Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gjfgsjdhfshkfhskhfs

czy robie dobrze?

Polecane posty

Gość gjfgsjdhfshkfhskhfs

Po kilku miesiacach znajomosci on mnie namowil na dziecko. Ja postawilam wtedy tylko jeden warunek - jak zajde w ciaze to on sie musi ze mna ozenic. No wiec urodzila nam sie sliczna coreczka... I tak minelo kilka lat a my nadal nawet nie jestesmy zareczeni, bo on ciagle sie wypiera, ze pieniadzy mu szkoda na slub, ze jemy sie nie spieszy itd. Mieszkamy w Holandii i za kilka dni jedziemy do Polski do mojej rodziny. Kocham go ale zagrozilam, ze jezeli do tego czasu nie zobacze pierscionka zareczynowego to nie wezme go ze soba do Polski a potem przemysle, czy chce jeszcze z nim byc. Wedlug mnie oklamal mnie . A ja mam ponad 30 lat, dziecko i faceta, ktory sie nie chce ze mna ozenic. Mowi, ze kocha, ze nie chce zebym odeszla, ale wczoraj sie przez ten slub poklocilismy. Wlasnie wyszedl do pracy a ja mysle, czy zrobilam dobrze..

Gość kobieta femme moss
dobrze zrobiłaś, nie uginaj się i trwaj w swoim postanowieniu! Przyciśnij go bo zostaniesz z niczym. Powodzenia.

wiesz to normalne, że skoro mas dziecko i 30 lat to chcesz stabilizacji jeśli rozmawialiście o tym wcześniej i wiedział, że chcesz być żoną i nie interesuje cię życie na kocią łapę- to wiedział na co się godzi inaczej byłoby gdybyś na ślub nalegała nagle- teraz zmusić go nie zmusisz myślę, że twoje nastawienie " w takim razie nie wiem czy chcę z tobą być" jest słuszne

Gość matacz..
slub to jedno , a wesele gdzie pieniadze są potrzebne - to drugie , w pierwszym wypadku nic go to nie kosztuje

Gość gjfgsjdhfshkfhskhfs
No to beda moja najgorsze wakacje w zyciu :( Wlasnie ja nie chce wesela. A on mowi, ze chce ze jak bedzie bral slub to ma byc rodzina, impreza itd. Ja chce miec status zony i to wszystko. Poza tym kupilismy ostatnio mieszkanie, samochod, i on jeszcze zainwestowal troche pieniadzy. Wiec przesada, ze nie moglibysmy troche w rok odlozyc. Bo moglibysmy zamiast wydawac na inne rzeczy.

Gość gjfgsjdhfshkfhskhfs
Dzieki za odpowiedzi. Tego mi bylo trzeba, bo juz sie zastanawialam czy to moje postanowienie jest czego kolwiek warte. Bo dobrze nam razem, dogadujemy sie a on jest wspanialym ojcem. I teraz ja sie czuje jakbym to psula na wlasne zyczenie. Ale moja cierpliowsc sie skonczyla...

srutututu moja siostra i jej mąż brali za granicą zwykły ślub na rocznicę w polce przy całej rodzinie i znajomych zrobili dopiero odnowę przysięgi i wesele było super- ołtarz w ogrodzie, zabawa pod gołym niebem, girl pod wiatą sprowadzili sobie jeszcze pastora:P nikt nie miał wrażenia, że to nie jest prawdziwe wesele wy też możecie wziąć ślub i uzbierać sobie na przyjęcie na którąś rocznicę- wtedy kiedy będzie was na to stać

ja rozumiem ze chcesz stabilizacji ale czy ten slub teraz nie bedzie z przymusu... z przymusu? przecież wiedział, że ona chce mógł wtedy odejść i zrobić dziecko takiej, która nie chce

Gość eretad
dziewczyno przestan pierdolic, po chuj ci ten slub? po to zeby potem zdradzac meza?? kurwisko jestes i tyle

Gość gjfgsjdhfshkfhskhfs
...kulka... : no wlasnie tego sie obawiam, ze teraz ja go przymuszam. No ale co mam innego zrobic??? Ile jeszcze czekac?

Gość gjfgsjdhfshkfhskhfs
eretad: nie mam zamiaru go zdradzac, a teraz wypad z topiku.

Gość gjfgsjdhfshkfhskhfs
ike: Dokladnie, to on chcial dziecko juz teraz od razu, a ja otwarcie powiedzialam, ze jezeli bedzie dziecko to on musi sie ze mna ozenic. Zgodzil sie. A teraz odwleka w nieskonczonosc. Gorzej - bo nawet sie ze mna nie zareczyl a minely juz 3 lata. Poczekam do tego wyjazdu - kilka dni. A co jak rzeczywiscie tego pierscionka nie zobacze??

no wiesz słowo się rzekło.....

Gość gjfgsjdhfshkfhskhfs
ike : masz racje, to teraz trzymaj kciuki zeby ten piersionek sie pojawil. Tak wogole to przeslalam mu pieniadze z mojego konta na jego na ten pierscionek, bo on wydal prawie wszystko na te inwestycje w tym miesiacu a ja mialam wiecej.. Ale romantycznie... szkoda slow, ale inaczej to sie chyba nie da.

romantycznie to było jak robiliście pociechę :P no cóż życzę ci tego pierścionka;) a twój facet nauczy się, że obietnic się dotrzymuje

Gość BLONDIX
Mam podobnie też 6 rok bez zareczyn i dziecko ale jestem mlodsza

Gość gjfgsjdhfshkfhskhfs
ike: dzieki, utwierdzilas mnie w przekonaniu, ze jednak dobrze robie. nie powiem, zebym sie z tym dobrze czula, ale trudno, obiecal wiec najwyzszy czas dotrzymac obietnicy.

Gość gjfgsjdhfshkfhskhfs
BLONDIX: a ile macie lat? bo my to juz po 30-stce jestesmy. nasze dziecko bylo planowane..