Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KATARZYNAna

jak moge pomoc córeczce

Polecane posty

Gość KATARZYNAna

mała byla od 7 lipca do 17 lipca na zastrzykach Biofuroksym w lewym uszku miala krew teraz okazało sie ze drugie uszko tez zaczyna miec krew .Jak moge pomoc małej? na dodatek ujawnily sie delikatne szmery na serduszku....Znacie jakis sposob jak ulzyc maleńkiej ma 17 mc

Gość KATARZYNAna
cały czas jest pod obserwacja lekarzy stosujemy tylko masc do ucha

Gość w sobote ide na wesele
przestań ją kopać i rzucać nią o ściany

Gość KATARZYNAna
nAJPRAWDOPODOBNie po zapaleniu ucha środkowego ... tak lekarze przypuszczaja moze macie jakis pomysł jak jej chociaz troszke ulżyć?

Gość jaśmina123
Jeśli ją nic nie boli, to nie ma potrzeby jej coś dodatkowo robić. Jesli była krew to mogło dojść do perforacji błony bębenkowej. Radzę zapisać małą do dobrego laryngologa dziecięcego, chyba że już to zrobiłaś. Szmerami się na razie nie przejmuj, wyleczycie uszy a potem reszta.

Gość KATARZYNAna
zapisałam do laryngologa idziemy w poniedzialek dopiero ja te uszka bola chcialabym jej troszke ulżyc

Spróbuj przykładać zimne kompresy do uszu, ale nie za zimne. Wybierz się najlepiej do lekarza po radę. I koniecznie umów dziecko do dobrego laryngologa, krew z uszu to bardzo niepokojący objaw, jeśli to zaniedbasz możesz doprowadzić do tego, że Twoje dziecko straci słuch. Szmerami w sercu się nie przejmuj, ma je bardzo dużo ludzi- ja także. Ale umów ją do kardiologa. W jej wieku dzieci często mają niedomykanie się zastawki mitralnej, nie ma się co martwić, to nic strasznego- ale trzeba to zbadać !

Gość jaśmina123
a te zastrzyki Biofuroksym to konkretnie na co są? Może można je połączyć ze zwykłym paracetamolem?

Gość KATARZYNAna
pytałam sie czy nurofen moge dac powiedziala żeby raczej obejsc sie bez...dziekuje za odpowiedzi moze ktos jeszcze sie wypowie? szukam czegos w internecie ale niestety mało tego...

Gość jaśmina123
Już doczytałam....to jest antybiotyk. Często mam zapalenie uszu i łączę wtedy antybiotyk z lekiem przeciwbólowym. Ja bym podała 17 miesięcznemu dziecku paracetamol:)

Gość jaśmina123
A i jeszcze mi się przypomniało, że jak byłam mała ( czyt. 2-3 latka) też zawsze przepisywali mi lekarze antybiotyk + paracetamol. A miałam wtedy kilka razy zapalenie ucha.

Gość KATARZYNAna
dobra jaśminka sprobuje jej podac a masz pojecie przez jaki czas moze sie to ciagnac?

Gość jaśmina123
tydzień, czasem dłużej. Nie pamiętam jak byłam dzieckiem, ale teraz u mnie to trwa 2-3 dni. Pewnie u dzieci dłużej. Tylko niepokojąca jest ta krew.