Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchareczka222222222222222222

Proszę pomożcie!!!Rada kulinarna

Polecane posty

Cześc mam wielką prośbę do wszystkich.Możecie mi doradzic co ugotowac na obiad.moze to glupie pytanie ale mam 22 lata i nie umiem gotowac a moj facet uwielbia jesc,wiec przez zoladek do serca:)Prosze jakies latwe przepisy i moze jakies rady:)bardzo byscie mi pomogli.Dziekuje z góry

NO HELLO..... zrób mu nasze polskie jedzonko........kotleta zapiekanego z serem i pomidorek na wierzchu + ziemniaczki z koperkiem+ salatka z kapusty pekińskiej.........napewno mu będzie smakowac.....

a jak to zrobić??

Gość NB orange
dla początkujących spaghetti :D makaron jak ugotować chyba wiesz - jest na opakowaniu :p a sos zrób wg przepisu na opakowaniu :D czyli mięso podsmaż + jakaś cebulka, przyprawy, na końcu sos i gotowe :D

Gość mizantropka
mozesz zrobic piers kurczaka pokrojona w paski, ryz i warzywa na parze; albo tortelini ze szpinakiem i ricotta lub z miesem, pieczarki lekko podsmazone na patelni z sosem smietanowo -czosnkowym. mozesz tez zrobic pyszne danie makaronowe: kokardki, a do tego sos: pomidory z ziolami, tunczyk, kapary. ale nie wiem co lubisz Ty i Twoj??

Gość zrób kanapke z serem

Zupa koperkowa z lanym ciastem :) Pęczek koperku pokrajany zagotować z kostką na wędzonce w 1l wody, pół łyżki vegety, pół łyżki maggi, zrobić lane ciasto (jajko, mąka, mleko, zmiksować, i wlewać kluseczki do zupy - ja przy wlewaniu mieszam w zupie mieszadełkiem od miksera, żeby się kluseczki robiły), zabielić śmietaną albo mlekiem i wsio (do zabielenia wcześniej odlej pół kubeczka, w nim wymieszaj zupę ze śmietaną albo mlekiem) ;)

Gość mizantropka
a w ogole, ile czasu jestes z tym facetem? jesli krotko, to nie staraj sie za bardzo :) ;):D

Też wasze przepisy są super:)Tylko bym prosila abyscie napisaly jak dla debila bo nim jestem w kwesti gotowania. Z chlopakiem jestem rok.moze to niedlugo,ale chce sama dla siebie tez sie nauczyc a najpiekniejsze bedzie jak zobacze jego mine gdy cos dobrego ugotuje,bo sie ze mnie wysmiewa ze nie umiem gotowac i wielbi swoja mame.

Gość pytająca mamusia
o kurde, jeśli wysmiewa się z Ciebie bo nie umiesz i wielbi swoja matkę to weź od razu go zastrzel :) bo ja bym chyba tak zrobiła :)

ja myślę że skoro nie potrafisz gotować to najprościej będzie zrobić normalnego kotleta schabowego do tego młode ziemniaczki posypane koperkiem i np kup kalafiora idziesz do sklepu i prosisz o dwa kotlety schabowe w domu rozbijasz je delikatnie z każdej strony tłuczkiem posypiesz solom pieprzem i zostawisz tylko nie uważaj na sól żeby nie przedobrzyć :D ziemniaki obierasz ( chyba potrafisz ugotować ziemniaki co ? )....wstawiasz w tym samym czasie w osobnym garnku gotujesz osolonego i można dodać odrobinę cukru kalafiora jak ziemniaki będą prawie miękkie.....szykujesz panierkę do kotletów ...czyli rozbijasz jajko na talerzu widelcem je rozmieszaj ....na osobnym talerzu wymieszaj bułkę tartą z odrobiną mąki kotlet w jajo później w bułkę z każdej strony oczywiście i na patelnie kalafior odcedzasz i możesz rozpuścić odrobinę masła jak się rozpuści dodaj bułki tartej jak wszytko razem się zarumieni polej tym kalafiora nałożysz na talerz ziemniaki kotleta kalafiora a wszystko posyp świeżmy pokrojonym drobno koperkiem chciałaś jak dla debila to proszę prościej już napisać chyba nie można :D

no jest bardzo zwiazany z rodziną,ale nie obchodzi mnie to..Chdzi o to zebym malemu gnojkowi pokazac,a po drugie sie wyprowadzam z domu niedlugo wiec cos jesc musze:P

Ja super dzieki wielkie:* a cos trudniejszego bo to umiem:)jeszcze kalafiora nigdy nie gotowalam no ale to zrobie tak jak mi napisalas

Gość zrób herbatę

Gość prawda jest jedna -moja
jajka po polsku mu zrób