Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość histeryczka jednaaaaa

Cysta - operacja - rekonwalescencja...ma pytanie?

Polecane posty

hej kobitki wiem ze nie na tym forum ale tu jest was wiecej. Za pare dni bede miec operacje usuniecia cysty na jajniku. Juz wiem ze bede miec ciecie na wyskokosci mojej "aneczki". Chcialam sie was zapytac jak przebiega rekonwalescecja po operacji, czy was bolalo i jak długo? Ile dni nie wstawalyscie z łózka, jak z oddawanie moczy czy kupki no i okres jesli mial nastopic za pare dni? Boje sie nie wiem jak sie przygotowac na to wszystko. Ile dni z reguly pbrzebywa sie w szpitalu a potem w domu...po jakim okrewsie bede mogla wrocic do poracy?

podnosze

Gość obiektywna zosia
zależy czy będziesz miała zwykła operację czy laparo?

no walsnie z tego co wiem to zwykla bo moja cyt ma cos kolo 9cm wielkosci wiec na zabieg ten bez ciecia sie juz nie zakfalifikuje :(

Gość a mi wlasnie
dzis mija 2 tydzien od pierwszej operacji i 1,5 tyg od drugiej:) musze Ci powiedziec, ze ja ta laparotomie przeszlam ciezko poniewaz w moim przypadku doszlo do pekniecia torbieli. Bardzo, zle sie czulam duzo wymiotowalam itp. Jednak Ci powiem, ze nawet szybko doszlam do siebie mimo 2 laparotomii w bardzo krotkim czasie i utraty duzej ilosci krwi. Nic sie nie martw obserwujac kobitki , ktore lezaly obok mnie juz na 2 dzien chodzily, myły sie same i nie narzekaly na bol, oprocz jednej, ktora jak ja miala problemy z mlodsciami. Glowa do gory, bedzie dobrze:)

tego sie wlasnie boje - mdlosci po narkozie. Jestem wrecz pewna ze je bede miec....juz raz mialam narkoze i potem po wybudzeniu wieczorem wymiotowalam :(:( a tego sie wlasnie boje....jestem obecnie za granica w Nimeczech i utaj bede miec opreacje. Jestem sama tutaj i obawiam sie pobytu w szpitalu, nikogo nie bedzie obok mnie w razie czego. Jestem silna i twarda ale jednak boje sie :(

Gość gość
Witam ja miałam operację w 2006 roku i teraz też podczas ciąży mnie chyba czeka to samo :( Autorko jeśli chcesz napisz na gg to pogadamy :)

nie bardzo rozumiem mialas 2 operacje pierwsza a potem druga bo torbiel pekla??? mysle ze przy pierwszej usuneli to nie mialo co pekac albo??? poki co tez nie wykonyle zbytnio ciezkich prac zeby mi czasem nie pekla

Gość histeryyyyczkaaaa
podnosze

Ja mam pytanie czy są jakieś powikłania po tej cyście? np problem zajścia w ciąże?

Gość ddddddddddddddddddd
trzeba je leczyc bo mozna miec problemy z ciaza

ja miałam cyste, ale nie miałam koniecznej operacji, ginekolor zapisał mi tylko tabletki, cysta sama pękła do 2 tyg na antybliotykach. Od tego momentu wszystko gra ale obawiam się że będe miała problem starając się o dziecko:( któraś z Was miała jeszcze cyste?

Gość gość
Witam ja tak jak wypowiadałam się wcześniej miałam torbiela i operacje potem podczas ciąży miałam ale ciąża wyleczyła i znikł po ciąży znowu miałam i etraz podejrzewam że mam znowu Na ciąże zdecydowałam się właśnie wcześniej ze względu na torbiele.