Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasolaas

Czy dobra jest fasola w sosie pomidorowym z puszki?

Polecane posty

Gość fasolaas

Kupilam dzisiaj w tesco biala fasole w sosie pomidorowym w puszce. firmowa tesco. Czy ona smakuje jak fasola po bretonsku? Jest zjadalna? Nie chce teraz otwierac bo chcialabym to zrobic jutro na obiad

Gość Moje meni :D
Ty tego lepiej nie jadaj :) ale wybrankowi lub tesciowej na obiad podaj bez zadnego skrepowania

Gość fasolaas
to co? mam to wyrzucic?? To nie jest fasolka po bretonsku?

Gość fasolaas
franka czyli jak dodam troche kielbaski to myslisz ze bedzie ok?

Fasolas , ja też kupuję taką fasolkę Najpierw przysmażam cebulkę ,dodaję pokrojoną kiełbaskę a póżniej tą fasolkę z puszki i przyprawy na koniec koncentrat pomidorowy , bardzo szybko się ją robi i jest pyszna

Gość Indra87
To chyba normalne baked beans. Bardzo popularne zarcie angielskie. Najlepiej smakuje podgrzana z jajkiem sadzonym, bekonem, kielbaska itp. ALbo mozesz zrobic frytki, jajo, szynke i baked beans. Ja bardzo lubie.

Gość moje menu :D
cebuli majeranki i bedzie git :)

Gość fasolaas
tak tak wlasnie tak jest tam napisane: baked beans. eve i indra dzieki. juz wiem co bedzie jutro na obiad! :-)

Gość jak głodna to wściekła
Ja fasolę kupuje tylko w puszce. Z normalną jest za dużo roboty. Jednak takiej w sosie pomidorowym jeszcze nie kupowałam i raczej nie kupię, mimo to myślę, że da się to jakoś przerobić aby dobrze smakowałao

Gość fasolaas
ja w ogole bardzo rzadko robie cos z puszki albo z fasola ale dzisiaj jakos tak wrzucilam jedna puszke do koszyka i trzeba cos z nia zrobic :-P

Gość Indra87
ale baked beans nie trzeba przerabiac. Ja moge wpierdzielic cala puszke bez zadnych dodatków. Kolejny pomysl na baked beans to jacket potatoes. Kupujesz kilka wielgachnych ziemniaków i pieczesz w mundurkach przez przynajmniej godzine w piekarniku na 200 stopni. Wyjmujesz, nakrawasz krzz w skórce, obejmujesz rekami i sciskasz, zeby srodek ziemniaka wycisnal sie troche ze skórki. SOlisz, dodajesz masla, po czym posypujesz zóltym serem, a na koniec dodajesz tunczyka z majonezm, a na boku baked beans. Pychota

Gość beroco
Ta fasolka jest naprawdę smaczna wprawdzie nie po bretońsku,ale nic trudnego wystarczy dodać z 10deko podsmażonej kiełbaski (np.podwawelskiej) lub boczku wędzonego również podsmażonego kto co woli sporo majeranku dodac troszkę wody połączyć ,pogotować i gotowe.Ale sama też jest bardzo smaczna i na ciepło i na zimno.Naprawdę polecam.