Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja ulubiona

koty kontra psy

Polecane posty

Gość moja ulubiona

co lepsze?

Gość myslisz ze napisalam
Moim zdaniem psy. Koty mi się podobaja, ale do trzymania ich w domu nie mam przekonania.

Gość dziwactwo
Miałam sznaucera miniaturę i jednocześnie kotkę. Mówiłam TYLKO koty! Psy są beznadziejne, a koty takie kochane, charakterne... Kupiłam boksera. Mówię: TYLKO boksery! Tak ogólnie psy to nie za bardzo. Wolę koty. Ale w starciu z bokserami koty niestety przegrywają.

Gość samanta orange
mam dwa pasy i kota .wszystkie trzy dziewczyny i jakbym musiała wybierac to postawilabym na psy

Gość na koty jestem uczulona więc
z daleka. Psy mam od zawsze

Gość brzydkaaaaaaa
koty; dasz mu dwa razy dziennie jesc, napelnisz miske z woda, dasz wyjsc z domu i masz z glowy. Kot nie bedzie zebrac o twoja uwage, jest samowystarczalny i nieupierdliwy, a jak fajnie mruczy...

Gość ciocia krysia
ja mam kota a dlaczego wole go od psa?? koty to indywidualisci maja wlasna osobowosc i wlasny charakter nie staja sie niewolnikami czlowieka robia to co chca i to na co maja ochote kot nie jest taka pluszowa zabawka jak pies za kazdym razem akcentuje swoja niezaleznosc

Gość ciocia krysia
wybralam kota bo jest dla mnie odrebna niezalezna istota ma wlasna tozsamosc jest czlonkiem rodziny majacym wlasna autonomie a psy jak juz pisalam to niewolnicy ludzi ale tu sie nie zgodze ze nie wymagaja uwagii moja kotka ma focha jak sie nia nie zjamuje bardzo lubi byc glaskana siedziec a kolanach i uwielbia aportowac caly czas przynosi jakies rzeczy do rzucania

Gość 2010 kakaka
rowniez wole koty :)

Gość dziwactwo
To znowu ja- ta od boksera, sznaucera i kota ;) Zgadzam się z opinią powyżej- najlepiej mieć i to i to, bo każde wnosi coś innego- nie ma lepsze, gorsze- to 2 różne gatunki, inne charaktery, a każde fajne na swój sposób. Chociaż przyznam szczerze, że po śmierci mojej koteczki na 100% nie załatwię już sobie kota. Z 2 powodów: 1- chcę swobody w domu. Za tym najbardziej tęsknię. Od 10 lat tylko pilnuję okien, balkonu, drzwi wejściowych i kota. :( Jak jest upał, ja muszę mieć balkon i okna pozamykane, albo otwarte uchylne (a, że wymienione mam tylko 1 okno, to cała reszta drewnianych okien jest zamknięta!), bo kot się pcha na parapet i na balkon, a mieszkam na 5 piętrze. :( Jest bardzo łowna, a jednocześnie straszna z niej niedorajda. Nawet nie potrafi upaść prawidłowo jak z parapetu na podłogę czasem zleci. Po 2: kotka jest strasznie agresywna w stosunku do mojego boksia. Jest dzika z natury. Od kociaka bały się jej wszystkie psy w rodzinie. Nagle zjawił się psiak, który dominuje w domu i nie boi się niczego. Kotka bardzo go prowokuje i rzuca się z pazurami. Bałabym się zatem wprowadzić małego kociaczka do psa, który od szczeniaka nauczył się, że z kotem się walczy, kota się goni i od kota się obrywa. Szkoda, bo zawsze mi się marzyły takie sceny w domu jak liżący kociaka po brzuszku duży pies, czy wtulony kot w psa. :( No cóż, szkoda. Pozostaje mi tylko latać między nimi i ich rozdzielać- na szczęście nie zdarza się to już tak często :) Mam małego psa, dużego, obronnego psa i kota. Jedno wiem na pewno: nie lubię małych psów, bo to takie głupie przydupasy ludzi, bez charakteru, jazgoczące i chowające się pod spódnicę pani w razie zagrożenia. Kocham psy duże- bo one po coś na tym świecie są, mają cel, są towarzyszami ludźmi, ich obrońcami, a nie maskotkami, no i mają charakterek, który podobnie jak u kota ciężko okiełznać- takie zwierzaki lubię.

Nie cierpie kotów😠 człowiek im tylko potrzebny do nakarmienia,jak mu się znudzisz, zostawi cię nie patrząc za siebie. Pies przywiązuje się do człowieka, służy mu, albo po prostu jest:-) mam pieska i to moja najukochańsza istotka:-)

Gość dziwactwo
Nie mów tak o kotach jak kota nie miałaś!!! Ja mam jedno i drugie. Mój kot jest tak do mnie przywiązany, że jak muszę wyjechać na kilka dni i zostaje sam w domu, to całe noce płacze i biedaczek nie je. Jak wracam wita mnie jak pies, miałczy, chce na ręce, a jak ją wezmę, to wtula się we mnie. Jak ją kiedyś zawiozłam do cioci (często tam bywa, lubi tam spędzać czas), bo musiałam wyjechać na miesiąc, to nic nie jadła przez kilka dni. Nie dawała się głaskać, cały czas leżała na mojej bluzce. Bali się, zę zdechnie. Po kilku dniach zaczęła jeść- ale tylko tyle, żeby przeżyć. Jak wróciłam kota nie poznałam- chuda jak patyk. Nie odstępowałą mnie na krok. Spałą ze mną, chodziła ze mną nawet do wc- czekała przed drzwiami. Po paru dniach jej przeszło to wariackie pilnowanie mnie. :D

zgadzam sie z dziwactwem... przez 14 lat mialam psa i kocham psy strasznie,teraz mam kota i nie spodziewalam sie,ze koty moga byc takie fajne i potrafia tesknic i przymilac sie do czlowieka,kiedys wydawalo mi sie,ze koty sa nietowarzyskie i niekontaktowe,ale to nie prawda. moj Dyzio ma charakterek jak to kot,ale strzasznie lgnie do czlowieka:)

Gość kiwat lodu
(wszystkie zwierzęta ) tymbardziej psy i koty obdarzą cię przyjaźnią wiernością miłością wielką i bezgraniczną

Gość kiwat lodu
NIE MA ZNACZENIA JAKĄ PIES MA RASE! ja mam psa kundla i jest kochany. mam też kotka i tez jest kochany. ( każdy pies jest kochany nie zależnie od rasy) !

Gość kiwat lodu
ja jakoś mam małego psa i wcale nie jest taki jak mówisz dziwactwo. (Może porostu nie umiałaś sznaucera wychować) mój mały pies ma charakter jest odważny ! jak wszystkie inne małe psy jakie znam.(małe psy to nie maskotki) pies mojej babci (starsznie mały) broni domu jak duży!

Gość kiwat lodu
(wszystkie zwierzęta ) tymbardziej psy i koty obdarzą cię przyjaźnią wiernością miłością wielką i bezgraniczną

Gość mycholka123456789
koty ponieważ są puchate i zawsze się łaszą

Gość pisakownica kamilki
Moja babcia ma 1 ma rasowego 1 kundla 1 kundla i 3 koty wszystkie świetnie się dogadują. Ja mam psa i kota i też bardzo się kochają :)

Gość pisakownica kamilki
małe psy też potrafią być bardzo obronne i też maja charatkter :)

Gość lonty
fajniejsze koty

Gość pisakownica kamilki
Moja babcia ma 1 ma rasowego 1 kundla 1 kundelka i 3 koty wszystkie świetnie się dogadują. Ja mam psa i kota i też bardzo się kochają :):):)

Gość pisakownica kamilki
co to ma znaczyć?? wszystkie psy są świetne koty też! (może sznaucera źle wychowałąś) (wszystkie zwierzęta ) tymbardziej psy i koty obdarzą cie miłością,woernością i przyjaźnią!

Gość pisakownica kamilki
Ja mam sporo zwierzaków. jednym z nim jest piesek i kotek :)