Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kim wlasciwie jestem

Jak sie nazywa taki typ kobiety ?

Polecane posty

Zastanawiam sie, bo jesli kobieta pracuje to jest kobieta pracujaca ;) jesli jest szefowa to jest biznesswomen, babka, ktora sprzata w domu i robi obiadki kura domowa a taka kobieta, ktora nie pracuje ale tez nie prowadzi domu tylko np. studiuje sobie dwa kierunki dla przyjemnosci i z wlasnych ambicji, ale pracowac nie musi ani w domu ani zawodowo ?

Gość morena z mazur
kobita wyzwolona mile widziane by było gdyby jeszcze była lesbijka, jesteś?

Gość pracująca zawodowo i w domu
no...jesli nie pracuje, nie prowadzi domu i nic nie robi to chyba lewus, to ze studiuje nie oznacza że nie mozna miec obowiązków w domu rodzinnym i pomagać,

Gość gry i zabawy
leniwiec

ale po co mam sprzatac, skoro tym zajmuje sie wynajeta osoba od tego, lol ? dla idei ? tak naprawde kiedys tylko kobiety z nizin spolecznych zasuwaly w domu a teraz to najlepiej, zeby zasuwaly na dwa etaty i jeszcze sprzataly w domu ? moze stad to oburzenie ja nie pytalam o ocene, a jedynie o okreslenie jak nazywa sie taki styl zycia lewus to osoba, ktora nic nie potrafi i nic jej nie wychodzi, wiec do mnie nie pasuje :D

Gość do psychicznej kafezdziry
kobieta studiująca

Gość 01mk
nie wiem jak cię określić, masz wszystko i o nic nie musisz się martwic, idylla po prostu

no wlasnie wydaje mi sie ze kiedys byl to standardowy model rodziny w rodzinach o troche wyzszym statusie (no poza studiami, bo jednak babki nie studiowaly) a dzisiaj sie to tak bardzo zmienilo, ze wlasciwie nie ma okreslenia na ow stan :) nie uwazam tego za zly model rodziny jesli dwie strony sa szczesliwe i tego chca

Gość ciocia krysia
nie no bez jaj ze studiujesz i w domu masz dwie lewe raczki tragedia poprostu i nikogo nie obchodzi ze studiujesz 2 kierunki kazdy bierze na siebie tyle ile da uniesc i tak zeby mogl wykonywac wszystkie obwiazki jakie do nieog naleza takze prowadzenia domu nie masz czaus na zajmowanie sie domem rzuc jeden kierunek odrazu znajdziesz czas jak ja studiowalam dziennie prawo to byly i tez osoby ktore do prawa dobieraly dziennie inny drugi kierunek i dawaly rade zajac sie domem a nawet zalozyc rodzine jeszcze na studiach

wiec wyjasnij mi Coralicku, po co mam isc do pracy, jesli moja pensja niczego nie zmieni w naszym budzecie a bede tylko zasuwac osiem godzin dziennie ? i po co mam sie wcinac osobie sprzatajacej, skoro ona robi to lepiej i zawodowo ? :D widzisz logike ? isc do pracy po to, zeby osoby na kafe nie wyrzucaly swoich frustracji ? kazdy ma swoje zycie i nie Tobie oceniac moje, ja Ciebie nie obrazam

Gość ciocia krysia
kim wlasciwie jestem pwinnas na wsi urodzic sie wiele lat temu to byc sie pazozycie nauczyla ze jakbys nie zrobila dniowki w polu i nie uprzatnela izby to bys jesc nie dostala

ile razy mam powtarzac, ze nie musze zajmowac sie domem, bo stac nas na profesjonalna usluge w tym zakresie a ja tego nie lubie robic i chyba nikt przy zdrowych zmyslach nie lubi, tak ? czy ja odejmuje dzieciom (ktorych nie mam) od ust, zeby ktos inny kibel za mnie posprzatal ? czy ktos tu logicznie mysli ? mam rzucic studia, zeby zamiatac podloge bo wtedy poczuje sie lepiej ? no lol

Gość ciocia krysia
kim wlasciwie jestem nie wstyd ci ze ktos robi na Towja dupe az zal mi ciebie jaka ty jestes niesamodzielna i zalezna od pana ktory cie utrzymuje jak trzeba nie miec szacunku do siebie zeby na cos takiego pozwalac

gdybym sie urodzila na wsi pare lat temu, to zapewne bym pracowala i niezle sobie radzila, ale zycie ulozylo mi sie jak na razie tak, ze nie musze tego robic i wcale nie jest mi przykro z tego powodu a innym zawsze zycze jak najlepiej

a pieniadze sa skad?bo jak dostalas fortune po babci,to luz...ale jesli twoj maz na ciebie robi,to lepiej dobrze sie pilnuj-zyc na czyjejs lasce to srednia przyjemnosc

a tam zazdrościcie czy co? Babka ma kasę , nie wiem po ojcu biznesmenie czy spadek czy wygrana to jej sprawa a wy już ją wyzywacie od nierobów. Zadzrościcie i tyle a Ty kobietko nadal baw się bo i to w piach czy Ty czy ja czy oni, używaj zycia ile wlezie

kim wlasciwie.... zaytalas? Odpowiedzialam! Jesli sie czujesz obrazona to znaczy ze cos w tym jest! Ot co!

Pan, ktory na mnie pracuje czuje sie szczesliwy i meski, ze moze to robic, ot taki ma swiatopoglad, jest szczesliwy ze spelnia sie dla swojej kobiety, ktora kocha a ja czuje sie szczesliwa i kobieca, ze sie mna opiekuje, potrafisz to zrozumiec ? czy dla Ciebie szczyt szacunku do siebie to pokazac calemu swiatu jestem super niezalezna, bo zarabiam 2000 ? Gdybym nie znala swojej wartosci to moze na wszystkie sposoby probowalabym udowadniac, ze jest inaczej, ale nie musze

Gość pracująca zawodowo i w domu
ja pierdziu...siedzi księżniczka w domu i szuka sobie zajęcia ( och plis,jestem nieszczęśliwa,nie wiem kim jestem, lewusem,pasozytem czy nie?) jak na myslenie studiujacej to napewno jesteś głupią pindą! nic nie reprezentująca i tyle! poszłabys chociarz do hospicjum pomóc chorym, zrobiłabys cokolwiek skoro az tak ci się w zyciu powiodło ,jesli nie jest to filozofia to idź na nia bo z twoim podejściem miałabys co robić, zastanawiac się nad byciem...

Gość ciocia krysia
pracująca zawodowo i w domu bravo :):)

Gość tak tak tak do niczego sie nie
taka kobieta to PASOŻYT NIERÓB i DEBILKA :)

Gość kitkaaaaa kiteczkaaa aaa
jestes teraz po prostu studentka, jak juz ktos napisal. inaczej sie tego nie da okreslic. Jak juz skonczysz studia bedziesz np dziennikarka z wyksztalcenia i surferka z zamilowania - zalezy czym sie w zyciu zajmiesz jak skonczysz studiowac. Jesli nie musisz isc do pracy i nie chcesz to nie idz. Na pewno znajdziesz sobie jakies hobby, cos wymyslisz co bys mogla w zyciu robic. Nie wiem, otworzysz sobie stadnine koni, albo zaczniesz hodowac psy jakiejs rasy, zajmiesz sie praca charytatywna, wbudujesz park zabaw dla dzieci... Na pewno bedziesz miala jakies ambicje, a majac duzo kasy mozesz zarzadzac (przy wspolpracy ze specjalistami) roznymi projektami. Bardzo Ci zazdroszcze sytuacji

Coralick czy naprawde ciezko zrozumiec, ze ja poprosilam o normalne okreslenie na taka kobiete ? a ty podajesz okreslenie wyjatkowo pejoratywne ? czy ja nazywam kobiete pracujaca w domu np. garkotłuk ?

ee,jak maz ma wysoka pensje,to po co?choc od czasu do czasu milo by mu bylo jakbys mu cos fajnego ugotowala.a studia si zawsze przydadza.nigdy nie wiesz jak zycie sie potoczy.mozecie sie rozstac,on moze doznac wypadku czy cos.dlatego nie zamykaj sobie wszystkich drog.

Gość tak tak tak do niczego sie nie
a w przyszłości jak mu sie znudzi utrzymywanie pasozyta bedziesz dodatkowo bezrobotna i bez doświadcznia :P

lol ja jestem nieszczesliwa ? ja jestem bardzo szcesliwa :D chyba niezbyt biegle czytasz kobieto mimo swojej zyciowej zaradnosci zadalam proste pytanie, jesli je przeoczylasz vide pierwszy post

Gość ciocia krysia
kim wlasciwie jestem male dziewczynki ktore suzkaja sobie tatusia zamiast meza tez sie ciesza i czuja sie kobieco ze ktos sie nimi opiekuje rozwalaja mnie takie laski ojej jaka ja jestem nieporadna jak to sie mna trzeba opiekowac i robic na mnie bo jestem pasozyt i tak mi wygodnie dyskusji z toba nie ma bo nie znasz wartosic wlasnej pracy i satysfakcji z tego nie znasz wartosic pieniadza i nic o zyciu nie wiesz