Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porada prawna.....

Proszę o poradę prawną.. oszustka na jednym z portali.

Polecane posty

Gość porada prawna.....

Witam. Bardzo proszę o poradę otóż mam konto na portalu papilot.pl a konkretniej w pasażu. Wymieniam się z dziewczynami ciuchami itp. oraz sprzedaje tam rzeczy. Mam już 8 pozytywnych komentarzy (wszystkie z tego miesiąca). Jedna z użytkowniczek portalu kilka tygodni temu złożyła mi propozycję wymiany, zaakceptowałam ją i dostałam wiadomość, że ona tych spodni już nie ma, bo wymieniła się z kimś innym, po czym kilka dni później spodnie dalej były w pasażu i są do teraz, wystawiłam jej zatem ocenę neutralną bo nie chciałam się już kłócić, a jednak zależało mi na tych spodniach. No i ona w odwecie dała mi NEGATYWA. W swoim profilu umieściłam stosowną informację ostrzegającą przed tą kobietą. Oprócz mojego neutralnego komentarza miała jeszcze jeden negatywny i dwa pozytywne. Wcześniej jeszcze się odgrażała, że jak jej wystawię negatywa to ona i jej znajomi też mi wystawią, ale dałam już spokój tej sprawie. Kiedy kilkanaście minut temu weszłam na pasaż i zobaczyłam, że ktoś kupił dwie rzeczy, po czym zobaczyłam nowe komentarze - NEGATYWNE z nowo założonego konta - bez jakichkolwiek ocen, to się zzdenerwowałąm. Jestem pewna, że ta dziewczyna założyła nowe konto i wystawiła mi te komentarze. Napisałam już do administracji w tej sprawie i czekam. Ale nie ukrywam,, że dziewczyna mnie tyle razy oszukała, że najchętniej poszłabym na policję, tylko czy są ku temu podstawy. W pewnym sensie ucierpiałam, bo na spodniach mi zależało. Co w związku z tym? Mam prawo zgłosić to na policję?

Gość porada prawna.....
podnoszę, to bardzo ważne i wszystko wskazuje na to, że faktycznie to jej konto, bo dziewczyna coś kręci ciągle i się mota.

Gość Emmett Fitz-Hume
Policja, niestety, nie będzie tym zainteresowana :) Chyba, że opinie mają charakter zniesławienia- wówczas policja może zebrać dowody do postępowania w sprawie z art. 212 par. 2 kk ale to jest ścigane z oskarżenia prywatnego. Opłata sądowa 300 zł.

Gość obiektywna zosia
jasne na policję:)gdyby mieli się zajmować takimi"duperelami" to ciekawe, kiedy łapaliby naprawdę poważnych oszustów i przestępców. Na drugi raz bądź bardziej rozważna w zakupach.

Gość obiektywna zosia
też kiedyś miałam podobną sytuację,ale do głowy mi nie przyszło lecieć z tym na policję,zazdroszczę problemów w życiu.

Gość porada prawna.....
dziewczyna sie przyznała a ja na tym tracę bo inni juz nie chcą się wymieniać czy kupować przez te negatywy pisała, że jest nastolatką i nie wiedziala, ze bedzie z tego taka afera, ale jak dziewczyna nie dostanie nauczki to bedzie dalej to samo robiła, wiec co? mam dać sobie spokój? Dzisiaj dziewczyna odmówila mi wymiany przez komentarze negatywne!

Pisz do adminów, pokaż korespondencję z nią i tyle. Poza tym jak Ci ktoś mógł wystawić negatywa kilka minut po transakcji? Niemożliwe, bo mogłaś nawet nie zdążyć przeczytać, że doszło do wymianki :) A tym bardziej wysłać czy coś. Do dziewczyny która odmówiła wymianki odpisz i nakreśl jej sytuację, powiedz jej że skoro się boi to Ty możesz wysłać pierwsza.