Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość susssssaneeee

Co lepsze?Taka praca,czy taki staż?

Polecane posty

Gość susssssaneeee

Od października zaczynam studia zaoczne.Chcę iść teraz do pracy,żeby zarobić trochę kasy,no i mieć jakieś zajęcie.I teraz nie wiem co wybrać-czy staż za 700 zł od godziny 7 do 15(pracownik administracyjny),czy normalna praca na cały etat od godziny 10 do 18,płaca 1540 zł ?

Gość praca
na caly etat

Gość KAMAAAA
przepraszam..a ten staż to nie jest na cały etat przez przypadek..od 7 - 15?

Gość susssssaneeee
Na stronie internetowej resortu skarbu znajduje się miliardomierz mierzący bieżąco wpływy z prywatyzacji, która nie tylko przyspiesza, ale wręcz galopuje. Po co nam spółki energetyczne, Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie, uzdrowiska, kopalnie, elektrownie, zakłady, tzw. ciężkiej syntezy chemicznej? Cały ten publiczny majątek, to prawda, wymagający dofinansowania lepiej przecież sprzedać, żeby były pieniądze i rząd miał czym rządzić przed wyborami samorządowymi, a w przyszłym roku parlamentarnymi. Rząd, przy pomocy polityki prowadzonej przez ministra skarbu Aleksandra Grada, ciuła więc miliardy. W tym roku skarb państwa ma uzyskać ze sprzedaży majątku publicznego 25 mld zł. W 2009 r. przychody brutto osiągnęły 6,97 mld zł, rok wcześniej - 2 mld 371 mln zł. Tegorocznej prywatyzacji, która z miesiąca na miesiąc przyspiesza, zostało narzucone rekordowe tempo. Marzeniem ministra byłaby sprzedaż naszego wspólnego majątku za 37 mld zł, pobiłby wtedy rekord Emila Wąsacza z 2000 r., który z prywatyzacji w 2000 r. uzyskał 27,2 mld zł. Minister nie mówi o tym głośno, ale ma nadzieję, że mu się to uda. Na stronie internetowej Ministerstwa Skarbu Państwa znajduje się miliardomierz mierzący przychody z prywatyzacji. Licznik tyka.

Gość całkiem fajniee
Idź do normalnej pracy, nie daj się wykorzystywać za groszę, a te 1500 zł, to już w miarę jakaś kasa jest...

Gość moja rada..
To zalezy jako to praca (ta od 10-18) w sumie lepiej tam płacą i mogłabyś najpierw pójść do tamtej pracy zapłacisz za studia i jeszcze wystarczy Ci pieniedzy aby coś sobie kupić. Na stażu z koleji bardzo mało płacą ale jeli byłaby perspektywa zostania tam na dluzej... Ja ukonczyłam staż w urzędzie i powiem szczerze ż zostać tam na stałe nie jest łatwo stażystów wielu a na etaty i tak mają zaklepanych ludzi po znajomości. Natomiast gdy miałam prace (9szczęsliwy trafem) gdzie zarabiałam na rekę więcej niż 1000 zł (zarobki wachały sie od 1400-2000 na rękę) to chociaż odczułam że coś zarobiłam bo te 700 zł ze stażu to nie wiadomo bylo na co dzilic. Ale jesli jesteś młoda i zrobisz staż to będziesz miec jakies doswiadczenie i może bedzie Ci latwiej zdobyć pracę tym bardziej jesli kierunek studiów jest zbliżony do chaakteru pracy na stażu. Wybór należy do Ciebie , powodzenia!

Gość susssssaneeee
Tak,staż na całym etacie za 700 zł,natomiast praca w sklepie z odzieżą za 1540 zł. Dzięki Wam za radę :)

Gość susssssaneeee
Co już poszło Pod koniec czerwca znaleźliśmy się w okolicach połowy planowanych przychodów z prywatyzacji na ten rok - zebrałem ponad 12 mld zł pochwalił się podczas konferencji prasowej Aleksander Grad. Dodał, że nie ma zamiaru blokować sprzedaży akcji spółek, które mają kluczowe znaczenie dla gospodarki, tylko dlatego, że skarb państwa jest w nich większościowym udziałowcem. Przypomniał, że program prywatyzacji rządu Donalda Tuska mówi o sprzedaży 800 spółek, z czego kilkaset powinno zostać sprywatyzowanych do końca tego roku. Z cennych i ważnych dla naszej gospodarki firm, których akcje skarbu państwa w pierwszej połowie br. poszły pod młotek były pakiety akcji Kombinatu Górniczo-Hutniczego Polska Miedź sprzedane za 2 mld zł i Grupy Lotos upłynnione za 406 mln zł. Sprzedano również udziały w Uzdrowisku Ustka Sp. z o.o. i Uzdrowisku Kraków Swoszowice Sp. z o.o. Grad sprzedał 16,05 proc. akcji energetycznej Enei SA za 1,13 mld zł oraz akcje lubelskiej kopalni węgla kamiennego Bogdanka. Niedawno na giełdzie zadebiutował Powszechny Zakład Ubezpieczeń i spółka energetyczna Tauron. Ale to nie koniec w 2010 r. Oto najbliższe plany prywatyzacji ważnych firm nakreślone przez ministra Grada: na giełdzie zadebiutuje sama giełda (GPW), wyłoniony ma być inwestor branżowy dla Energi, sfinalizowana prywatyzacja kilku, może nawet dziesięciu uzdrowisk. Do końca mają zostać wznowione procesy prywatyzacyjne w zakładach azotowych w Tarnowie i Kędzierzynie, Grad liczy, że tym razem może sprzedaż się uda. Inwestorzy właśnie składają oferty na zakup akcji „azotów w Puławach i Policach. Trwają mrówcze prace, żeby sprzedać PAK, czyli Zespół Elektrowni Pątnów-Adamów-Konin i przy okazji dwie kopalnie węgla brunatnego, jedną w Adamowie, drugą w Koninie

Gość całkiem fajniee
Nie patrz na doświadczenie, że je zdobędziesz na stażu, to mit...chyba że masz znajomości i wiesz, że tam zostaniesz później na etat...

Gość susssssaneeee
Minister Grad wybiera się z misją prywatyzowania polskiej gospodarki do Chin. Pekin i inne miasta Państwa Środka ma zaliczyć, kiedy skończy się u nas okres kanikuły. Był w sprawie stoczni w Katarze, trudno nie pamiętać tej klęski, był w Kuwejcie, Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Japonii, Singapurze, składał wizyty w Paryżu i Londynie. Chyba żaden inny minister skarbu, nie żył tak na walizkach.

Gość tusk wprowadził
prace na umowe zlecenie