Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szyszunka

Pomocy! Czy moja ciąża obumarła?

Polecane posty

Gość szyszunka

Witam! Mam pytanie dotyczące bety. Otóż jestem prawdopodobnie w 5 tyg ciąży. USG pokazało pęcherzyk ciążowy z jakimś tam cieniem zarodka. Tydz. temu lekarz kazał zrobić Bhcg, wyszło 5000 mlU/ml. Dziś miałam powtórzyć. Wynik taki sam 5000 mlU/ml. Czy oznacza to że moja ciąża się skończyła? Nie mam plamień, żadnych bóli, tylko typowe dolegliwości ciążowe. Temperatura również na tym samym poziomie tj. 37,4-37,6 Możliwe jest żeby beta w odstępie tygodnia nic się nie zmieniła, może to błąd laboratorium? Błagam o pomoc! do lekarza idę dopiero w piątek. Martwię się

Gość kirli
Przy takiej becie najprawdopodobniej doszło do obumarcia zarodka lub w ogóle on się nie wykształcił. Beta przyrasta szalenie szybko, więc przez tydzień jej wartość powinna być o wiele, wiele wyższa. Laboratorium nie powinno się pomylić, ale dla świętego spokoju powtórz badanie. U mnie było podobnie - z dnia na dzień beta przestała przyrastać, choć czułam się dobrze i nie plamiłam. Badanie USG wykazało w 7 tygodniu brak tętna zarodka. Dalej nic się nie działo. Po kolejnych dwóch tygodniach wyczyszczono mnie, gdyż miałam tzw. poronienie zatrzymane.