Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mateusz1717

rak jelita

Polecane posty

Gość mateusz1717

witam. mam 17 lat i myśle że mam raka jelita grubego lub odbytnicy. czy to wogóle możliwe w tym wieku? byłem u lekarza wysłął mnie na badanie krwi,moczu i usg. Czy dzięki tym badaniom będe pewny że mam lub nie mam raka? mam wszystkie objawy zgodne z opisem raka. dziadek tez miał tego raka niedawno ale się wyleczył. jakie jest prawdopodobieństwo że po operacji będzie trzeba używać worka na kał? Z góy dziękuje.

Gość wymarzona
a glowa Cie nie boli czasami? Rak jelita grubego w tym wieku?,oszalales? Jesli lekarz by cos podejrzewal to dostalbys skierowanie na kolonoskopie bo tylko to badanie jest miarodajne w tym schorzeniu. Ty prawdopodobnie masz drazliwe jelito,a objawy sa bardzo podobne.

Gość wymarzona
a glowa Cie nie boli czasami? Rak jelita grubego w tym wieku?,oszalales? Jesli lekarz by cos podejrzewal to dostalbys skierowanie na kolonoskopie bo tylko to badanie jest miarodajne w tym schorzeniu. Ty prawdopodobnie masz drazliwe jelito,a objawy sa bardzo podobne.

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
raka jelita mozna miec w kazdym wieku, nawet majac lat 17 autorze mysle ze masz albo jelito wrażliwe albo zespół Leśniewskiego-Crohna, z tych badan nie dostaniesz odpowiedzi czy nie masz raka ( bardzo watpie ze go masz) do tego potrzebna jest kolonoskopia, obejrzenie całego jelita od środka

Gość mateusz1717
to znaczy rak w tym wieku jest niemożliwy? dodam że większość objawów mam od 3-4 lat. dopiero niedawno się tym zmartwiłem

Gość gość
HEJ Mam wspaniała książkę elektroniczną w której kobieta opisuje krok po kroku jak pokonała raka i czego używała w jaki sposób metodami naturalnymi. Książka jest darmowa, napisz do mnie to Ci ją wyślę mój email to: ania@annakrawczyk.pl

Gość gość
a jakie masz objawy opisz je

Gość jjjkkklllmmm
do mateusza 1717 do mateusza 1717----------------------- jesli ktoś miał w rodzinie raka, to pomimo młodego wieku, warto zrobić kolonoskopię, najlepiej w uspieniu,bezstresowo (miałam kilka razy) niepokojące Cię objawy mogą mieć przeróżne przyczyny, wcale nie musi to być rak, jeśli wynik będzie okay, spisz spokojnie, jeśli będą jakiekolwiek zmiany, lekarz pokieruje dalej. Życzę zdrówka.

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali leczenie terapią hipertermii onkologicznej i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;t=156s