Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agawa1111

proste pytanie prosta odpowiedz

Polecane posty

Gość agawa1111

czy jest mozliwe zajscie w ciaze biorą tabletki ( nie raz z 20-40 minutowym opoznienie) i nie konczac w drodku????? biore juz 3 miesiace piersci zawsze bola w droku opakowania i teraz mam tydzien do konca opakowania biore te po 21 tabletek i strasznei mnei bolą piersi a w dodatku mam zylki na nich;/ czy to moze byc ciaza??ale czuje sie rewelacyjni zadnych biegunek wymiotow mdlosci nic a nic. tylko bolą mnei piersi i nawet partner niby we mnei nei dochodzi... czy to jakas bzdura powinnam wybic ciaze z glowy??

Gość tak to ciąża

Gość agawa1111
serio;/?

Gość agawa1111
powinnam obawiac sie ciazy;/???

Gość idź do gina i zmień prochy
bo widocznie coś z nimi nie tak i powinnaś dobrać inne. Ciąża wykluczona

Niestety, ale tabsy bardzo często zatrzymują wodę w organiźmie, nie wiem od czego to zależy. Ja zawsze puchłam bardzo przed okresem zanim zaczęłam brać tabletki. I teraz przy pigułkach bardzo często puchną i bolą piersi, był to też swego czasu powód do zmiany pigułek, bo przy jednym rodzaju nie mogłam nawet dotknąć tak bolały i nie ma znaczenia w którym tygodniu i dniu opakowania byłam. Brałam różne pigułki i przy każdych bolały mnie piersi. Także ja bym ciążę wykluczała.

Gość agawa1111
no to się trochę uspokoiłam. A tabletki też zmieniałam.. zawsze cos nei tak bylo.. wydaje mi się ze mzoe moj organizm nie za bardzo toleruje tabletki.

Gość zmień tabletki
Ja kiedyś miałam tak, że przy pierwszym czy drugim opakowaniu tabletek urosły mi piersi, były ogromne (a normalnie mam bardzo małe) i nawet się ucieszyłam, a później jak dostałam krwawienia to trwało trzy tygodnie, taki niby okres, tylko trwał strasznie długo i lekarka kazała odstawić.

agawa1111 mam podobny problem, ale ja nie chcę rezygnować z pigułek, nie znam lepszego i pewniejszego rodzaju antykoncepcji.

TAK, zajscie w ciaze jest mozliwe i czasami sie zdarza kiedy nawet o tym nie wiecie. Po prostu pojawiaja sie czasami bardziej intensywne i dluzsze krwawienia.

Vilken, a skąd takie informacje? Bo na ulotce napisane jest, że to właśnie brak krwawienia może oznaczać ciąże a nie jego przedłużenie?

Gość agawa1111
myslalam o krązku ale się boje.. Niektorzy mowią ze bez spermy jest male prawdopodobienstwo ciazy.. a co dopiero bez spermy + tabletki;/ chcialam sie troche uspokoic ale widze ze zdania podzielone nie wiem co myslec..

Gość ja też bym wykluczyal ciążę

agawa ciąża jest niemożliwa !!!!!!!! Ale widac że tabletki ci nie służą może zmień na coś innego. Krążek, plastry albo np Lady-Comp ma skuteczność jak pozostałe środki nawet większą od plastrów a nie zawiera hormonow

Gość agawa1111
chętnei ale za barzo sie boje.. nie chce przypadkiem zajsc w ciaze ale na pewno kiedys zmienie. chociaz slyszalam ze ten lady comp to pic na wode..

Gość zmień tabletki
Jezu, przecież są różne rodzaje tabletek, o ile lekarz nie zaleci inaczej może po prostu zmienić ci rodzaj tabletek. Ja przeszłam przez wszystkie możliwe i dopiero trójfazowe okazały się odpowiednie, teraz biorę je prawie trzy lata, jestem pod opieką lekarza, co pół roku kontrola i badania i wszystko jest ok. A po wszystkich "popularnych" pigułkach miałam jazdy i problemy typu krwawienia, depresje itp.

to przejdz na prezerwatywy i nie bedziez sie niczego obawiac. a co do hormonow to przeciez po tabsach rosna cycki,moze dlatego cie tak bola..

agawa1111 To nie wiem gdzie zaciągałaś opinii ja mam go już prawie 2 lata do tej pory używałam jako antykoncepcji i sprawdzał się rewelacyjnie teraz jestem w zaplanowanej ciąży i to już w pierwszym cyklu starań. a pozatym na tym forum jest rozbudowany watek i jest wiele użytkowniczek i jak do tej pory nie znam przypadku który by zaciążył przez ta metode a po tebletkach znam kilka. A pozatym wszystkie metody antykoncepcji muszą mieć badania skuteczności więc żadna z nich nie jest picem. A co do Ciebie to musisz poradzić się lekarza i na pewno zmienić tabletki a jak nie chcesz rezygnowac z hormonow to naprawde może lepiej krażek albo plastry