Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ARIANNA25

POMOCY! SZANSA NA CIĄZE

Polecane posty

Może któraś z Was tak miała... 7 miesięcy temu odstawiłam tabletki horm. i zaczęliśmy się zabezpieczać prezerwatywami. Ogólnie po 7 latach odstawienia tabsów cykl nie był do końca regularny, ale zawsze przychodził mi okres (średnio 5 dni niż norma). Aktualnie czekam... Ostatnio dostałam 3.06. czyli co najmniej 2-3 tyg. temu powinnam dostać nowy. Stwierdziłam, że zrobię test ciążowy, ale wynik negatywny. Więc czekam dalej. Wczoraj poszłam do gina, zrobić cytologię, bo mówię może to coś innego, a ona do mnie, że mam siną macicę i lekko powiększoną i jak dla niej to ciąża, ale oczywiście nie mówi na 100%, tylko że często tak to wygląda... Zrobiłam dzis rano test - negatywny... Czy powinnam iść zrobić jeszcze test ciążowy z krwi, czy powinnam jeszcze poczekać? Gin mowi ze nadzerek ani innych dziwnych rzeczy nie stwierdza, mówi że cytologia i wymaz będą ok, (dzis je odbieram) czy to mozliwe ze zaszlam w ciążę, ale jesczze testy jej nie widzą? Błagam o odpis!!

Gość .lsdkjkxj
test ciążowy może często się mylić...to może być ciąża,

Gość kobiety pomóżcieeeeeee
ciążowy chyba może się mylic(ciąży nie wykryje) odczekaj może jeszcze trochę i poproś o test krwi.

Mozliwe, ze test jeszcze nie widzi ciazy. Ja tak mialam. 22 lutego robilam test zeby sie dowiedziec, czy 23 moge isc na przeswietlenie, czy nie (ciaza planowana, wiec wolalam nie ryzykowac). Test wyszedl mi negatywny, a 26.02 (w dzien spodziewanej miesiaczki) wyszedl pozytywny. Na przeswietleniu bylam, ale na szczescie nic sie nie stalo, bo to byl dopiero 3 tydzien.

Gość kobiety pomóżcieeeeeee
Pestycyda gratuluję:) :( ...

no na test moze być jeszcze za wczesnie ale badania krwi będa już pewne więc moze wybierz się na nie

poszłam na test beta hcG... jutro wyniki... jesli wyjdzie negatywny to chyba będę musiała powtórzyć w przysłym tyg. jeśli okres nie przyjdzie... a macie moze pomysł co to może być innego niż ciąża? jest jakas choroba przy ktorej jest sina i powiększona macica ?

Gość Hymmhymm...
Trochę za wcześnie jak na zasinienie macicy.. Zmieniłabym na Twoim miejscu ginekologa. Jak byłam w 6 tyg ciąży, to lekarz jeszcze nie był w stanie potwierdzić ciąży na podstawie badania macicy, a tu jeszcze przed okresem ginekolog podejrzewa ciążę... A testy najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki, a najlepiej po - jeśli nie przychodzi, bo wcześniej często wyniki są błędne (wychodzi, że ciąża, a tu się okazuje, że jej brak, bo ciąża biochemiczna; Albo test pokazuje, że brak ciąży, a po tygodniu okazuje się, że jednak ciąża....)

No właśnie ores powinnam dostać ok. 2-3 temu... a że się spóźnia myślałam ze to może stres (zmarła mi mama) albo jakies wahania hormonalne... wiec robie cytologie i wymaz by spr. czy wszystko ok, a ona sie mnie pyta czy nie jestem w ciazy, bo jestem taka sina i rozpulchniona... Nie wiem co mam myslec... Ponawiam pytanie, od czego moze byc zasinienie?

Gość Hymmhymm...
Stres potrafi przesunąć owulację - to raz. Dwa - czasem zdarzają się cykle bezoowulacyjne, więc to zasinienie może być efektem braku owulacji. Również może to być ciąża, jeśli przesunęła się owulacja o 2 tygodnie.. Tak więc - jedyne co możesz zrobić, to czekać na wynik bHCG. Jeśli pozytywny - to gratuluję:) Jeśli negatywny - idź do lekarza, bo może trzeba będzie wywołać okres (np biorąc luteinę/duphaston). I tyle. Zamartwiać się na zapas nie ma po co:)

bHCG ujemny, dzis rano nastepny ciazowy ujemny... nie wiem, co jest grane... moze faktycznie pojde do innego lekarza, moze mnie kobieta nastraszyla tylko...