Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akuba

dlaczego nauczyciele dostaja wypłatę

Polecane posty

Gość akuba

z "góry" za miesiąc?

Gość akuba
up

Gość akuba
nie wiecie?

dlaczego bronek obiecal im podwyzke 30%?? pozniej dwie tranze po 10% ?? a teraz obiecuja jednoirazowo7%? rozmowy z zwiazkami bede trwaly Ale pytanie dlaczego ONI ciagle dostaja podwyzki !!!

Gość akuba
rozumie twoje problemy, może dostają podwyżki bo malo zarabiają za ciężka prace. A jeśli ktoś twierdzi ze inne zawody tez powinny dostawać podwyżki itp., to ja mam pytanie dlaczego nie został nauczycielem? Ja pytałam dlaczego dostają wypłatę z góry podobnie jak strażacy?

Gość wwiolkka mariolka
w sumie co za roznica dla ciebie czy dostaja z gory cyz na koneic miesiaca?

Gość akuba
różnicy nie ma, tylko po prostu mnie to zastanawia.

Gość bo mozna im zaufać
i wiadomo, że nie spierdzielą po otrzymaniu wypłaty :classic_cool: satysfakcjinuje się moja odpowiedź

Gość mondra jesdem nie słyhanie
powinni dostawać za wyniki uczniów:D

Gość żeby takie jełopy
jak niektórzy z wypowiadających się tutaj od czasu do czasu wysilili szare komórki....ups....JEDNĄ KOMÓRKĘ:) jezeli wierzycie w te 30% to współczuję....wg stawek nauczyciel po 30 latach pracy z najwyższym stopniem awansu zawodowego od września dostanie ok 150 zł - oczywiście BRUTTO! Czyli od tego odejmijcie jakieś (znowu około) 35%. Jezeli macie pojęcie o matematyce i płaceniu róznego rodzaju podatków, ubezpieczeń itp. Nie muszę dostawac podwyżek - chcę tylko zarabiac tyle, by móc godnie zyć po tylu latach nauki na bardzo dobrych PANSTWOWYCH UCZELNIACH, A NIE SZKÓŁKACH, GDZIE ZA KASĘ ROZDAJĄ DYPLOMY WSZYSTKIM. NAWET JEŁOPOM!

Gość akuba
Nauczyciele, nie zarabiają kokosów, ale tak się tylko większości wydaje. Podwyżki są, owszem, ale to nie jest wynagrodzenie za które da sie utrzymać rodzinę.

Gość nauczyciel szkoły specjalnej
Jeśli ktoś uważa, że nauczyciele mają same przywileje to zapraszam do zawodu..., Pracuje z dziećmi uposledzonymi i każdemu kto uważa, że mam lekko polecam spróbować nauczyć takie dziecko (któremu się nie chce, a rodzicom nie zależy) nauczyć czytać, pisać i choć troche liczyć... ja czasami wymiękam i wolałabym skopać hektar ziemi.

Gość Wolne zarty..
Praca nauczyciela w liceum jest ciezka? Nie rozsmieszajmy sie.. Z ktorej strony ona jest ciezka? Ja to widze tak-nie przepracuja swych wyksztalconych umysłow a juz napewno dup a kloca sie najwiecej i narzekaja na swoj los.. Zenada

Gość fjhygb
lekka i wysokoopłacana..., rozumiem, że zaniosłeś już CV?

Gość andie
i znów temat nauczycieli... teraz padło na ich podwyżki, tylko jak ktoś już wcześniej zauważył po odcięciu wszystkich składek zostaje (...) w dodatku wynagrodzenie nauczycieli w naszym kraju nie jest wysokie jak wam się wydaje... a co do wypłaty "z góry" to nie wiem dlaczego, w sumie to i tak nie ma większego znaczenia...