białym wykazuje, że autor konfabuluje (z 20 kPLN nie da się zrobić 200 kPLN przy stopie 30%) leszcze są od tego, żeby je golić, zwłaszcza te, co nie umieją liczyć i biorą wiele rzeczy na wiarę na przekór faktom ale to jest odbiegnięcie od tematu, bo właściwie, to chodzi o to, że każdy bajer jest dobry na dziewczyny, byleby nie przesadzić

oczywiście, że się da!!! a bajer bajerem - zgadzam się, że każdy dobry... to jest inna sprawa :-)

Gość fcjfllggl
lukam w swoje notowania w cdmnecie i widzę ,że Amica kosztowała 5zł w lutym i kwietniu 2009r, a 23 zł w lutym 2010 r........hehehe....więc jak widać "gracz" z ciebie żaden bo trzymałeś te akcje prawie rok. :) .Jak widać trafiło ci się skoro mówisz ,że Groclin i Amica to twoje najlepsze inwestycje. Obu firmom zajrzało w oczy widmo bankructwa ( luty 2009) więc na prawdę miałeś szczęście. Gdybyś kupił na przykład Krosno,bądź Techmex, inaczej potoczyłaby się twoja historia....Wystarczy powiedzieć ,że Amica spadała z 33zł w 2007 do 3,3zł w 2009, a Groclin ze 140zł w 2004r do 2,5zł w 2009r.....:)....Obyś kiedyś nie wsiadł na górce i nie zjechał do samego dołka kurczowo trzymając się pozycji i stając się ze spekulanta i gracza inwestorem dłuuuuuuugoterminowym :) Jak widać wystarczyło kupić kilka tysięcy sztuk Amici gdy była w okolicach 3,5zł by sprzedać w marcu 2010r po ponad 40zł od sztuki i juz z 12 tys robi się 200 tys :) .....żadna mecyja.....a że Oferma tego nie rozumie ???.....cóż, jak zwykle pozostaje mu słowotok i obrażanie interlokutorów.... Tak czy inaczej wolałbym 20% z miliardów Buffeta niż 2000% z 2 tys złotych....:) I pamiętaj ofermo,że spekulant mający 10 - 500 tys zł może zamknąć bądź otworzyć swoją pozycje w akcjach jednym zleceniem. Natomiast ktoś kto ma duży pakiet akcji danej spółki,bądź kilkadziesiąt czy kilkaset milionów zł do zainwestowania ( OFE,TFI, czy twój Buffet), będzie wychodził bądź wchodził kilka miesięcy by otworzyć bądź zamknąć pozycję na jakiejś spółce. Nie porównuj więc stóp zwrotu funduszy obracających miliardami z kimś kto obraca małą sumą bo to chybione porównanie.

Gość ??????????????????????????????
ile to jest 200K??

Gość co to 200k zł????
:D:D:D:D

Gość gielda
patrz teraz na techmex

Gość oferma aco to znaczy to k
przy 200?

Gość fcjfllggl
"no i dokładnie to zdanie świadczy o tym że nie masz pojęcia jak się gra na giełdzie.naiwne myślenie że można kupić po najniższej cenie i sprzedać po najwyższej obnaża ludzi którzy giełdę znają z newsów na onecie " Kończ waść wstydu oszczędź........jesteś żałośniejszy niż mogłoby się wydawać....kwestionowałeś możliwość zarobienia w krótkim czasie 200 tysięcy więc dałem ci banalny przykład jak prosto można to było zrobić po takich gigantycznych spadkach jakie miały miejsce na przełomie 2008-2009 roku. Jedno co masz do powiedzenia to kwestionowanie wszystkiego,błaźnie.Jeśli giełda kojarzy ci się tylko z grą to nie mam o czym z tobą rozmawiać, żałosny psychopato. A giełdę znam od 93 roku gdy notowane na niej było 10 spółek gdy sesje były 2 razy w tygodniu, a zlecenia składało się podczas wizyty w biurze maklerskim na samokopiujących drukach - niebieski sprzedaż , a czerwony kupno. Były to czasy gdy na otwarcie rachunku inwestycyjnego czekało się 3 tygodnie, czasy gdy nie było notowań ciągłych,gdy przy cenach widniały rk,ok,nk itp, świadczące o przewadze kupujących bądź sprzedających, bądź cenie beztransakcyjnej i automatycznym wzroście o 10% ( ok),czasy kolejek po akcje Banku Sląskiego na którym podczas debiutu w 94 roku zarobić można było 1300%, czasy gdy nie były notowane derywaty ( choćby kontrakty na indeksy),czasy Wedla,Exbudu,Tonsilu,Universalu, BIGu........ Domyślam się,że gdy wkleję ci jakiegoś mojego pita 38, też będziesz go kwestionował,mitomanie - psychopato ?. LOL Powiem ci jeszcze, że dzisiaj sprzedałem Zastal po 3,1zł.....Kupiłem Boryszew po 2,31zł......dokupiłem Polnordu po 35,2 na zamknięciu i biorę z niego dywidendę 70 gr netto - dziś był dzień ustalenia prawa jutro kurs będzie skorygowany o jej wysokość.Spółki w które także wierze to Bumech,Paged, Mostostal Płock,Apator,MIT,MNI i parę innych. Zamknij więc tą swoją zarozumiałą gębę,a gdy nie masz nic do powiedzenia to po prostu nie owijaj tego faktu w słowa......Już naprawdę niewielu daje się nabrać na ten twój słowotok,teoretyku każdej dziedziny życia.....

Gość ehhh....
I właśnie takie tematy jak ten pokazują, że mężczyżni są inteligentniejsi od kobiet. Czemu żadna baba nie wypowiedziała się tutaj...no może wpisać to napisały, ale nie mając nic dopowiedzenia. ;)

Gość wiki1006
to proste dlaczego kobiety nie odp na ten temat...nie grają na giełdzie:) chyba nie lubimy tak ryzykować pieniędzmi, lepiej sobie kupić prezent hehe

Gość ehhh....
Nie grają, bo się na tym zupełnie nie znają. A nie znają się z wiadomych powodów.

Gość fcjfllggl
Tak naprawdę to jestem 21 letnim nieudacznikiem - prawiczkiem któremu marzy sie co noc, że jest Gordonem Gekko i obraca wielkimi milionami na giełdzie. Cała moja wiedza jest kopiuj-wklej z wiadomości na onecie. Chciałem tylko sprawdzić czy wy - tepe szmaty lecicie na kasę.

Gość Manekina
Ten podszyw wyżej to trochę niewypał :P nie ten nick. Autor tematy, 21 latek o nicku ''gielda teoxv'', to nie ta sama osoba co ''fcjfllggl''.

Gość jhvgfx
a Boryszew dziś +15%